Sök
Panasonic TH-46PZ80

Panasonic TH-46PZ80

Utmärkt för hd

2008-12-12

Panasonic TH-46PZ80 är en snygg 46 tums-tv med full hd-upplösning. Det blir beröm för svärta, färg och detaljåtergivning med hd-material. Med sd-bilder blir resultatet inte lika imponerande.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 81/100 "Erstklassiges Bild"
M3 7/10 "Svärtan är på en helt annan nivå"
Trusted reviews 9/10 "Handled its task with aplomb"
Cnet 8,5/10 "A sturdy TV in every way"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att produkten placerar sig i mittsegmentet när det gäller såväl funktioner som prissättning. Anslutbarheten anses generellt vara god även om vissa testare anmärker på att komponentingången inte hanterar 1080p samt att det saknas en digitalljudutgång för att kunna återge 5.1-ljud från digitala sändningar. Bilden med hd-källor anses unisont bli riktigt bra och imponerar med sin skärpa, detaljer och naturtrogna färger. Standardsändningar är den svagaste länken. Vissa testare menar att prestationen med sd-material blir bra medan andra tycker att den är sämre än hos konkurrenterna. De som gillar bilden använder sig av den digitala mottagaren för tv-sändningar medan de som ogillar den nyttjar den analoga ingången.

Audiovision

"Erstklassiges Bild"

Panasonic TH-46PZ80 har en komplett funktionslista med ett undantag, avsaknaden av digitalljudutgång vilket gör det omöjligt att få ut 5.1-ljud från den inbyggda digitalmottagaren. Det skriver tyska Audiovision som menar att tv-bilden hos produkten blir med naturliga färger och god detaljåtergivning. Analoga sändningar innehåller lite grovkornigt brus men det är inte något problem när den digitala mottagaren används. Med dvd-filmer blir bilden riktigt bra med en progressiv dvd-spelare, men med upplösningen 576i noteras oskärpa och otydliga färger. Med blu-ray visar skärmens sin fulla potential och levererar enligt testaren en förstaklassig bild. Det är gott om detaljer, svärtan är fullvärdig och färgerna naturliga. 24p-bearbetningen övertygar då återgivningen blir flytande och behåller såväl skärpa som sin klarhet under rörelser. Med testbilder blir det påtagligt hur mycket skivan framför bildpanelen reflekterar ljus, men detta är inget som påverkar vid filmtittande. Testaren kikar på ytterligare tre större tv-apparater med full hd och placerar produkten på andra plats efter Sony KDL-46W4000. I testet ingick också Loewe Individual 46 Selection Full Hd+ 100 och Samsung LE-46A656.

Källa: Audiovision (DE) nr 8 2008

M3

"Svärtan är på en helt annan nivå"

När svenska M3 kikar på åtta olika tv-produkter placeras Panasonic TH-46PZ80 på tredje plats. Efter testvinnaren Samsung LE46A766 anses Panasonics skärm vara den som är bäst med högupplöst material. Detta då skärpan och färgerna blir mycket bra. Panelen har dock lite problem med att visa lågupplöst material då den lider något av gröna eftersläpningar i mörka delar av bilden. Just detta är vad som drar ned helhetsbetyget och gör produkten svår att rekommendera. Testaren anser dock att den är toppen för den som håller sig till högupplöst material.

Källa: www.m3.se (SE)

Trusted reviews

"Handled its task with aplomb"

Trusted reviews är glada att se att Panasonic nu har äkta 1080p24 i sina modeller men saknar fortfarande möjligheten att återge 1080p över komponentingången. Det uppges vara ett problem för den som exempelvis sitter med en äldre Xbox360 som saknar hdmi-utgång. Annars anses anslutbarheten vara mycket bra. Med blu-ray visar skärmen att den klarar av att leverera en realistisk bild och har inga problem med att återge mörka scener med bibehållen detaljrikedom tack vare en utmärkt svärta. Hudtoner beskrivs som "skrämmande trovärda" även vid närbilder. Dessa egenskaper gör också att skärmen lämpar sig utmärkt för anslutning av en tv-spelskonsol. Standardsändningar hanteras beundransvärt med den inbyggda digitalmottagaren och att se på tv blir också det ett nöje. Med sin utmärkta prestation och det faktum att produkten är riktigt snyggt utformad menar Trusted reviews att Panasonic TH-46PZ80 är mycket tv för pengarna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"A sturdy TV in every way"

Brittiska Cnet menar att detta är en snygg tv med goda anslutningsmöjligheter. Den vridbara foten uppskattas. Funktionsmässigt anses tv:n ligga på en medelnivå vilket inte är en överraskning med tanke på prissättningen. De funktioner som finns är dock enkla att komma åt och använda tack vare ett enkelt menysystem. Återgivningen av standardsändningar via digitalmottagaren blir ljusstarka, färggranna och med hyfsat nivå av detaljer. Ibland får dock skärmen det kämpigt med att dölja artefakter som uppkommer på grund av mpeg-komprimeringen. Men med blu-ray är det en helt annan historia. Där blir bilderna naturtrogna med djup svärta, skarpa färger och mycket klar detaljåtergivning. Högtalarna levererar klara och tydliga dialoger. Basen kan ibland bli lite för stark men det är bara att ställa ner den, skriver testaren. Den som är ute efter en produkt med många funktioner och bildlägen har inte mycket att hämta hos Panasonic TH-46PZ80 men den som vill ha en duglig allround tv med utmärkt hd-prestation har definitivt en hel del att hämta hos produkten, avslutar Cnet.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-46PZ80 är en 46 tums plasma tv med full hd-upplösning där kontrastomfånget är angivet till 30000:1. Anslutningar omfattar 3 hdmi med stöd för 1080p24 och cec, dubbla scart, dubbla komponentingångar, tre kompositingångar, s-video samt usb. Sd-kortläsare för bildvisning finns. Uppdateringsfrekvensen är 100 Hz. Det finns både analog och digital (dvb-t) mottagare. Mått och vikt utan stativ är 1158x747x99,7 mm respektive 35 kg.

Tillverkare: Panasonic