Sök
Panasonic TH-42PX80

Panasonic TH-42PX80

Tålig vardagsrumsmöbel

2008-04-22

Denna tv anses vara såväl snygg som prisvärd. Saknar optisk ljudutgång, men bildkvaliteten är genomgående bra.
Testkälla Kommentar
Av magazin "Eine bessere Kaufempfehlung gibt es kaum"
Hdtv org "Represents an excellent value"
Prylportalen "Bra förinställd bild"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att 42PX80 är en snygg tv även om den är i det närmaste identisk med föregångaren. En testare är mycket skeptisk till avsaknaden av en digital ljudutgång och tycker att det är en stor nackdel. I övrigt anses bildkvaliteten vara bra, såväl skärpa som kontrastvärdet är högt och färgåtergivningen verklighetstrogen. Såväl vita som svarta fält hanteras dessutom på ett mycket bra sätt. Tittar man på standardupplöst material så är resultatet inte särskilt bra, det är med hd-material som PX80 trivs bäst.

Av magazin

"Eine bessere Kaufempfehlung gibt es kaum"

Av magazin menar att skärmen är i det närmaste felfri. Kombinationen av funktioner, bildkvalitet, inställningsmöjligheter och pris är i stort sett oslagbar. Bildkvaliteten är bra, testaren är nöjd med svärtan och menar att bilderna generellt är ljusstarka. Vita fält kommer till sin rätt men även färgerna i övrigt är bra. Hanteringen av tv:n är förhållandevis enkel, bildskärmsmenyerna är tydliga och man kommer snabbt åt de vanligaste funktionerna. Testaren tycker också att skärpan är klart godkänd. I övrigt är skärmen snygg och passar utan svårighet in i vilket vardagsrum som helst. Skärmen får benämningen "Preistipp".

Källa: www.av-magazin.de (DE)

Hdtv org

"Represents an excellent value"

Hdtv org anser att svärtan är påfallande bra även om den inte riktigt kan mäta sig med den hos Pioneer Kuro. Bilden är riktigt skarp, kanske till och med för skarp för en del konsumenter. Skärmen skalar ner material i 1080i vilket betyder att klarheten i bilderna då blir något försämrad. Färgåtergivningen är strålande, även hudtoner kommer till sin rätt. Testaren menar att även rörelser hanteras på ett riktigt bra sätt. Svärtan är bra och gråtoner likaså. Tittar man på material i standardupplösning är resultatet inte särskilt bra, man bör istället använda sig av högupplöst material för att skärmen skall komma till sin rätt. Sammanvägt anser testaren att skärmen är prisvärd.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Prylportalen

"Bra förinställd bild"

Prylportalen finner att det inte har hänt så mycket designmässigt, jämfört med föregångaren PX70. Det finns ytterligare en hdmi-anslutning men att det saknas en optisk ljudutgång är märkligt. De manuella inställningsmöjligheterna är begränsade, man kan inte justera vare sig gamma, vitbalans eller grundfärger. Bildkvaliteten är dock bra, bland annat tack vare bra kontrast. Dock uppstår en spökbild som är ganska störande när ett ljust föremål ligger över en mörk bakgrund och bilden betraktas från sidan. Uppskalningen bör gå via en extern digitalbox, annars blir bilden väl mjuk. I övrigt är färgerna bra och bruset hålls till ett minimum. Testaren tycker att PX80 är i dyraste laget.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-42PX80 är en 42-tums plasma-tv med upplösningen 1024x768 pixlar. Kontrasten är 15000:1. Tv:n är utrustad med en digital mottagare. Det finns tre hdmi-ingångar och sd-minneskortsplats. Upplösningen 1080p stöds och så även 24p. Uppdateringsfrekvensen kan varieras mellan 100 Hz och 96 Hz för att få bra bild. I övrigt har PX70 ett extratåligt frontglas. Dimensionerna är 1020x727x327 mm och vikten är 28 kg.

Tillverkare: Panasonic