Sök
Panasonic TH-42PV60

Panasonic TH-42PV60

Med utmärkt återgivning

2006-05-08

Panasonic introducerar sin nionde generation av plasmapaneler i TH-42PV60 och gör så med bravur. Byggkvalitet, design och bildåtergivning prisas av alla testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Dvd & hjemmekino 18/20 “Dette er en fantastisk TV”
Video 79/100 “Der beste Plasma”
Audiovision 73/100 “Sehr günstig”
Asbyon 89/100 “Mit haarfeiner Auflösung”

Vad tycker testarna?

Alla testarna uppger att bildkvaliteten är av absolut toppklass, två går till och med så långt att de säger att det är den bästa återgivningen hittills från en plasma. Trots att produkten är mycket billigare än sin direkta föregångare så har den lika mycket att erbjuda i funktioner samt anslutningar som inte lämnar något att önska. Utseendemässigt är testarna också väldigt positiva. Trots prissänkningen så är det genomgående positiva kommentarer om både utformning och byggkvalitet. De få, men förekommande, negativa intrycken gäller två punkter. Det ena är att glasskivan framför panelen är lite för reflekterande och att skärmen därför fungerar bäst framåt skymningen. Det andra är att med analoga videokällor så upplever två av testarna lite kantbrus. Detta till trots så rekommenderas produkten rakt igenom.

Dvd & hjemmekino

“Dette er en fantastisk TV”

Det är enbart positiva kommentarer som Dvd & hjemmekino klämmer ur sig när bilden hos Panasonic TH-42PV60 beskrivs. Testaren skriver att tillverkarens nya generation av plasmapaneler är en avsevärd förbättring gentemot föregående. Skärmen beröms lika mycket för sin svärta och goda kontrast som för hur den hanterar snabba rörelser utan att någon gång tappa greppet. Men den största styrkan anses ligga i hur färger nyanseras och hur tydligt detaljer framträder. Där anses produkten prestera på ett sätt som någon annan plasma hitintills inte kan matcha. Den enda nackdelen som tas upp bildmässigt är att omgivningsljus på dagen reflekteras i glasskivan som täcker plasmapanelen. Designmässigt anses Panasonic också ha lyckats riktigt bra. Inte bara anses det vara en väldigt snygg skärm, den är väldigt tunn också.

Källa: Dvd & hjemmekino (NO), nr 2 2006

Video

“Der beste Plasma”

När Video jämför produkten med konkurrenten Pioneer PDP-436RXE och trots att båda tv-apparaterna anses ha ett vackert utförande, gott med anslutningar och väldigt bra bild så blir det slutligen Panasonic TH-42PV60 som tar hem vinsten. Detta tack vare en återgivning som är mer detaljerad, har lägre brusnivåer och en bättre mottagarenhet. Dessutom känns det lyxigare med två hdmi-kontakter jämsides med en full radda av analoga anslutningar, skriver testaren. Vanliga tv-signaler återges harmoniskt, även om lite brus noteras utmed kanterna. Detta tillsammans med en perfekt återgivning av högupplöst material gör att Video anser TH-42PV60 vara den bästa plasmaskärmen hittills.

Källa: Video (DE), nr 4 2006

Audiovision

“Sehr günstig”

Panasonic TH-42PV60 framAudiovision tittar på sju olika 42 tums paneler och korar däribland TH-42PV60 till vinnare. Det anses vara en värdig sådan då bilden är bäst trots att det är den billigaste av de sju. Testaren skriver att det är imponerande att tillverkaren lyckats behålla alla egenskaper trots att priset sänkts. Anslutningarna anses till och med vara snäppet bättre med de nu dubbla hdmi-kontakterna. Men det är återgivningen som skiljer modellen från övriga. Trots att analoga tv-sändningar fortfarande återges med viss förekomst av artefakter så gäller det motsatta med högupplöst material. Där uppvisar alla andra testdeltagare någon form av problem med återgivningen. Endast TH-42PV60 uppges klara sig helt från dessa och spelar därför enligt Audiovision i en helt annan liga.

Källa: Audiovision (DE), nr 6 2006

Asbyon

“Mit haarfeiner Auflösung”

I TH-42PV60 råder enligt Asbyon ett väldigt bra förhållande mellan ramens design och den inbyggda bildpanelen. Det hela anses vara så pass bra utformat att de inbyggda högtalarna nertill nästan försvinner helt. Dessutom anses tillverkaren ha prickat alla de anslutningar som behövs, att de är lätta att nå baktill är ett stort plus. Plasmateven upplevs vara väldigt enkel att komma igång med och att sköta. Det enda som kan ibland irritera är att menyerna ändrar utseende för ofta, något som påverkar läsbarheten. Fjärrkontrollen bär, även den, vittnesmål om ett bra förarbete och är i testarens tycke bekväm, med bra knapplacering. När bilden sätts på prov så blir kvaliteten utmärkt med alla anslutningstyper för att sedan överträffas totalt med hdmi. Den höga upplösningen anges bidra till att få till stånd en återgivning in i minsta lilla detalj med högupplösta signaler. Med en sådan prestation, tidsmässiga funktioner och ett otroligt lågt pris så hamnar TH-42PV60 på den absoluta plasmatoppen hos Asbyon.

Källa: Till Asbyon (DE)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-42PV60 är en 42 tums plasmaskärm med upplösning på 1024x768 pixlar och kontrastförhållandet 10000:1. Den har fullt stöd för hdtv och dessutom inbyggd linjedubblare. Högtalare och mottagarenheten för tv är också inbyggda, den senare av analog typ endast. Förekommande anslutningar är två hdmi, tre scart, komponent, vga samt audio in/ut. Skärmen väger 30 kg och har dimensionerna 1020(b)x705(h)x95(d) mm.