Sök
Panasonic TH-50PZ70

Panasonic TH-50PZ70

Presterar bra trots sitt låga pris

2008-03-25

En 50-tums full hd-plasma som presterar bra, till lågt pris. Testarna anser att alla budgetlirare ska ta sig en titt på Panasonic TH-50PZ70.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio - “En solklar rekommendation”
Hjemmekino 6/6 “Ikke muligt å få et bedre bilde pr. Krone”
Dingz 5/6 “Dette var rett og slett gull”

Vad tycker testarna?

Alla testare tycker att man får mycket tv för pengarna. Det finns konkurrerande modeller som presterar bättre, men inte till ett så lågt pris. Testarna tycker att man bör förbereda sig på att skaffa en hd-källa för att tv:n ska komma till sin rätt och visa sin optimala styrka. Menysystemet beskrivs som lättförståeligt och det är enkelt att komma igång med sitt tv-tittande. Bilden blir naturtrogen med bra kontraster och god skärpa. Är man ute efter en tv i budgetklassen rekommenderas Panasonics nya plasma-tv skarpt, menar testarna.

Hemmabio

“En solklar rekommendation”

Tidningen Hemmabio har gjort ett jämförande test mellan fem olika plasma-modeller. De som medverkar i testet är Pioneer 508XD, Hitachi 50T01, LG 50PF95 och Samsung 50Q96HD. Vinnare i testet blir Pioners modell och Panasonics hamnar på andraplats. Testaren motiverar den höga placeringen med att tv:n är väljusterad redan vid leverans och att menysystemet är lättskött och begripligt. Bildkvaliteten ger ett gott intryck och man får mycket tv för pengarna. Testaren tycker också att kontrasten är god och bilden blir bra i så gott som alla lägen. Hemmabio avslutar med att säga att Panasonic TH-50PZ70 är en solklar rekommendation.

Källa: Hemmabio (SE) nr 11 2007

Hjemmekino

“Ikke muligt å få et bedre bilde pr. Krone”

Hjemmekino tycker att Panasonic har fått ett guldkorn i och med sin nya tv då den fungerar väl på de flesta områden. Det finns dock konkurerande produkter som är bättre, men priset på dessa är också mycket högre. Testaren tycker att man här får den bästa bildkvaliteten på budgetmarknaden och vill man utnyttja tv:ns kapacitet till fullo bör man ha en hd-källa. Hjemmekino tycker att det går utmärkt att ansluta en dator, samt konstaterar att det är väldigt lätt att justera tv:n med hjälp av de automatiska menyerna som kommer upp vid första start.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 2 2008

Dingz

“Dette var rett og slett gull”

Dingz skriver att Panasonic har satt en helt ny prisstandard för plasmamarknaden och tycker att tv:n presterar bra med naturtrogen bild och god skärpa. Det skulle behöva finnas fler inställningsalternativ för full pott. Testaren tycker att tv:n visar sin styrka bäst när de använder högupplösta källor och anser att resultatet blir helt fantastiskt. Vill man inte lägga ut så mycket pengar på en 50 tums full hd-plasma är 50PZ70 ett utmärkt val, men den är också mer krävande av en högupplöst bildkälla än konkurrerande modeller.

Källa: www.dingz.no (NO)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-50PZ70 är en 50 tums full-hd plasma-tv med upplösningen 1920x1080 pixlar och angivet kontrastvärde på 10000:1. När det gäller anslutningar har den bland andra 2xscart, 2xhdmi, komponent in och komposit in, minneskortsplats, s-video in och vga in. Den har måtten 1323x754x99,5 millimeter med stativ och väger 43 kilo.

Tillverkare: Panasonic