Sök
Panasonic TX-26LXD70

Panasonic TX-26LXD70

Liten men kompetent andrafiol

2007-10-09

För den som söker en bra tv till sommarstugan eller för den delen till sovrummet, så levererar Panasonic TX-26LXD70 en alldeles utmärkt bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 6/6 "För dem som vill ha det allra bästa"
What video 4/5 "Definitely does the business"
Video 73/100 "Schöne Raumtiefe"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att en 26-tummare är bra som andra-tv hemma eller möjligen som enda tv ute i sommarstugan. Denna modell är enkel att installera och bildskärmsmenyerna är utmärkta. Dessutom ligger fjärrkontrollen bra i handen. Bildkvaliteten är överlag mycket bra, skärpan hög och kontrasten likaså. Därutöver är svärtan helt okej vilket gör att man får bra detaljrikedom även i mörka scener. Ljudkvaliteten beröms, även om testarna inte tycker att den är riktigt lika övertygande som bilden. Bruset hålls till ett minimum i bilden och rörelser hanteras bra och stabilt.

Bild & ljud hemma

"För dem som vill ha det allra bästa"

Bild & ljud hemma testar förutom Panasonic även Hyundai HLT-26V2, DMTech LM26X, Grundig 26LXW68-8720, JVC LT-26A80ZU samt Philips 26PF9531/10. Bildkvaliteten på Panasonics modell är den klart bästa i testet och är så bra att den skulle fungera som referensbild. Såväl skärpa som färgåtergivning och kontrast är utmärkta. Dock kostar modellen en hel del och är det mer en budget-tv man är ute efter så är Hyundais modell ett bättre val. Ljudkvaliteten är bra, även om den inte håller riktigt samma höga kvalitet som bilden. Skärmen ligger relativt högt i pris om man jämför med konkurrenterna, men å andra sidan uppvisar den en stabil och bra kvalitet.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 5 2007

What video

"Definitely does the business"

What video anser att 26lxd70 är riktigt snygg. Installationen går snabbt och smärtfritt. Anslutningsmöjligheterna är bra och motsvarar de krav man kan ha på skärmen med tanke på prisklassen. Bilden är fin, bland annat är kontrasten imponerande. Rörelser hanteras mycket bra, det finns inte ett spår av eftersläpning i bilden. Svärtan anses vara utmärkt och detaljrikedomen är hög även i mörka scener. Betraktningsvinkeln ligger närmare 178 grader, vilket är riktigt bra. Bildskärmsmenyerna är snygga och väldigt enkla att använda. Fjärrkontrollen anses ligga bra i handen. Testaren tycker dock att ljudkvaliteten kunde vara något bättre.

Källa: What video (GB) nr 323

Video

"Schöne Raumtiefe"

Video jämför Panasonic TX-26LX70F med Metz Talio 26ML, Sharp LC-26AD5E samt Amoi LC26T31E. Testvinnare är Metz medan Panasonic hamnar på en delad andraplats tillsammans med Sharp. Bildkvaliteten på Panasonic är riktigt bra då skärpan är hög. Detaljåtergivningen är bra även i mörka scener och bruset är i det närmaste obefintligt. Svärtan bedöms vara utmärkt och bidrar till ett slående djup i bilden. Dock uppvisas ett lätt rödstick i bilden. Testaren är mycket förtjust i fjärrkontrollen som har en mycket översiktlig design samtidigt som den är försedd med väl tilltagna knappar.

Källa: Video (DE) nr 8 2007

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-26LXD70 är en 26-tums lcd-tv med såväl analog som digital mottagare. Upplösningen är 1366x768 pixlar och bildskärmsformatet är 16:9. Dimensionerna utan stativ är 657(b)x473(h)x117(d) mm och vikten är 14 kg. Betraktningsvinklarna är 178 grader horisontellt och vertikalt. Anslutningarna utgörs av 2xhdmi, 2xscart, kompositvideo, komponent, s-video samt pc in.

Tillverkare: Panasonic