Sök
Panasonic TH-46PZ85

Panasonic TH-46PZ85

Ett 46 tums fynd

2008-07-22

Testarna imponeras av bildkvaliteten på denna plasma-tv. Svärta, färger och kontrast får höga betyg. Trots frågetecken kring rörelsekompensationstekniken anses Panasonic TH-46Z85 vara riktigt prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 9/10 "Finns ytterst få nackdelar"
What hifi 5/5 "Fine value for money"
Hdtvtest - "Excellent black-level performance, revealing shadow detail, fluid motion handling"
Hdtv org 91/100 "Another highly accomplished plasma performer"

Vad tycker testarna?

Testarna ger överlag mycket höga betyg till denna modell, som förbättrats en del sen föregångaren. Designen är snygg och bildens svärta, kontrast samt färgåtergivning ger ett naturtroget intryck. Ljudet är inte lika bra som bilden och en del testare är lite osäkra på rörelsekompensationen som finns i tv:n. I övrigt anses TH-46PZ85 vara otroligt prisvärd och den står sig bra i konkurrensen.

Hemmabio

"Finns ytterst få nackdelar"

Panasonic TH-46PZ85 1Hemmabio anser att detta är en snygg modell, som dock inte passar för väggmontering på grund av att några anslutningar sitter baktill. Den analoga bilden är bra, med vissa mindre brister. Med digitalmottagaren blir det mycket bättre. Panasonic hanterar de besvärliga delarna med plasmateknik mycket bra, både färger och nyanser blir fina. Ibland kan bilden vid filmuppspelning bli lidande på grund av rörelsekompensation, men för sportsändningar fungerar det utmärkt.

Källa: Hemmabio (SE) nr 6 2008

What hifi

"Fine value for money"

What hifi konstaterar att man kan få ganska mycket för pengarna. Bilden blir givetvis som bäst med full hd via en blu-ray-spelare. Rörelser, färg och kontrast är utmärkta, även om det inte blir riktigt samma svärta som vi sett hos andra Panasonic-modeller. Det blir lite fler brister när man byter till standardupplöst dvd. Ljudet funkar bra och känns stabilt. Tv:n är ingen toppmodell men riktigt prisvärd.

Källa: What hifi (GB) juli 2008

Hdtvtest

"Excellent black-level performance, revealing shadow detail, fluid motion handling"

Hdtvtest uppskattar designen som piffats upp med en silverram runt själva skärmen. Skärmen kyls ned med hjälp av fem fläktar som sitter på baksidan, men ljudet från dessa anses inte störa filmupplevelsen. Gällande bildkvaliteten är svärtan mycket bättre än på andra modeller och såväl rörelser som färgåtergivning fungerar överlag fint. Ibland kan man skymta "spökbilder" som dröjer sig kvar på grund av plasmatekniken och det är även synd att man inte själv kan ställa in gråskalor, men annars anses TH-46PZ85 vara en bra modell.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Hdtv org

"Another highly accomplished plasma performer"

Hdtv org gillar den blanka och enkla utsidan med silverkanten som döljer de två högtalarna. Funktionerna har uppdaterats en hel del, allt för att åstadkomma bästa bildupplevelse. Anslutningarna är många och funktionella, ett plus är minneskortplatsen för sd-kort för din kamera. De miljömedvetna kommer även att uppskatta att produktionen varit blyfri och att det finns ett eco-mode för lägre elkonsumtion. Svärtan får otroligt bra omdöme och även resten av bilden håller mycket hög kvalitet. Det enda som inte riktigt håller måttet är ljudet.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-46PZ85 är en 46 tums plasmaskärm med full hd-upplösning, 1920x1080. Tv:n har 100 Hz-teknik och kontrasten 30000:1 (dynamisk kontrast 1000000:1). Responstiden är angiven till 0,001 ms. Bland anslutningarna finns tre hdmi, två rgb, s-video, komponent, pc-in, ljud in/ut samt optisk utgång och pcmcia-plats. Måtten är 1168x738x93 mm och vikten 35 kg (utan stativ).

Tillverkare: Panasonic