Sök
Panasonic TX-26LXD80

Panasonic TX-26LXD80

Tjock platt-tv

2009-01-08

Att Panasonic TX-26LXD80 fungerar bra som extra-tv i sovrummet eller köket råder inga tvivel om. Kvaliteten är klart godkänd, men samtidigt upplevs designen som något skrymmande.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 “A solid TV”
Hd review 4/6 “Does a decent job”
Pocket lint 7/10 “Very user-friendly”

Vad tycker testarna?

Testarna upplever både för- och nackdelar med tv:n. Bildkvaliteten är klart godkänd med fina färger och klar bild. Ett par testare nämner vissa problem med svärta och vita färger, men i övrigt får tv:n godkänt. Det finns gott om anslutningsmöjligheter och tillgången till kortläsare beröms. Modellen anses vara enkel och användarvänlig. Dock nämner flera testare att ramen runtomkring skärmen är för bred och att den upplevs som ganska tjock i jämförelse med andra modeller på marknaden idag.

What hifi

“A solid TV”

Panasonic TX-26LXD80 1What hifi skriver att man får mycket för pengarna. Bilden är riktigt bra med naturliga livliga färger, samt god skärpa och hög detaljrikedom. Lite bättre svärta hade dock varit önskvärt, liksom mer dynamik när det är mycket vita fält som skall återges. Skärmen kan hantera rörelser på ett smidigt sätt. Att det finns sd-kortplats är mycket användbart och anslutningsmöjligheterna är även i övrigt helt okej. Menysystemet beskrivs som tydligt och högtalarna håller relativt hög kvalitet. Överlag bedöms prestandan som helt klart väl godkänd.

Källa: http://www.whathifi.com (GB)

Hd review

“Does a decent job”

Enligt Hd review känns Panasonic TX-26LXD80 ganska bred och klumpig. Till saken hör också att ramen runt tv:n känns alltför stor. Testaren säger att modellen framför allt passar den som behöver en extra tv till sovrummet eller köket. Upplösningen anses vara tillräcklig och bilden är klar med livliga och fina färger. Testaren upplever att skärpan inte når ända ut i hörnen och att detaljrikedomen kunde vara bättre. Tillgången till tre hdmi beröms, liksom att det finns kortplats. Skärmen är klart godkänd med tar för stor plats.

Källa: Hd review nr 13 2008 (GB)

Pocket lint

“Very user-friendly”

Panasonic TX-26LXD80 2Pocket lint tycker inte att Panasonic TX-26LXD80 är så tunn och smidig som många andra modeller på marknaden idag. Dessutom anses priset vara i högsta laget. Antalet hdmi beröms och kortläsaren är smidig att använda även om testaren hade föredragit att det funnits usb 2.0-ingång. Bilden är ljus och klar och färgerna är fina men problem med svärtan gör att man riskerar att förlora detaljer. Betraktningsvinkeln är godkänd men sitter man får snett så försvinner mycket av färger och detaljer. Den inbyggda mottagaren anses vara bra. På det hela taget en användarvänlig tv som passar den som inte har så stora krav på funktioner och finesser.

Källa: http://www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta:

Namn: Panasonic TX-26LXD80
Storlek: 26 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Kontrast: 8000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: iu
Betraktningsvinkel: 160 grader (h/v)
Anslutningar: 3xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, komponent, audio
Övrigt: Dvb-t, Sd-minneskortsplats
Mått: 700x452x110 mm (utan stativ)
Vikt: 15 kg (med stativ)

Tillverkare: Panasonic