Sök
Panasonic TX-32LX50

Panasonic TX-32LX50

Enkel men bra bild

2005-07-07

En enkelt utförd och lättanvänd widescreen LCD-TV på 32 tum som enligt testarna producerar en bild av mycket bra kvalitet. Det enda man saknar är egentligen ett digitalt gränssnitt.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 34/50 “Väldigt snabb och rakt-på-sak"
Video 67/100 “Viel Service zum vergleichsweise günstigen Preis”
M3 7/10 “Har en hel del att bjuda på”

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt likasinnade när man bedömer Panasonic TX-32LX50. Det anses vara en stilren och enkel design som gäller, samtidigt som anslutningsmöjligheterna är väldigt goda. Två av testarna hade gärna även sett ett digitalt gränssnitt för att få in videosignalen men skriver att om man inte tycker att det är essentiellt så klarar man sig mer än väl med de befintliga. Menyerna är enkla, snabba och man anses snabbt kunna ställa in den optimala bilden. Det blir en ganska bra bild när man tittar på TV om man får tro testarna. Det enda man ogillar med bilden är att den har problem med att korrekt få fram mörkare områden, annars är allt gott med bra färgåtergivning, bra djup och utmärkt svärta. Ljudet håller också måttet och även om man tycker att basen saknar lite tryck så funkar det mer än väl för vanliga TV-sändningar.

HemmaBio

“Väldigt snabb och rakt-på-sak"

view

HemmaBio skriver rent generellt att LCD-tekniken har kommit en sådan bit på vägen att det inte längre går att rata den med motivationen att bilden blir dålig. Detta märker man av med Panasonic TX-32LX50 där bilden initialt är något pixlig men som efter justering av diverse filter återger TV-bilden utmärkt med bra färg- och detaljkontroll. När man kopplar in en DVD-spelare så blir det genast en bättre bild, men man tycker inte att det skiljer så mycket mellan progressiv och icke-progressiv uppspelning. Det som saknas i bilden överlag är nyansering av mörkare detaljer då skärmen har problem med skuggor i bilden. Djupet på svärtan är det dock inget fel på. Ljudet är helt okej med röster som återges glasklart. Då menyerna är sparsamma blir TV:n lättanvänd. Detta tillsammans med en jämnstark och bra bild gör skärmen till ett bra alternativ, summerar HemmaBio.

Källa: HemmaBio, nr 4 2005
Video, nr 6 2005
M3, nr 5 2005

Video

“Viel Service zum vergleichsweise günstigen Preis”

Tyska Video menar att Panasonic TX-32LX50 är ett mycket bra kap då man väger pris mot prestation och funktioner, modellen utses till bästa köp av sex testade skärmar. Bästa produkt blir Hitachi 32LD7200. Panasonics TV ger mycket service med sitt stora text-tv minne och sin logiska menyuppsättning. Den som tittar på media från olika källor kommer också att bli nöjd då det finns rikligt med anslutnings-möjligheter. Man saknar lite tryck i basen men annars upplevs ljudet som klart och kraftigt. Bilden kan vid TV-tittande ge upphov till horisontella stråk och vita motivdelar kan vara lite väl ljusstarka. Annars så har man inte mycket att klaga på hos bilden då det är mycket bra ställt med skärpa, djup och skuggor. Video sammanfattar skärmen som en enkel TV med fin bild och bra utrustning.

M3

“Har en hel del att bjuda på”

M3 tycker att produkten har ett enkelt och rent utseende. Testaren saknar inget i form av anslutningar på skärmen. Det höga priset hade dock motiverats lättare om en digital videoingång hade funnits. Enkelheten går igen i menyerna som dessutom är snabba att navigera igenom. Fjärrkontrollen är däremot en annan historia då den är rörigt upplagd, men funkar utmärkt för att ta sig runt i menyn. Bilden anses hålla en mycket bra kvalitet med bra färgåtergivning och djup. Skärmen har en mycket mörk skärpa men lyckas inte lyfta fram de mörkare detaljerna. Även här anser testaren att olika anslutnings-former ger ungefär samma bild, vilken lämnas bäst åt den enskilda individens smak. Ljudet som strömmar ur högtalarna ersätter inte hemmabiosystemet men duger gott och väl för normalt TV-tittande.

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32LX50 är en 32-tums widescreen LCD-TV med inbyggd tuner. Den har en upplösning på 1366x768 pixlar, kontrastomfång på 800:1 och ljusstyrka på 450 cd/kvm. 2-vägs stereohögtalare finns inbyggda. Levereras med ett bordsstativ som kan vridas 10 grader i sidled. Bland funktionerna märks främst text-tv minne på 2000 sidor och progressiv uppspelning med HDTV-stöd (720p/1080i). Anslutningar omfattar 3x scart (varav 2 RGB), komponentvideo, S-video, komposit-video, audio in/ut samt hörlursutgång. Skärmen har dimensionerna 795x573x141 mm utan stativ och väger 21 kg.

Modell: Panasonic TX-32LX50