Sök
Panasonic TX-32LXD85

Panasonic TX-32LXD85

Upplösning är inte allt

2008-10-17

Panasonic TX-32LXD85 har inte de bästa specifikationerna, men testarna är överens om att den presterar väldigt bra. Bilden beskrivs vara fin med vackra färger, god kontrast och fenomenal detaljåtergivning.
Testkälla Betyg Kommentar
Av review 8/10 “Nice budget TV”
Trusted reviews 9/10 “Sensational picture performer”
What plasma 5/5 “Pretty much spot on”
Cnet 7,8/10 “Great value for money”

Vad tycker testarna?

Testarna tror inledningsvis att tv:n inte har så mycket att erbjuda. Specifikationerna gör att de inte tror att skärmen har vad som krävs, även om de anslutningsmöjligheter som behövs finns där. Men tv:n visar sig klara av snabba rörelser på ett förträffligt sätt och bilden håller överlag mycket hög kvalitet med färger, kontrast, detaljåtergivning och skärpa. Även svärtan är mycket bra menar i princip samtliga testare. Att dessutom priset är överkomligt med tanke på vad man får gör att det delas ut höga poäng.

Av review

“Nice budget TV”

Av review anser att designen är stilren och utmärker sig inte speciellt åt något håll. Det finns gott om användbara anslutningsmöjligheter. Bildkvaliteten är klart godkänd utan eftersläpningar och grynighet. Skärmen kan hantera rörliga objekt på ett utmärkt sätt. Även skärpa och detaljrikedom beröms. Färgerna känns verkliga och livliga. Svärta kunde vara bättre i mörka filmscener men fungerar i allmänhet bra. Skärmen har många bra egenskaper och man får mycket för pengarna. Testas gör även LG 32LG5000, Philips 32PFL7762D, Samsung LE32A656, Sharp LC-32X20E och Toshiba 32XV505 där Samsung är testvinnare.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Trusted reviews

“Sensational picture performer”

Trusted reviews konstaterar att tv:n håller ett lågt pris. Allt som kan behövas i anslutningar finns att tillgå. Att tv:n har 100 Hz uppdateringsfrekvens beröms och tekniken verkar fungera bra då bildens kvalitet är överraskande bra. Menysystemet anses vara välgjort och användarvänligt. Bilden har bra kontrast och ljusstyrka. Skärpa och detaljrikedomen får beröm och testaren blir förvånad över hur bra bild tv:n faktiskt levererar. Djupsvärtan gör att bilden känns dynamisk och levande. Färgerna beskrivs som starka och klara. Bilden är överlag mjuk och följsam samtidigt som rörelser känns starka och kraftfulla.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

What plasma

“Pretty much spot on”

What plasma förvånas över skärmens höga kvalitet på samtliga områden. Speciellt imponeras testaren av detaljrikedomen och skärpan i bilden. Priset är tilltalande och designen stilren. Anslutningsmöjligheterna är många liksom funktionerna och inställningsmöjligheterna. Kontrasten i bilden är utmärkt och bilden upplevs som tillräckligt ljusstark över hela skärmen. Även svärtan får beröm och nyanserna är mycket bra. Färgerna ser verklighetstrogna och fina ut. Bilden flyter bra och känns behaglig att titta på. Ljudkvaliteten är förhållandevis bra. En skärm som sticker ut med tanke på det låga priset och höga kvaliteten.

Källa: What plasma (GB) nr 53

Cnet

“Great value for money”

I:\Webmaster\BilderPublicering\Panasonic_TX-32LXD85_fram2.jpgCnet menar att Panasonic TX-32LXD85 inte imponerar på papperet. Trots detta får inställningsmöjligheterna, anslutningarna och funktionerna pluspoäng. Färgåtergivningen är perfekt i allt från återgivning av hy till mörka landskap. Kontrasten är imponerande och ljusstyrkan likaså. Skärpan inger respekt och bilden har ett bra djup. Detaljrikedomen framhävs som något alldeles extra i den här prisklassen. Det enda negativa med skärmen är egentligen upplösningen på skärmen. Designen är tilltalande och snygg. Framför allt är skärmen verkligen värt sitt pris.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32LXD85 är en 32 tums lcd-tv med upplösningen 1336x768 pixlar. Tv:n har 100 Hz uppdateringsfrekvens och dynamisk kontrast på 10000:1. Betraktningsvinkeln uppges till 178 grader. Digitalbox finns inbyggd. Bland anslutningarna återfinns pc-ingång, tre hdmi och ljudutgång. Skärmen har en sd-kortplats. Vikten är 17 kilo och måtten 820x534x119 mm utan bordsstativ.

Tillverkare: Panasonic