Sök
Panasonic TH-42PW6

Panasonic TH-42PW6

Klara kontraster

2003-12-16

Stilren 42 tums plasmaskärm, fri från klassiska plasmaeffekter. För bra för att vara sant? Nej, inte enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”The best plasma on the planet”
Home Cinema Choice 4/5 ”Immaculate image quality”
Video 74/100 ”Exzellenter Schwarz-Maler”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Panasonic har lyckats mycket bra med TH-42PW6. Bildkvaliteten är överlägsen det mesta man sett och bjuder inte på några överraskningar i form av störningar eller plasmaeffekter som annars är så vanligt. Meny och betjäning får godkänt. Det som kritiseras av någon är de snåla anslutningsmöjligheterna. Även om man får med olika moduler så kan det vara jobbigt att försöka sig på att hitta den bästa kombinationen av dessa.

What Video

”The best plasma on the planet”

What Video anser att Panasonic TH-42PW6 inte bjuder på mycket i designväg, förutom den tunna ramen som omger bildytan. Att tillverkaren valt en flexibel lösning för anslutningar är bra. Menysystem och fjärrkontrollen är enkla att hantera men inget utöver det vanliga. Det är på prestandasidan som skärmen får testaren att glädjas. Skärmen har samma bildrör som Panasonic TH-42PA20 och ger nästintill perfekt bild. Färgerna är starka och naturliga utan att verka övermättade och kontrastkapaciteten får detaljer att verkligen komma fram. Störningar verkar ha arbetats bort helt. Det som skiljer TH-42PW6 från föregångaren är de system för bildförbättring den utrustats med och de bättre inställningsmöjligheterna. Den är dessutom en mer renodlad skärm som saknar högtalare och tv-mottagare, vilket drar ner priset. För den som bara vill byta ut TV:n kanske det räcker med TH-42PA20, men för filmfantasten rekommenderar What Video starkt TH-42PW6 som belönas med Best Buy hos What Video.

Källa: What Video, December 2003
Home Cinema Choice, December 2003
Video, nr 12, 2003

Home Cinema Choice

”Immaculate image quality”

Home Cinema Choice skriver att styrkan hos Panasonics skärm ligger i den suveräna kontrasten, som levererar mörkare och mer naturtrogna svarta nyanser än man sett i någon plasma. Detta gör även att övriga färger kommer fram mer trovärdigt. Dessutom är bilden fri från störningar. Upplösningen passar bra för film och digitala sändningar, men den som vill jobba mycket med bildbehandling bör titta på andra skärmar. Fjärren är lättskött och tillsammans med det enkla men fullspäckade menysystemet kan man ställa in skärmen till vad som helst. I testarens mening är detta den absolut bästa plasmaskärmen i dagsläget, den är dessutom snygg med sin minimala ram. De fina bildegenskaperna gör att man även här tilldelar Panasonic TH-42PW6 epitetet Best Buy.

Video

”Exzellenter Schwarz-Maler”

Tyska Video har anordnat en duell mellan Pioneer PDP434HDE och Panasonic TH-42PW6. Båda plasmaskärmarna levererar otroligt fina bilder, men skiljer sig på de punkter där de är starka. Pioneers skärm har bättre linjäritet, starkare bakgrundsbelysning och skarpare bild. Den har HDMI-anslutning, vilket ger bättre bildöverföring från digitala källor som DVD-spelare. Panasonic kontrar med bättre färgytor, klarare kanter och ett mönster som framställer strukturer mer rofyllt än konkurrenten. TH-42PW6 är dessutom mycket bättre på svärta. Produkterna anses båda vara otroligt bra, prisvärda skärmar. Video anser dock att den bättre av de två är Pioneer, som kammar hem fem poäng mer än TH-42PW6, bl a tack vare HMDI.

Cirkapris: 45000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-42PW6 är en 42 tums widescreen plasmaskärm med maximal upplösning på 852x480 pixlar. Kontrastomfång 4000:1, ljusstyrka 65 cd/kvm och maximalt 1,070 miljoner färger. Anslutning för PC, RS232 och högtalare är belägna baktill. För utökad anslutbarhet finns tillbehör i form av instickskort för SCART, komponent och S-Video. Klarar av NTSC, PAL, SECAM, PAL60 och M-NTSC. TV-tuner och väggfäste medföljer ej. Mått 610(h)x1020(b)x89(d) mm. Vikt 28,9 kg.

Modell: Panasonic TH-42PW6