Sök
Panasonic TX-32LXD70

Panasonic TX-32LXD70

En skönhet både på in- och utsidan

2007-08-20

En 32-tums tv som får beröm såväl bild- som ljudmässigt. Den har digital tv-mottagare och bedöms som prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 73/100 "Musik wummert mit ausreichendem Bass"
What video 5/5 "Boasts superb all-round picture performance"
What home cinema 90/100 "The colours are both natural and rich"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att 32LXD70 har en snygg design. Anslutningsmöjligheterna bedöms vara mycket bra med bland annat dubbla hdmi. Bilden får beröm, såväl skärpa som kontrast beskrivs som utmärkt och likaså färgåtergivningen. Dessutom visas rörliga objekt utan minsta problem. En testare uppskattar funktionen V-Real2 vilket innebär att bakgrundsbelysningen är flexibel och anpassas till ljusstyrkan i den aktuella scenen. Betraktningsvinklarna är stora och medger att man i stort sett står vid sidan av skärmen och tittar innan man märker av skillnader i kontrast och färgåtergivning. Testarna tycker också att skärmen presterar mycket bra även ljudmässigt.

Video

"Musik wummert mit ausreichendem Bass"

Video menar att skärmen är försedd med ett utmärkt utbud av anslutningsmöjligheter. Analogt bildmaterial hanteras på ett sätt som är ovanligt bra, även om ansikten framstår som något för ljusa. Använder man digitalt material så blir resultatet föga förvånande ett strå vassare, bland annat är detaljåtergivningen riktigt bra. Även ljudmässigt så presterar skärmen riktigt bra resultat. Röster är kristallklara och musik presenteras med en slående bas. Testaren menar att modellen presterar mycket bra såväl visuellt som ljudmässigt och att den därför är väl värd att rekommendera.

Källa: Video (DE) nr 5 2007

What video

"Boasts superb all-round picture performance"

What video testar förutom Panasonic även Samsung LE32R87D, Sony KDL-32S2530, Goodmans LD3260HDVT samt Toshiba 32C3030. Panasonic blir testvinnare. Testaren menar att skärmen är riktigt snygg samtidigt som den erbjuder ett rikt utbud av anslutningsmöjligheter. Mest uppskattas dock funktionen V-Real2 vilket innebär att bakgrundsbelysningen är flexibel och anpassas till den aktuella scenens ljusstyrka. Bildkvaliteten är utmärkt, hd-material hanteras mycket bra. Såväl färgrikedom som svärtan är mycket bra. Dessutom är betraktningsvinklarna så breda att man knappast upplever några förluster i vare sig färgrikedom eller kontrast även om man tittar på bilden ur en relativt extrem vinkel.

Källa: What video (GB) nr 321

What home cinema

"The colours are both natural and rich"

What home cinema anser att via hd dvd presterar Panasonic ett häpnadsväckande bra resultat, svärta är bra och färgerna beskrivs som levande och naturliga. Rörliga objekt är skarpa, vilket uppskattas. Dessutom är betraktningsvinkeln så bra att man praktiskt taget måste stå vid sidan av tv:n och titta om man skall uppleva någon skillnad i färg och/eller kontrast. Testaren tycker dock att svärta kunde vara ännu bättre. Överhuvudtaget är dock skärmen en utmärkt produkt som är väl värd att rekommendera.

Källa: What home cinema (GB) juni 2007

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32LXD70 är en 32-tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Anslutningarna utgörs av 2xhdmi, komponentvideo, 2xscart (2xrgb), kompositvideo, pc-ingång, s-video samt uttag för hörlurar. Skärmen är utrustad med mottagare för det marksända digitala tv-nätet. Vikten med stativ är 17,5 kg och måtten utan stativ är 791x615x248 mm.

Tillverkare: Panasonic