Sök
Panasonic TH-42PZ81

Panasonic TH-42PZ81

Prisvärd full hd-tv

2009-03-20

Panasonic TH-42PZ81 får beröm för såväl bild, ljud som design. En del testare noterar bildstörningar vid lågupplöst material men överlag delas det ut mer plus än minus.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "Versatile full hd plasma"
What hifi 4/5 "Hd off-air content looks great"
Hdtv.org 93/100 "One of the most accomplished High definition performances we have seen"
What Satellite 4/5 "Picture-wise, performance is excellent across the board"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Panasonic TH-42PZ81 är en snyggt designad tv som erbjuder det mesta när det gäller anslutningar och funktioner. De är överlag mycket imponerade av bildkvaliteten där färgåtergivning, kontrast och svärta bedöms vara mycket bra. Lite bildstörningar finns men inte särskilt mycket. De är även överraskade av att ljudet är så pass bra och delar ut beröm till detta.

What video

"Versatile full hd plasma"

Brittiska tidningen What video är av åsikten att Panasonic gjort ett mycket bra jobb med TH-42PZ81. När det gäller bildkvaliteten anses TH-42PZ81 leverera en imponerande bild med väldigt lite bildstörningar redan innan justeringar, om än kanske lite för varm färgåtergivning. Testaren tycker också att ljudet är riktigt bra som fungerar både till film och till musik, även om det naturligtvis inte kan mäta sig med ett externt surroundsystem.

Källa: What video (GB) nr 336

What hifi

"Hd off-air content looks great"

Brittiska tidningen What hifi har gjort ett grupptest på åtta 40-42 tums tv-apparater. Panasonic TH-42PZ81 hamnar på delad tredjeplats där segraren var Sony KDL-40W4500 och andraplatsen togs av Philips 42PFL7603. Testaren tyckte att bildkvaliteten på Panasonic TH-42PZ81 var mycket bra när det gäller hd-material men att den kunde ha varit bättre när det gäller lägre upplösningar. Ljudet kammade hem full pott och bedöms ha både kraft och djup till att leverera filmsoundtracks och dialog. Det anses inte heller saknas något när det gäller övriga funktioner utan tv:n sägs ha allt som krävs för att njuta av full hd.

Källa: What hifi (GB) mars 2009

Hdtv.org

"One of the most accomplished High definition performances we have seen"

Brittiska Hdtv.org tycker att Panasonic TH-42PZ81 har en fin design med sin blanka svarta yta och fina kurvor. När det gäller anslutningar och funktioner så finns inget att anmärka på utan den plussas för sd-platsen. Bildkvaliteten bedöms hålla högsta möjliga klass med både fina detaljer och god svärta. Testaren tycker att bilden är en av de bästa som setts och menar att det är svårt att se några spår av bildstörningar överhuvudtaget.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

What Satellite

"Picture-wise, performance is excellent across the board"

Brittiska What Satellite gillar designen på Panasonic TH-42PZ81. Den beskrivs ha en fin reflekterande pianosvart yta och eleganta kurvor, dessutom delas plus ut till att knapparna och anslutningar är väl dolda. Vidare anses den inte vara den tunnaste tv:n som de stött på men att den med tanke på innehållet måste den ändå anses vara tunn. När det gäller bildkvaliteten bedöms PZ81 prestera mycket bra på alla områden, den sägs ha en mycket fin färgåtergivning och realistisk kontrast. Testaren kunde ana lite bildstörningar vid vanlig standardupplösning men annars en fantastisk uppvisning i bildkvalitet.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta:

Panasonic TH-42PZ81
Typ: Plasma
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 30000:1, 1000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar (urval): 3xhdmi, 2xscart, komposit, s-video, vga, komponent, optisk ljudutgång
Övrigt: Plats för sd-minneskort
Mått: 1048x727x327 mm
Vikt: 32 kg (med stativ)

Tillverkare: Panasonic