Sök
Panasonic TX-15LT2

Panasonic TX-15LT2

Liten dyrgrip

2002-07-04

Panasonic TX-15LT2 är en 15 tums LCD-TV som av samtliga testare anses ligga långt före sina konkurrenter. Skärmen får höga betyg trots priset och trots att den inte är någon dataskärm.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "Far superior to any other LCD"
What Hifi 4/5 "Better value than any other set"
Home Entertainment 5/5 "The last word in 15 inch LCD"
T3 5/5 "Knocks spots of the competition"

Vad tycker testarna?

Skärmen får mycket goda omdömen av samtliga testare. Designen är snygg och hantering av såväl ljud som bild upplevs som mycket bra. Skärmen får utmärkelser som ”Best buy” och ”Editors’ choice” vid testerna. Delade meningar råder om skärmens förmåga att hantera analoga bilder samt snabba scener. Dock är de samlade åsikterna mycket positiva och skärmen rekommenderas av samtliga.

What Video & TV

"Far superior to any other LCD"

What Video & TV anser att detta är den mest attraktiva TV som någonsin tillverkats. Högtalarna är gömda bakom den nedre panelen och TV:n står elegant på sin fot som kan dras tillbaka 28 grader. De grundläggande kontrollerna är lokaliserade utom synhåll på högerkanten. Det finns ingen VGA-anslutning varför den inte kan användas som dataskärm. Det enda negativa annars med designen är att det är krångligt att ansluta kablar till den nedvända sockeln. Skärmen har de vanliga tillbehören, med några bildinställningar och inga surroundmöjligheter, men det är inte i underkant för en portabel TV menar testaren. Fjärrkontrollen är utmärkt. Inställning av kanaler tar tid, men om någon kanal skulle ställas om kan detta göras med en minimal arbetsinsats. Instruktionsmanualen är välskriven, har en logisk uppställning och innehåller tydliga och informativa diagram. När skärmen levererar högprestandabilder från DVD blir prestandan mindre bra analogt. Skärmen gör dock ett förstaklassjobb när det gäller färger, ljus och dynamik men de analoga bilderna har en del störningar. Bredare tittvinkel än andra. Ljudet är bra även på höga volymer. Testaren utser skärmen till Best Buy.

Källa: What Video & TV mars 2002
What Hifi april 2002
Home Entertainment maj 2002
T3 juni 2002

What Hifi

"Better value than any other set"

What Hifi påpekar att skärmen är på 15,1 tum men har 16:1 omfång där man får en större wide-bild än på en skärm med 4:3 omfång. Den ser affärsmässig ut då högtalarna är väl dolda. Några kontroller är dolda bakom kanten på skärmen men för det dagliga användandet rekommenderas fjärrkontrollen. Underligt nog så är den inte monterbar på väggen. Installation är förhållandevis enkelt, det tar en del tid att få den bästa prestandan men det är väl värt arbetet och detta är en av de bästa LCD-skärmar testaren sett, då den skapar trovärdig prestanda med mer svart än man kan vänta sig. Även färgåtergivningen är bra. Prestandan blir mindre bra vid snabba actionscener men den är bättre än någon annan LCD skärm menar man.

Home Entertainment

"The last word in 15 inch LCD"

Home Entertainment tycker att utformningen är bra och att högtalarna är snyggt designade. Det är enkelt att installera bild och ljud vilket endast tar ett par minuter. När man vant sig vid skärmstorleken är bilden utmärkt. Detaljerna är skarpa och färgerna realistiska. Svarta nyanser kan vara lite problematiska då skiftningar i grått kan uppstå. Oftast innebär inbyggda högtalare en tunnhet i ljudet och dålig närvarokänsla, men inte i detta fall. Dialogen är ren och tydlig och man imponeras av de små högtalarnas prestanda. Även musik levereras med klarhet och även om en aning mer volym och bas vore trevligt så är det nuvarande läget mycket tillfredsställande. Skärmen är dock alldeles för liten för att ersätta den vanliga TV:n men behöver du ett mindre alternativ är detta paket idealiskt och får av testaren utmärkelsen Editors’ choice.

T3

"Knocks spots of the competition"

T3 menar att när det gäller vanlig television så lämnar denna skärm konkurrenterna långt efter sig. Den är liten och lätt men står långt fram i konkurrensen med den senaste teknologin i form av active system control och super dynamic sharpness control som anpassar bakgrundsljuset till den inkommande videosignalen, så att detaljer i bilden inte förstörs. Menysystemet är mycket lätt att använda. Ljudet är bra för en skärm i denna storlek tack vare subwoofer. Snabba bilder hanteras på ett föredömligt sätt och skärmen är överhuvudtaget långt före sina konkurrenter.

Cirkapris: 17500 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-15LT2 är en 15 tums LCD-skärm med dimensionerna, inklusive sockel, 413x295x62 mm. Den väger 5 kg och levereras med scartsladd samt ingångar för stereoljud, TV-antenn, video, nätsladd och hörlurar. Skärmen har 16:9 widescreen och 854x480 pixlars upplösning. Kontrastförhållandet är 400:1. Skärmen har teletext och tillgänglig teknik är bl.a. Active Light Control, Active System Control och Progressive Scan. Inbyggda högtalare och subwoofer. 6,5 Watt uteffekt.

Modell: Panasonic TX-15LT2