Sök
Panasonic TH-50PZ800

Panasonic TH-50PZ800

Härlig hd

2008-10-20

Panasonic TH-50PZ800 är en 50 tums-tv med full hd-upplösning. Testarna berömmer kontrast, svärta och färg vid återgivning av högupplöst bildmaterial, sd-bilden är inte lika bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Sound & vision - "Near-reference-quality picture"
Videoaktiv digital 81/100 "Gute Schwarzdarstellung"
What video 4/5 "A tantalising prospect"
Hdtvtest - "Fantastic motion rendition"

Vad tycker testarna?

Testarna är nöjda med utförandet och funktionerna hos Panasonic TH-50PZ800. Panelen uppges producera en mycket bra bild med hd-material där främst svärta och kontrast imponerar. Vissa testare skriver att produkten kommer mycket nära referensplasmaserien Kuro från Pioneer men med ett mycket lägre pris. Färgåtergivningen håller också mycket höga mått. Produktens främsta svaghet uppges vara att den med standardmaterial har ett kraftigt brusreduceringsfilter som inte går att stänga av och som gör bilden något mjuk. Men alla testare ser inte detta som ett problem utan menar att det är naturligt att standardmaterial ser lite halvbra ut med tanke på skärmens storlek.

Sound & vision

"Near-reference-quality picture"

Även om Panasonic TH-50PZ8000 påminner mycket om förra omgångens modeller till sitt yttre så menar Sound & vision att tillverkaren lyckats göra små lyftande ändringar. Den paneltäckande ytan är nu helt i glas och det finns en lucka för anslutningar framtill. Det är enkelt att komma igång med teven och testaren gillar att det går att göra ändringar och spara dessa för alla förinställda bildlägen. Men de olika parametrarna som går att justera är färre än vad andra tillverkare brukar erbjuda. Att det går att växla mellan 60 och 24 hertz under uppspelning är däremot ovanligt och en mycket fiffig funktion. Med standardmaterial så produceras en något mjuk bild. Men med hd så produceras en mycket bra svärta och skärpa med bibehållna detaljer även i de mörkare delarna i bilden. När Thx-bildläget används så uppges dessutom färgerna bli utmärkta vilket gör att det totala bildintrycket blir mycket högt. Just att det blir så bra gör att det går att leva med skärmens begränsade justeringsmöjligheter, skriver Sound & vision.

Källa: Sound & vision (US) september 2008

Videoaktiv digital

"Gute Schwarzdarstellung"

När Videoaktiv digital jämför fem olika platta tv-modeller med full hd-upplösning så är det Panasonic TH-50PZ800 som utses till bästa produkt. Produkten får beröm för sin uppsättning med funktioner där de fyra hdmi-ingångarna och sd-kortläsaren uppskattas. Högtalarna som sitter i uppges vara mycket bra för att sitta i en tv och producerar en satt bas, tydliga dialoger och en klar diskant. Dvd och standardmaterial spelas upp med bra flyt och god svärta. Dessutom så gör linjedubblingen ett bra jobb vilket gör att flimmer inte förekommer. Med hdv och avchd som återges från sd-kort så uppges skärmen reproducera exakt det som videokameran fångat in. Svärta och kontrast är mycket bra och det är filmaterialets kvalitet snarare än teven som begränsar slutresultatet, skriver Videoaktiv digital. Med blu-ray bibehålls den goda svärtan och kontrasten samtidigt som detaljåtergivningen blir utav toppklass. Övriga testdeltagare var Sony KDL-46W4000, Philips 47PFL9703, Samsung LE46A656 och Toshiba 52FZ355DG.

Källa: Videoaktiv digital (DE) oktober/november 2008

What video

"A tantalising prospect"

Med många anslutningsmöjligheter, full hd-upplösning, 100 Hz-teknik och V-Real 3 Pro bildbehandling så menar What video att Panasonic TH-50PZ800 är en välspecificerad enhet. De goda egenskaperna uppges göra mycket gott för återgivning av blu-ray eller hd-sändningar. Testaren skriver att både skärpa och detaljrikedom är mycket hög. Att dessutom svärtan är bra förstärker klarheten i bilden då även mörkare detaljer blir synliga. Vidare så är färgerna naturliga och klara med fina övergångar i hudtoner. Med sd-material så är prestationen dock inte lika stark. Där tenderar bilden att bli något brusig, lite mjuk och med något mer matta färger. Högtalarna får beröm för sin breda ljudbild, kraft och klarhet.

Källa: What video (GB) nr 338 2008

Hdtvtest

"Fantastic motion rendition"

Hdtvtest menar att Panasonic TH-50PZ800 bjuder på en god kompatibilitet med sina många anslutningar samt att det är enkelskött tv. Testarens intryck av återgivning från blu-ray blir att findetaljer återges mycket bra i såväl ljusa som mörka scener samtidigt som färgåtergivningen får beröm. Produkten har inga problem med spel och med en PS3 ansluten så flyter bilden på fint utan minsta tillstymmelse till laggning. Med standardmaterial så gör den kraftiga brusreduceringen att återgivningen blir mjuk. Det hade varit önskvärt om effekten gick att stänga av. Bildintrycket är i stort mycket bra men inställningsmöjligheterna är något begränsade.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-50PZ800 är en 50 tums plasma-tv med full hd-upplösning där kontrastomfånget är 30.000:1. Dynamiskt kontrastförhållande anges till 1.000.000:1. Bland anslutningarna finns fyra hdmi med stöd för 1080p24, scart, komposit, komponent, vga och s-video. Dessutom finns en digital optisk utgång för ljud. Produkten har sd-kortläsare från vilken avchd och jpeg bilder kan återges. Uppdateringsfrekvensen är 100 Hz. Det finns både analog och digital (dvb-t) mottagare. Måtten är 1267x794x104 mm och vikten är 41 kg utan stativ.

Tillverkare: Panasonic