Sök
Panasonic TX-15LV1

Panasonic TX-15LV1

2000-talets husvagns TV

2003-06-04

15 tums filmnöje i widescreenformat med inbyggd DVD-spelare, som får plats nästan var som helst. Dessutom ingår DTS och flashig design.
Testkälla Kommentar
Hifi Test "Schönes Design"
Video "Gute Ausstattung"
What Video "Desirable and competent"

Vad tycker testarna?

Betygen blir genomgående höga för Panasonics kombinerade TV/DVD. Alla testare ger höga betyg för bildkvalitet, även om vissa brister upptäcks. Vissa tycker färgerna är lite bleka medan andra tycker färgerna imponerar. Delade meningar råder även om bildbruset. Men i slutändan tycker alla att bilden håller hög klass. Design och användarvänlighet är riktigt bra, även om fjärrkontrollen är i största laget. Extra pluspoäng för anslutningsmöjligheter och funktionalitet. Det inbyggda ljudet är inte direkt bra, även om alla utom en tycker det är fullt tillräckligt.

Hifi Test

"Schönes Design"

Hifi Test uppskattar att Panasonic byggt in en hel del kontakter för att komplettera den interna DVD-spelaren. Användarvänligheten är mycket hög, både fjärrkontroll och menysystem håller hög klass. Testaren gillar kvalitetskänslan och hela produkten känns stabil och kvalitativ. Bilden bedöms som bra, grundskärpan och bildgeometrin får extra plus. Ett aber är färgåtergivningen som inte är helt perfekt i alla lägen. De inbyggda högtalarna är inte kraftfulla men ljudet låter inte alls så burkigt som man kunde tro. På det stora hela inte mycket att anmärka på förutom priset menar Hifi Test.

Källa: Hifi Test, Nr 2 2003
Video, Nr 4 2003
What Video, Maj 2003

Video

"Gute Ausstattung"

Video testar nio LCD TV-apparater i ett jämförande test. Panasonic får beröm inom nästan alla kategorier. Utrustningen står enligt testaren få fullvuxna TV-apparater efter och Videotext 2.5 är en bonus. Bilden ligger i toppklass, färger blir fräscha och svart blir svart. Även detaljrikedomen imponerar. Det som inte faller testaren på läppen är fjärrkontrollen som på grund av knappar för både TV och DVD är lite stor. Allt som allt menar dock testaren att detta är en av de häftigaste leksakerna för vuxna. Panasonic TX-15LV1 vinner testet i sin klass, där även Sony KLV-15SR1 och Grundig Tharus 28 ingår.

What Video

"Desirable and competent"

What Video menar att det här är en ovanligt snygg TV som kan skänka lite high-tech flärd till vilket rum som helst. Bildkvaliteten bedöms som hög och framförallt anses svärtan imponera. Skärpan är riktigt hög, vilket ger fräscha bilder men den höga skärpan medför en del brus, framförallt i mörka partier. Men hög kontrast och levande färger gör det lätt att förlåta bruset. Testarens stora besvikelse är det inbyggda ljudet som inte alls räcker till utan ett externt ljudsystem rekommenderas. En bra produkt med en hel del fördelar, bara pengarna finns.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-15LV1 är en kombinerad LCD-TV och DVD-spelare i ett. Skärmen är på 15 tum i 16:9 men klarar även 4:3. Upplösningen ligger på 854x480 pixels. Zoom, NexTView, flimmerfilter och slow-motion. SCART, S-video in/ut, komposit in, analog stereo och optisk digital utgång. Dolby Digital, DTS och ProLogic kompatibel. De inbyggda högtalarna bjuder blott på 2x2 Watt men kompletteras med en 2,5 Watts subwoofer. Mått 424x319x180 mm.

Modell: Panasonic TX-15LV1