Sök
Panasonic TH-50PX70

Panasonic TH-50PX70

Hög prestanda för mycket pengar

2007-09-19

En 50-tums plasma-tv med utmärkt bild och överlag god prestanda. Testarna imponeras av det mesta, men konstaterar att det handlar om en hel del pengar.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "A formidable set"
T3 5/5 "A first-rate telly at a great price"
What video 5/5 "Very deep black levels"
Trusted reviews 9/10 "Bigger really is better"
Cnet 8,6/10 "Great build quality"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att skärmen trots sin storlek har en snygg och kompakt design. Ljudet är bra, men mest beröms bildkvaliteten. Rörliga bilder hanteras mycket bra och inga otydligheter uppstår längs kanterna. Någon testare tycker dock att detaljåtergivningen inte är den bästa. En testare menar också att rummet inte bör vara alltför upplyst för bästa effekt. Testarna anser att priset ligger ganska högt, men att man också får prestanda som är värd pengarna.

What hifi

"A formidable set"

What hifi hade förväntat sig fler anslutningsmöjligheter och testaren reagerar även på att skärmen tar förhållandevis lång tid på sig att starta upp. Bildkvaliteten är generellt sett mycket bra med starka och naturliga färger. Bildrörelser hanteras med säkerhet och svärtan är slående. Detaljrikedomen beskrivs vara är bra, även när scenerna är mörka. Testaren tycker att de inbyggda högtalarna fungerar fint, med ständigt närvarande bas. Det rör sig om mycket pengar, men den är värd sitt pris.

Källa: What hifi (GB) juli 2007

T3

"A first-rate telly at a great price"

T3 menar att skärmen är riktigt snygg med sin svarta yta och solida design. Bildkvaliteten är precis lika bra som förväntat. Kontrasten är bra och färgerna starka samt levande. Dessutom hanteras rörelser på ett korrekt och smidigt sätt. Tittar man på hd-material så blir bilden något mjukare än om man tittar på en lcd-skärm av bra kvalitet, men brus hålls till ett minimum. Ljudkvaliteten är också utmärkt. En nackdel är att skärmen inte stödjer fullt 1080p-format. Dessutom bör rummet inte vara alltför upplyst för att man skall få bästa resultat. Dock är skärmen mycket prisvärd.

Källa: T3 (GB) nr 139

What video

"Very deep black levels"

What video testar förutom Panasonic TH-50PX70 även Atec 470DS, Hitachi P50T01, Pioneer PDP-507XD, Samsung PS50Q97HDX, Sharp LC46XD1E samt Sony KDL-46W2000. Testvinnare är Samsung medan Panasonic hamnar på en andra plats. Skärmen är väldesignad och bildskärmsmenyerna är klara och tydliga. Bildkvaliteten får överlag bra omdömen, speciellt med hd-material. Svärtan beskrivs som utmärkt, men detaljrikedomen är inte alltid på topp. Bilderna är brusfria och rörelser hanteras mycket bra.

Källa: What video (GB) nr 323

Trusted reviews

"Bigger really is better"

Trusted reviews menar att det är relativt ovanligt att man inte har tillgång till en rca kompositvideoingång eller en fyravägs s-video. Det är också synd att skärmen inte erbjuder full hd-upplösning. Kontrasten är utmärkt. Svärtan är slående god och gör att man får mycket fina detaljer och bra färgåtergivning i bilden. Testaren menar också att plasman hanterar rörelser på ett utmärkt sätt. De är mjuka, tydliga och har inga irriterande sidoeffekter. Det förhållandevis låga priset gör att skärmen är oerhört prisvärd.

Källa: www.trustedreviews.co.uk (GB)

Cnet

"Great build quality"

Cnet påpekar att skärmen är stor, men att den är designad på ett sätt som ändå gör den kompakt. Samtliga anslutningar sitter på baksidan vilket kan vara irriterande för den som ofta vill koppla en videokameran till sin tv. Utbudet av funktioner är relativt litet men man har tillgång till de vanligaste. Menysystemet är snyggt och tydligt. Den digitala mottagaren producerar en bra bild även om skärpan kunde ha varit något högre. Testaren menar att man gärna sett en upplösning på 1920x1080 pixlar, men anser samtidigt att denna modell är en av de mest imponerande plasmorna hittills.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-50PX70 är en 50-tums plasma-tv med upplösningen 1366x768 pixlar och kontrasten 10000:1. Dimensionerna är 1210(b)x793(h)x97(d) mm och vikten är 38 kg. Bland anslutningarna märks dubbla hdmi, komponent. Mottagning för marksänt digitalnät med plats för ca-modul.

Tillverkare: Panasonic