Sök
Panasonic TH-50PHW5

Panasonic TH-50PHW5

Underbara bilder

2003-09-10

En 50-tums pjäs med utmärkt bild som ställer krav på kringutrustningen, främst DVD-spelaren.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 5/5 "Needs a prog scan DVD player"
What Home Cinema 9/10 "The one to beat"
Audiovision "Höchster Kontrast und grösstes Bild"

Vad tycker testarna?

Testarna är extra positiva till den mycket trevliga bilden och skarpa kontrasten. På dagens marknad är det här definitivt en av de mest intressanta plasmaskärmarna. Testarna ser det som ett litet minus att det krävs progressiv signal från DVD-spelaren för bra DVD-bild och en testare påpekar att mediaboxen krävs för enklare koppling till övrig hemmabioutrustning, annars kan man köpa skärmen billigare utan denna enhet.

What Video & TV

"Needs a prog scan DVD player"

What Video & TV upplever den bästa bilden från en 50-tums plasmaskärm någonsin, men först efter att man kopplat den till en DVD-spelare med progressiv signal. Gör man inte det får man stå ut med spökbilder. Bildsignaler från PC eller digital TV-mottagare resulterar i fina bilder med fenomenal kontrast och färgrikedom. Något brus att tala om finns inte heller. Enligt testaren finns en del saker som talar emot TH-50PHW5. Dels ser den lite dyster ut och samtidigt är den svåranvänd i hemmet om man inte köper mediaboxen. Sist men inte minst måste man ha en DVD-spelare som levererar progressiv signal. Men tar man sig över dessa hinder låter resultatet inte vänta på sig.

Källa: What Video & TV juli 2003
What Home Cinema juli 2003
Audiovision nr 3 2003

What Home Cinema

"The one to beat"

What Home Cinema skriver att det inte finns någon som kan plasma-TV så bra som Panasonic vilket man visar mer än väl med TH-50PHW5. Det stora problemet många plasmaskärmar har med kontrasten märks inte alls här. Scener som utspelar sig på natten ser ut som om de gör det och inte i någon grådaskig halvskymning. Kontaktmöjligheterna kanske inte är riktigt lika väl tilltagna som på vissa konkurrentskärmar, men för hemmabio räcker det gott. Bilden får högsta betyg tack vare fin skärpa och svärta utan artefakter. Det två klagomålen som finns är för det första att en DVD-spelare utan progressiv scan ger upphov till spökbilder. Det andra klagomålet är själva designen. Till nästa gång tycker testaren att Panasonic ska rita något som är sexigare.

Audiovision

"Höchster Kontrast und grösstes Bild"

Audiovision ställer TH-50PHW5 mot Panasonic TH-45PHW5, Pioneer PDP-43 3HDE och Sony KE-42 MR1. Panasonic TH-45PHW5 blir testsegrare och klassas också som ny referensskärm inför kommande tester. På andraplats kommer TH-50PHW5, med testets största bild och bästa kontrast, men det som drar ner betyget är att det krävs progressiva signaler för att få riktigt bra bildkvalitet. Båda Panasonicskärmarna visar upp väldigt fin kontrast. Testaren uppskattar att Panasonic TH-50PHW5 har en bildyta på hela 126 cm diagonalt, vilket är fullt tillräckligt för att sugas in i filmens värld ordentligt. Sony och Pioneer kommer på tredje respektive fjärde plats.

Cirkapris: 100000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-50PHW5 är en 50-tums plasma-TV utrustad med Real Black Drive och Advanced Plasma AI. Formatet är 16:9 (widescreen) och upplösningen 1366x768 pixlar. Kontrasten är 3000:1. Kompatibilitet med PAL, PAL 60, NTSC och Secam. Skärmytan är behandlad för att minska reflexer. Mediaboxen är inkluderad i priset och innehåller tre SCART (två RGB) och komponent- samt S-video, komposit och uttag för hörlurar. Det finns även kontakter för stereoljud och 15-pin PC jack. Storleken är 1210x98x724 mm och vikten 45 kg.

Modell: Panasonic TH-50PHW5