Sök
Panasonic TH-42PA20

Panasonic TH-42PA20

Knivskarpt djup med kontrast

2003-12-17

Panasonics första plasmaskärm med inbyggd TV-mottagare. Bilden är makalös menar testarna, som alla utdelar fina betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”A real beauty”
HemmaBio 30/35 ”Det finns få svagheter”
Video 69/100 ”Exzellenten Schärfe”

Vad tycker testarna?

Bilden är fantastisk menar testarna unisont. Kontrasten är fruktansvärd hög och djupkänslan i bilden enastående. Skärpan är god. Testarna är eniga om att detta definitivt är en av marknadens bästa plasmaskärmar. De enda nackdelarna är ett svagt flimmer i bildens ljusaste delar samt en nästan omärkbar bandningseffekt.

What Video

”A real beauty”

What Video beskriver Panasonic TH-42PA20 som Panasonics mest attraktiva plasma hittills, den första med inbyggd TV-mottagare. Och den gör ett mycket bra jobb. Kontrasten är fantastisk tack vare Real Black Drive System och Deep Black Filter. Bilderna är utan brus och med imponerande detaljdefinition. Svag bandning syns dock oavsett insignal. Ljudet duger utmärkt för TV-tittande, men testaren vill gärna ha lite mer kräm i basdelen för att DVD-filmer ska komma till sin rätt. Konstigt nog finns ingen DVI-ingång bland kontakterna, men i övrigt saknas inget. Testaren blir förtjust i att man med fjärrkontrollen kan komma åt nästan varje funktion. Helt klart en av de bästa plasma-TV på marknaden. Belönas med Best Buy liksom högsta betyg.

Källa: What Video November 2003
HemmaBio nr 10 2003
Video nr 12 2003

HemmaBio

”Det finns få svagheter”

HemmaBio skriver att en bra plasma-TV kombinerar det bästa av två världar. Den ska vara som en vanlig TV och LCD-TV i ett, stor och levande bild med skärpa och digital precision. Priserna sjunker och kvaliteten ökar i snabb takt. TH-42PA20 blir testvinnare mot sju konkurrenter, mycket på grund av de utmärkta bildegenskaperna och få svagheter. Den största svagheten är att bilden kan flimra i ljusa filmscener. Kontrasten är enorma 4000:1 och testaren finner svärtan anmärkningsvärd. Helt klart rätt TV om man vill få ut det mesta av sin DVD-spelare. För bästa bild ska denna TV anslutas till komponentvideo, då försvinner många bandningsproblem som är vanligt förekommande hos plasma-TV, men som ändå bara är milda i detta fall. Menyn är snabbnavigerad och enkel, TV:n ställer in sig automatiskt och bildens djupkänsla är magnifik. En värdig testvinnare menar Hemmabio.

Video

”Exzellenten Schärfe”

Tyska Video upplever ett svagt flimmer i den annars mycket skarpa bilden från TH-42PA20. Detta stör inte nämnvärt och med tanke på kontrastomfånget är det inte så mycket att klaga över. Testaren är positiv till att TV-mottagare finns inbyggd och att det inte längre är något behov av en separat mediabox. Menyerna är lika lätta att använda som hos en vanlig TV av bättre modell, så där lär ingen gå vilse. Video testar sex plasma-TV varav tre 42-tums, däribland TH-42PA20 som blir testsegrare före Fujitsu P42HHA10E och Daewoo DP-42SP som får 67 respektive 63 poäng.

Cirkapris: 55000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-42PA20 är en 42-tums plasma-TV med inbyggd RF-mottagare, redo att hängas på väggen. Upplösningen är VGA (852x480 pixels) med ett kontrastförhållande på 4000:1. Nicam stereo, fyra bildinställningar, flertalet aspektförhållanden och inställningar av vitbalans och gamma. Två olika förval för ljudinställningar. Övriga funktioner är möjligheten att justera bildens position och storlek, Teletext, power save och avstängningstimer. Fram finns ingångar för S- och kompositvideo samt stereoljud och hörlursuttag. På baksidan finns tre SCART (två RGB), ingång för komponentvideo samt RF antenningång. Vikten är 35 kg och storleken 1170x6508x99 mm.

Modell: Panasonic TH-42PA20