Sök
Panasonic TX-32LX60F

Panasonic TX-32LX60F

Bild av toppklass

2006-07-05

En 32 tums lcd-skärm där bildegenskaper enligt testarna är av absolut toppklass. Men ljudet matchar inte synintrycken och dessutom upplevs utförandet som ett steg i fel riktning.
Testkälla Betyg Kommentar
Dvd & hjemmekino 17/20 “Et godt kjop”
Hifi test “Magere Software-Ausstattung”
What home cinema 88/100 “Sensational picture quality”
Home cinema choice 4,5/5 “Bristles with uber-clever electronics”
What video 5/5 "Excellent pictures from all sources"

Vad tycker testarna?

Bilden hos Panasonics 32 tummare anses hålla en väldigt hög kvalitet enligt alla testarna. Ljudet anses däremot vara något av en besvikelse eftersom det inte alls klarar av att matcha det utmärkta visuella intrycket. Skärmen är väldigt enkel när det kommer till funktioner och inställningar, något som vissa av testarna inte gillar medan andra inte bryr sig då bilden anses vara bra utan justeringar. Designmässigt anses skärmen vara något av ett steg bakåt i det silvriga plastutförandet som kantas av en svart ram. Två hdmi-ingångar bedöms vara väldigt generöst tilltaget på anslutningssidan men flera av testarna vill se fler än enbart två scart-ingångar.

Dvd & hjemmekino

“Et godt kjop”

Dvd & hjemmekino tittar på Panasonic TX-32LX60F och menar att det inte finns någon direkt svaghet hos skärmen. Bilden anses hålla en väldigt hög klass och beröms för skärpan, färgåtergivningen, kontrast och svärtan. Det enda som tas upp som negativt är att färgtemperaturen går något åt det kalla hållet. Brusreduceringen anses fungera väldigt bra men ska enligt testaren enbart användas tillsammans med analogt tv-tittande eftersom den tenderar att mjuka upp de minsta detaljerna.

Källa: Dvd & hjemmekino, nr 4 2006 (NO)

Hifi test

“Magere Software-Ausstattung”

Hifi test gillar att TX-32LX60F utgör ett billigt alternativ för alla som inte vill lägga ut alltför mycket på en hdtv-skärm, utan att göra alltför mycket avkall på bildkvaliteten. För just på den gebiten är produkten väldigt kompetent, men ljudet däremot anses inte vara mycket att hurra för. Skärmen är enkel att sköta men det beror mycket på att mjukvaran inte har så många inställningar. De bildjusteringar som finns uppskattas men det är alldeles för skralt att endast kunna ändra basen och diskanten för ljudet.

Källa: Hifi Test, juni 2006 (GB)

What home cinema

“Sensational picture quality”

Panasonic TX-32LX60 sidanTX-32LXD60 är modellen med inbyggd digital mottagare och den version som What home cinema tagit sig en titt på. Av fem testade skärmar hamnar produkten på andra plats, slagen endast av Toshiba 32WLT66. Panasonics tv är den som upplevs ha de absolut bästa bildegenskaperna av de testade skärmarna samtidigt som anslutningsmöjligheterna är väldigt generösa med de dubbla hdmi-ingångarna. När det gäller bilden så går testaren så långt som att säga att den är i toppen av vad lcd-världen har att erbjuda. Men utförandet och ljudprestationen beskrivs båda vara ett steg i fel riktning utvecklingsmässigt och anledningen till att skärmen inte hamnar på toppen av prispallen.

Källa: What home cinema, juni 2006 (GB)

Home cinema choice

“Bristles with uber-clever electronics”

Home cinema choice saknar pc-anslutning hos TX-32LXD60, tycker att två scart-anslutningar är för lite och beskriver ljudet som medelmåttigt. Men därefter är det idel positiva intryck. Skärmen anses ha en utmärkt elektronik som resulterat i en bildåtergivning som är utav toppkvalitet. Funktionsmässigt anses produkten vara lättsamt utrustad, men med dubbla hdmi-kontakter, komponentingång och inbyggd digitalmottagare så har man allt som egentligen behövs för att njuta fullt ut av en plattskärm, avslutar HCC.

Källa: Home cinema choice, juni 2006 (GB)

What video

"Excellent pictures from all sources"

Modellen med sitt silverutförande kantat av en svart ram upplevs som oinspirerande enligt What video. Men det är insidan som räknas och där bedöms tillverkaren ha gjort mycket bättre ifrån sig då bilden hos produkten anses vara rent utmärkt. Anslutningarna anses också vara i topp med de dubbla hdmi-ingångarna. Det verkar enligt testaren nästan vara så att tillverkaren är medveten om hur pass bra bilden är eftersom det inte finns vidare många inställningar att tillgå i menyn. Det för med sig det positiva att skärmen blir väldigt enkel att komma igång med och sköta. Att ljudet inte håller samma klass som bilden anses vara beklagligt och hade det inte varit för att skärmen har en konsumentvänlig prislapp på sig så hade betyget sjunkit, avslutar What video.

Källa: What video, juli 2006 (GB)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32LX60F är en lcd-tv på 32 tum som är hdtv-ready med sin upplösning på 1366x768 pixlar. Kontrastomfånget är angivet till 1200:1. Inbyggda högtalare med en effekt på 10 watt vardera. Anslutningar omfattar två hdmi-ingångar, av-in, två scart, s-video och komponentingång. Väger 19 kg med dimensionerna 791x563x107 mm. TX-32LX60F har enbart analog tv-mottagare men finns också med digitalmottagare och bär då beteckningen TX-32LXD60.

Tillverkare: Panasonic