Sök
Panasonic TX-32LXD1

Panasonic TX-32LXD1

Superb kvalitet utan HDTV

2004-12-02

Panasonic TX-32LXD1 bjuder bildmässigt på något alldeles extra, men testarna är besvikna på avsaknaden av HD-kompabilitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 “Colours are excellent”
Essential Home Cinema 4/5 ”Cannot take HD signals”
Home Cinema Choice 3,5/5 “Feels like staring through a window”

Vad tycker testarna?

Testarna är alla imponerade av den fantastiska bildkvaliteten och återgivningen av naturliga färger, och menar att det här är en LCD-skärm i en egen klass. Men testarna är samtidigt besvikna på Panasonic för att inte ha utrustat TX-32LXD1 med HDTV kompabilitet (HDMI). Testarna ger också ett minus till ljudet.

What Video

“Colours are excellent”

What Video tycker att Panasonic TX-32LXD1 är en designdröm. Med sin eleganta skärm i svart och sina minimalistiska högtalare i silver överträffar den alla förväntningar sånär som på stativet. Det kunde ha haft den där snygga svängen som de större plasma-bröderna har. What Video öser med beröm över den utmärkta bildåtergivningen och skärpan. Man gillar den förfinade LCD-tekniken som t.ex. skärmens anpassningsbara ljusstyrka och återgivningen av rörliga bilder som snart nått plasma- och bildrörsklass. Testaren ger dock minus till ljudstyrkan och avsaknaden av HD-kompabilitet.

Källa: What Video, september 2004
Essential Home, nummer 37
Home Cinema Choice, oktober 2004

Essential Home Cinema

”Cannot take HD signals”

Essential Home Cinema tycker också att TX-32LXD1 designmässigt ser strålande ut och berömmer även bildkvaliteten samt kombinationen av färgdjup och ljusstyrka. Bilden beskrivs med ord som ”clean as the proverbial whistle”. Det enda negativa omdömet handlar om kontrasten. I vissa mörkare scener kan färgerna förlora i nyans. Testaren lyfter fram alla anslutningar som finns, men noterar också att några saknas, nämligen PC-anslutningen och den för High Definition TV. TX-32LXD1 får även kritik för att komponentvideo anslutningen inte sällskapas av stereo-audio anslutningen. För att få ljud tillsammans med komponentsignalen måste alltså en av de tre värdefulla scart-kontakterna användas.

Home Cinema Choice

“Feels like staring through a window”

Home Cinema Choice håller med om den ypperliga bildkvaliteten och uttrycker metaforiskt att det är som att titta ut genom ett fönster. Home Cinema Choice antyder också ett uns av besvikelse över kontrasten. Det är framför allt de svarta färgerna som denne tycker lutar åt grått och att hudfärger ibland blir något orealistiska på skärmen. Testaren passar samtidigt på att ge en eloge till Panasonic för en oerhört estetisk design, men kan å andra sidan inte riktigt komma över att TX-32LXD1 saknar HD-anslutning.

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32LXD1 är en 32-tums LCD-TV i widescreenformat. Skärmens kontrast är 500:1 och högsta upplösningen är 1280x768 pixlar. Skärmen har inbyggd digital tuner och bild-i-bild. Ljusstyrkan är 470 candela/m2. De anslutningar som finns är tre scart (varav 2 RGB), en komponent, en s-video, en kompositvideo och en RF/tuner. Vidare finns anslutningar för stereo audio in- och output. Under ett lock i skärmens nedre kant finns en anslutning för inkoppling av en mängd olika minneskort från digitalkameror och PC-datorer. Panasonic TX-32LXD1 väger 27,5 kg och mäter 1000x652x321 mm med stativ.

Modell: Panasonic TX-32LXD1