Sök
Panasonic TX-32LX500

Panasonic TX-32LX500

Förträfflig bredbild

2005-11-23

Panasonic TX-32LX500 är en 32 tums platt bredbilds-TV som har en mycket fin och jämn bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 40/50 "Utmärkt bild"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Highly recommended"
What Hifi 5/5 "Capable sound system"
Audiovision 74/100 "Gut durchgezeichnetes Bild"
Cnet 8,3/10 "Excellent flat panel"

Vad tycker testarna?

De flesta testarna är imponerade av 32-tummaren LX500. De utländska testarna har provat LXD500 som även har digital tuner. I övrigt skiljer sig inte specifikationen nämnvärt. Modellen är enkel att installera och sköta. Fjärrkontrollen är lite stor, men logisk och greppvänlig. Många testare tycker att bilden har en utmärkt svärta samt bra kontrast och fina detaljer. Modellen vinner som bästa TV i ett jämförelsetest och koras till bästa köp i ett annat test. En testare menar att svärtan ändå inte är riktigt djup. Samtliga testare håller med om att det finns rikligt med anslutningar och att det är en fin finess att ha en SD-kortläsare på TV:n när så många tittare vill se sina tagna bilder även på TV-skärmen. En testare kommenterar ljudet och menar att det är både kraftfullt och harmoniskt. Två testare hade önskat en större skärm än 32 tum.

HemmaBio

"Utmärkt bild"

HemmaBio testar platta 32 och 27 tummare från bland andra Andersson, LG, Sharp, Viewsonic och Sagem. Bildupplösningar varierar fån 1280x720 till 1366x768 pixlar. LX500 är den enda modellen i testet som är förberedd för digital TV. Menyerna är på svenska och handboken rätt enkel att hitta i. Bilden kännetecknas av en fin svärta, bra kontrast och detaljrikedom samt klara, ljusa färger. Det är enkelt att ställa in och finjustera bilden, men i testet har man inget behov av detta alls. Bilden är helt enkelt kanonfin. Det finns rikligt med anslutningar på TV:n och testarna finner inga egentliga brister med modellen. I testet vinner LX500 på överlägsna poäng.

Källa: HemmaBio, nr 8 2005

Home Cinema Choice

"Highly recommended"

Panasonic TX-32LX500 framHome Cinema Choice tycker att kontrast, upplösning, färg och svärta är alldeles utmärkta. Just svärtan är slående fin och man ser inga som helst störningar eller fördröjningar i bilden. Den modell som man testar har inbyggd digitaltuner vilket är en finess som TV:n saknar i Sverige. Designen är snygg och sober och modellen är förberedd för det digitala nätet vilket man anser är ett stort plus jämfört med tillverkarens tidigare modeller. Ytterligare en fin detalj är att den har läsare för SD-kort. Man klassar TV:n som en av de bättre modellerna man sett när det gäller prestanda, bild och anslutningar. En större bild än 32 tum skulle vara önskvärt. Testaren rekommenderar den som ett mycket bra köp.

Källa: Home Cinema Choice, november 2005

What Hifi

"Capable sound system"

What Hifi tycker att 32-tummaren är en attraktiv TV med specifikationer som håller vad de lovar. Bilden är förvisso något mjuk men visar ändå en ordentligt fin svärta. Kontrasten är bra och man ser mycket fina detaljer som klarar snabba rörelser på motiven. Bilden lämnar många konkurrenter långt på efterkälken. 32 tum är inte en särskilt stor bild och en modell med större bild hade nog varit önskvärd. Ljudet låter mycket bra. TV:n får högsta betyg i testet.

Källa: What Hifi, november 2005

Audiovision

"Gut durchgezeichnetes Bild"

Audiovision testar sju LCD-modeller från 32 tum upp till 40 tum. Bland annat tittar man på märken som Loewe, Samsung, Sharp och Thomson. LX500 är en lätt TV att förstå sig på. Menyn är logisk, fjärrkontrollen kanske lite bulkig men skön att hålla i. Modellen verkar teknisk och funktionell samt har såväl kortläsare som många anslutningar. Ljudet sträcker sig över flera tonlägen med ett bastant och kraftfullt harmoniskt ljud. Bilden är detaljerad och fin med levande färger och en utmärkt grå- och svartskala. Det är endast i de mörkaste svarta scenerna som man saknar det där riktiga djupet. Annars är detta är en utmärkt TV med platt skärm. Det är Toshiba 32 WL58P som vinner testet och får högsta betyg främst för sin kontrastrika och ljusa bild.

Källa: Audiovision, nr 11 2005

Cnet

"Excellent flat panel"

Cnet tycker att detta är en lättinstallerad och snygg TV som är smäcker i formen. Visserligen kostar den en extra slant men den är faktiskt värd varje krona, menar testarna. Bilden har en utmärkt upplösning med en ordentlig svärta och djup kontrast. Det blir nästan en 3D-effekt med levande, fina och skarpa bilder. Lika fint blir det när man ansluter apparaten till en bärbar dator. Genom att föra in kamerans SD-kort direkt framtill på apparaten kan den visa det som sparats på kortet, antingen JPEG-bilder eller MPEG-film. Fjärrkontrollen har stora och tydliga knappar och trots att den är lite klumpig så ligger den bra i handen. Ljudet håller sig på en genomsnittsnivå, men det är ingen exceptionell ljudupplevelse. Detta är en utmärkt och kapabel TV för den som värnar om en enastående bild.

Källa: Till Cnet Asia

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32LX500 är toppmodellen i VIERA LCD-TV-serien. Detta är en 32 tums bredbilds-TV i äkta 16:9 format. Bildens upplösning är 1366x768 pixlar och det finns 3 scartingångar, 2 av dessa tar RGB samt ingångar för hörlurar, HDMI, DVI, komponent, komposit, S-video och VGA. Bland finesserna finns Text-TV med ett minne på 2000 sidor, Bild-i-bild och stereoljud. Framtill sitter en SD-kortläsare med inspelningsfunktion. Det finns också en PC-kortplats. Kontrasten ligger på 800:1 och responstiden på 14 ms. TV:n kan hängas på väggen men levereras med stativ och fjärrkontroll. Modellen mäter 857(b)x563(h)x141(d) mm samt väger 21,5 kg.

Modell: Panasonic TX-32LX500