Sök
Panasonic TH-42PX70

Panasonic TH-42PX70

Makalöst bra svärta

2007-05-04

En 42 tums plasma med upplösningen 1024x768. Är filmtittande och tv-sändningar högprioriterade så ger Panasonics PX70 valuta för pengarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Hdtvtest - "Wins our first HDTVtest Recommended Award"
Hdtvorg 89/100 "Superb black levels"
Prylportalen 4,5/5 "Väldigt mycket tv för pengarna"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att tv:ns största fördel är dess felfria hanteringen av svärta. Andra plus är hur välbyggd den är och att det finns både digital och analog mottagare. Färgerna beskrivs som naturliga och skapar ett bra djup i bilden. Den får överlag höga betyg från testarna och en testare ger den till och med utmärkelsen "HDTVtest Recommended Award". Är man ute efter en tv och främst prioriterar film och tv material så tycker testarna att Panasonics PX70 har mycket att erbjuda till ett lågt pris.

Hdtvtest

"Wins our first HDTVtest Recommended Award"

Hdtvtest skriver att 42PX70 gör ett utmärkt jobb med svärta, kontrast och färger. Den är även bra på att återge värme i cinema-läget. Betraktningsvinklarna anses vara vida vilket gör att man ser bilden oavsett vart man sitter. Testaren tycker att tv:n är välkonstruerad och ger plus för de dubbla tv-mottagarna (analog/digital). Den låga upplösningen får dock minus. Testaren saknar också en bild-i-bild funktion. Trots detta så är testaren otroligt imponerad av Panasonic TH-42PX70 och ger den utmärkelsen "HDTVtest Recommended Award".

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Hdtvorg

"Superb black levels"

Panasonic lever enligt Hdtvorg upp till sitt rykte om att leverera tv-modeller med bra svärta, och detta anses också vara ett bra argument att köpa TH-42PX70. Färgerna bedöms vara mycket bra och naturliga med ett fint djup, samtidigt som hudfärg återges trovärdigt. Hdtvorg tycker också att den är bra på att återge högupplöst material. Testaren menar att 42PX70 riktar sig till den som är inställd på att köpa en 42 tums plasma till ett överrenskomligt pris och som har planerat att titta på mycket högupplöst material.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Prylportalen

"Väldigt mycket tv för pengarna"

Prylportalen är väldigt nöjda med Panasonic TH-42PX70. Den beskrivs ge en häpnadsväckande djup bild med perfekt svärta och naturliga färger. Dock så kan den interna skalningen ge en mjuk bild som kan uppfattas som oskarp. Med högupplöst material från till exempel en hd-mottagare så blir resultatet mycket bättre. Prylportalen tror att Panasonic kommer att få en storsäljare eftersom TH-42PX70 kombinerar ett bra pris med en bra bildkvalitet som inte kräver någon krånglig kalibrering. Prioriterar man film och tv så är produkten värd en extra titt, då man får mycket tv för pengarna.

Källa: prylportalen.mkf.se (SE)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-42PX70 är en 42 tum stor plasma tv med upplösningen 1024x768 pixlar. Kontrasten är angiven till 10000:1 och har formatet 16:9. Det finns både analog och digital mottagare med plats för ca-modul. Bland anslutningarna finns dubbla hdmi, dubbla scart, vga och komponent. Måtten är 1020x680x97 mm och enheten väger 27 kilo. Högtalarna är 2x20 watt. Bordstativ medföljer.

Tillverkare: Panasonic