Sök
Panasonic TH-42PZ800

Panasonic TH-42PZ800

Funkar med det mesta

2009-03-13

Panasonic TH-42PZ800 är en 42 tums plasma-tv som kan stoltsera med mycket goda bildegenskaper och fina specifikationer. I dyraste laget, enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 77/100 "Leicht grünstichige Farben"
What hifi 5/5 "Great overall performance"
Hdtv org 93/100 "Exceptional flat panel performer"
Dingz 4/6 "Sliter med å forsvare prisen"

Vad tycker testarna?

Panasonic TH-42PZ800 är enligt testarna en mycket bra tv att användas tillsammans med en blu-ray spelare eller moderna tv-spelkonsoler. Den får genomgående beröm för skärpa, svärta, rörelse- och färghantering även om en testare anmärker på grönstick i bilden. Även vanliga tv-signaler ger acceptabel bild, enligt de flesta. Linjedubblaren vid dvd-återgivningen får lite kritik men det som väcker mest tvivel är det något höga priset som inte upplevs vara i relation till prestationen. Det finns likvärdiga presterare på marknaden som är långt billigare.

Audiovision

"Leicht grünstichige Farben"

Panasonic TH-42PZ800 1Tyska Audiovision plussar för dubbla tv-mottagare, vridbar fot och att sd-läsaren återger såväl bilder som avchd. Det anses vara nyttiga basfunktioner som de flesta kan dra nytta av. Menyn är enkel att hantera och det finns många inställningar även om de ibland inte anses vara tillräckligt avancerade. Plasman är inte lika ljusstark som dagens lcd-skärmar men tonas bara belysningen ned något så levererar produkten en kontrast och färger som inte kan matchas av en lcd-produkt. Bilder via tv-mottagarna blir rena och fina men med ett svagt grönstick. Filmer i standardupplösning flimrar något vid uppspelning vilket testaren skriver beror på en halvtaskig linjedubblare. Dessutom blir bilden lätt oskarp vid snabba rörelser. Med hd-signaler är intrycket ett helt annat. Där uppvisas mycket god detaljskärpa och rörelser är inget problem, även med 24p-läget avstängt. Skärmen uppvisar också ett mycket brett kontrastomfång och färgerna blir mycket bra även om det kan förekomma lite grönstick. Panasonic TH-42PZ800 är enligt Audiovision en bra men inte felfri plasma-tv. Testaren tittar på fem modeller och placerar däribland produkten på delad tredje plats. Bäst i test blir Samsung LE40A859.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2008

What hifi

"Great overall performance"

Panasonic TH-42PZ800 2Panasonic TH-42PZ800 är en plasma-tv som enligt What hifi levererar utmärkta bilder med blu-ray. 24p hanteras som sig bör och den höga upplösningen får fram även de finaste detaljerna. Färgerna blir mycket bra med de flesta filmer och det är enbart med lite sämre överföringar som det saknas lite krut. Det förekommer minimalt med brus och kornighet i vissa texturer men bilden blir så bra som den bara kan bli med tv-sändningar, skriver testaren. Panasonic TH-42PZ800 anses helt enkelt vara en skärm med utmärkt allroundprestation och att den dessutom har fyra hdmi-ingångar, bra ljud och många bildförbättringstekniker gör att det inte går annat än rekommendera produkten, avrundar What hifi.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Hdtv org

"Exceptional flat panel performer"

Panasonic TH-42PZ800 2Hdtv org är inte sena på att berömma de fyra hdmi-ingångarna men uttrycker också sin uppskattning för 100 Hz-tekniken, den höga upplösningen och det omfattande kontrastomfånget samt bildförbättringsteknikerna. Tv:n uppges leva upp till sina specifikationer och leverera djup svärta med utmärkt detaljåtergivning i mörka områden, mättade och naturliga färger med subtila hudtoner och en detaljnivå som resulterar i en engagerande tittarupplevelse. Det är endast med sd-material från den inbyggda tv-mottagaren som resultatet kan ifrågasättas. Men å andra sidan är testaren ganska förlåtande då tv-sändningar inte är det bästa materialet att arbeta med. 100 Hz-tekniken kommer dock till sin rätta då bilderna blir med mycket bra flyt och gör sig mycket väl tillsammans med sportsändningar. Panasonic TH-42PZ800 är en utmärkt presterare och det är därför lite beklagligt att den är ganska dyr, avslutar Hdtv org.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Dingz

"Sliter med å forsvare prisen"

Dingz konstaterar att specifikationen på TH-42PZ800 är standard idag. Bildkvaliteten håller dock högre klass än så. Testaren berömmer färgerna, graderingar i hudtoner och svärtan. Återgivningen av blu-ray anses vara rent föredömligt och med vanliga tv-sändningar så lyckas tv:n filtrera bort de mesta störningarna. Testaren tipsar också om att skärmen gör sig mycket bra med spelkonsoler tack vare det dynamiska bildläget som ger mer tryck i färgerna. TH-42PZ800 är inte alls någon dålig produkt men den anses vara alldeles för dyr då det finns andra aktörer på marknaden med liknande prestation som är betydligt billigare.

Källa: www.dingz.no (NO)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta:

Panasonic TH-42PZ800
Typ: Plasma
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast (fast/dynamisk): 30000:1/1000000:1
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: 180/180 grader
Anslutningar: 4xhdmi, 3xkomposit, komponent, 2xscart, 3xS-video, optisk ljudutgång, hörlursingång
Övrigt: Dvb-t, 100 Hz, sd-läsare med stöd för avchd
Mått: 1078x733x327 mm
Vikt: 37 kg (med stativ)

Tillverkare: Panasonic