Sök
Panasonic TH-65PX600

Panasonic TH-65PX600

Massiv bildupplevelse

2007-06-07

För den med gott om kosing är Panasonic TH-65PX600 det självklara valet. Plasman har upplösningen 1920x1080 och massor med anslutningar. Den svenska versionen TH-65PV600 saknar digital tv-mottagare.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Very big indeed"
Home cinema choice 4,5/5 "An experience to treasure"
Audiovision 75/100 "Einen faszinierenden Plasma"
What video 5/5 "Full of impact"
Trusted reviews 9/10 "Black levels are outstanding"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att utförandet hos TH-65PX600 gör att skärmen, trots sin storlek, ändå känns som om den skulle passa in vilket vardagsrum som helst. Att digitalbox finns inbyggd och att anslutningsalternativen är många gör intrycket komplett. Bildkvaliteten får positiva omdömen, tillverkaren anses ha producerat en panel med exemplarisk svärta som verkligen kan dra fördel av hd-formatet tack vare sin storlek.

What hifi

"Very big indeed"

FILE:\\I:\Internt\Anders\1.jpgDet gäller att ha gott med utrymme för att husera TH-65PX600 skriver What hifi, som menar att det gäller att se skärmen i verkligheten för att förstå hur stor den är. Det rekommenderas att man sitter minst fem meter från teven för att kunna överblicka hela bilden samtidigt. Men den som har plats kommer att bjudas på en behaglig tittarupplevelse då panelen levererar detaljerade och färgfyllda bilder med en kontrast utöver det vanliga. Mörka scener blir riktigt bra och hudtoner framstår som naturliga. Dessutom blir det övertygande djup i bilden. Det enda negativa handlar om väldigt snabba scener. De sidmonterade högtalarna producerar ett bra ljud som dock inte kan mäta sig med det massiva bildintrycket och ett separat ljudsystem är nästan ett måste, avslutar What hifi.

Källa: What hifi (GB) december 2006

Home cinema choice

"An experience to treasure"

Home cinema choice menar att Panasonic TH-65PX600 är mycket tv, inte bara sett till storleken utan också för att den kommer med inbyggd digitalmottagare, trippla hdmi-kontakter och överlag bra anslutningsmöjligheter. Trots storleken uppges designavdelningen ha gjort ett bra jobb med att få skärmen att inte stå ut alltför mycket i rummet. Med hd-material levererar skärmen en bildupplevelse av absolut toppklass. Färger, kontrast och detaljåtergivning, allt stämmer. Lika bra som det blir med hd, lika förberedd gäller det att vara på hur dåliga standardsändningar kan bli. De får på grund av den höga upplösningen och storleken ett väldigt grovt utseende trots att uppskalningssystemet är bättre än hos många andra.

Källa: Home cinema choice (GB) januari 2007

Audiovision

"Einen faszinierenden Plasma"

Audiovision testar Panasonics 65-tummare med ett antal olika videokällor och kommer fram till att den gör ett mycket bra jobb. Tv via den inbyggda boxen har minimal mängd störningar och en ren bild. Även ljudet återges bättre än testaren vant sig vid. Dvd-filmer som spelas upp via scart återges naturligt. Avspelas de istället via hdmi ökar detaljrikedomen. Oavsett hur dvd-spelaren ansluts har skärmen inga som helst problem med färger eller bildfel. Med hdtv-material blir det ett intryck packat med detaljer och hög bildkvalitet, men testaren ogillar att skärmen inte hanterar det kommande 24p formatet.

Källa: Audiovision (DE) nr 4 2007

What video

"Full of impact"

Enligt What video är det ingen tvekan om att TH-65PX600 är en fulländad tv, med inbyggd digitalmottagare och gott om anslutningar. Den största enskilda egenskapen anses vara upplösningen som tillsammans med den inbyggda bildbehandlingen ger en väldigt bra separering av färgnyanser. Plasman får också beröm för skärpa och detaljrikedom där svart ser ut som just svart och inget annat. Bilden blir som bäst med hd-material men den inbyggda signalbehandlingen gör underverk även med vanliga tv-sändningar, avslutar What video.

Källa: What video (GB) juni 2007

Trusted reviews

"Black levels are outstanding"

Enligt Trusted reviews är Panasonic TH-65PX600 en av de bästa skärmarna med full hd. Det är en produkt som verkligen lyckas klämma fram all detaljrikedom det högupplösta formatet för med sig. Dessutom anses panelen ge mer liv åt färger då den ökade pixeltätheten innebär att det går att utmärka fler nyanser. Med hd-dvd och blu-ray är det en stor fördel också att det går att undvika fel vid videokonvertering då den nativa upplösningen ligger på 1080p. Som om det inte vore nog har produkten en exemplarisk svärta som gör att mörka filmer som Alien vs Predator inte är ett problem. Att det inte blir full poäng beror på att panelen inte är tillräckligt ljusstark. Dessutom anses de inbyggda högtalarna vara något för klena för att matcha bilden och de är enligt testaren klenare än de som sitter i de mindre PX600-modellerna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 110000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-65PX600 är en plasmaskärm på 65 tum med upplösningen 1920x1080 pixlar. Kontrasten är angiven till 5000:1. Digitalmottagare för marknätet och sd-minneskortsläsare är inbyggda. Anslutningar omfattar tre hdmi, vga, komponentvideo, komposit och scart. Dessutom stereoutgång och digital optisk ljudutgång. De löstagbara högtalarna har en uteffekt på 30 watt. TH-65PX600 väger 79 kg och har måtten 1754x985x145 mm. I Sverige heter motsvarande modell PV600 och har inte digital tv-mottagare.

Tillverkare: Panasonic