Sök
Panasonic TH-37PV500

Panasonic TH-37PV500

Utmärkt plasma i övre prisklassen

2006-02-03

TH-37PV500 är en plasma på 37 tum från Panasonic. Testarna anser att TH-37PV500 är en utmärkt plasma som inte har några särskilda nackdelar.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 39/50 "Inga direkta nackdelar"
What Hifi 5/5 "Offers the best all-round performance"
Din Side 6/6 "Er både linjelekker och elegant"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att TH-37PV500 är en utmärkt plasma som inte har något speciellt man kan anmärka på. Även om upplösningen inte kan jämföras med lcd-skärmar i samma storlek är bildkvaliteten minst lika bra och i de flesta fall bättre. Designen är stilren och ljudet är också väldigt bra. Det finns gott om anslutningar och produkten är enkel att installera. Letar man efter en plasma i den övre prisklassen bör man definitivt överväga Panasonic TH-37PV500.

HemmaBio

"Inga direkta nackdelar"

HemmaBio har ställt en plasma och en lcd-skärm mot varandra. Plasman är förstås Panasonic TH-37PV500 och lcd-skärmen kommer från Philips och går under namnet 37PF9830. Plasman är en stabil tv utan några särskilda nackdelar. Bildkvaliteten är utmärkt med djup svärta och klara färger. Bilden är väldigt bra från såväl dvd som tv. Produkten har gott om anslutningar och är enkel att justera för sin personliga kringutrustning. Philips lcd-tv har en högre upplösning och stöder därför äkta hd-material. Dvd-bilden är också väldigt bra men ett stort minus är att skärmen inte kommer ihåg olika inställningar för olika anslutningar. Philips bildförbättringsfunktion Pixelplus är också något för skarp anser testaren. Det är jämt mellan dessa produkter men Panasonic blir vinnare med en poäng.

Källa: HemmaBio, nr 12 2005

What Hifi

"Offers the best all-round performance"

What Hifi har testat sju olika platta tv-apparater som alla är på 37 tum. Panasonic TH-37PV500 är dock den enda plasman. Till följd av detta har också Panasonic lägst upplösning av alla testade produkter. Även om Panasonic har den lägsta upplösningen ger plasman den bästa allroundbilden. Detta är tack vare bildförbättringsfunktionerna och utmärkt tv-tuner. Det testade exemplaret var även utrustad med digital tv-tuner, men bilden blir bra även från den analoga källan. Designmässigt står sig Panasonic riktigt bra och även högtalarna imponerar med en väl balanserad ljudbild. Panasonic TH-37PV500 blir testets vinnare.

Källa: What Hifi, jan 2006

Din Side

"Er både linjelekker och elegant"

Din Side gillar designen hos Panasonic TH-37PV500. Den är elegant utformad och det finns en stilren tv-bänk som matchande tillbehör. Installationen är i princip problemfri och menyerna finns på många olika språk. När det gäller bildkvalitet står sig plasman riktigt bra i konkurrensen. De största konkurrenterna Hitachi och Pioneer har båda sina nackdelar medan Panasonic bjuder på bra bild över hela registret. Den är inte lika känslig för insignalen som Pioneer och har klart bättre anslutningsmöjligheter än Hitachis tv. Ska man köpa en plasma i den övre prisklassen är Panasonic TH-37PV500 definitivt värd att titta närmre på skriver testaren.

Källa: Till Din Side

Cirkapris: 29000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-37PV500 är en plasma på 37 tum vilket betyder en diagonal på 94 cm. Upplösningen är enligt tillverkaren 1024x720 pixlar. Produkten är hd-kompatibel. Kontrasten uppges till 3000:1. Det finns såväl hdmi som komponentanslutning. För separat ljud finns rca samt hörlursutgång. Övriga anslutningar som finns är pcmcia och sd-minneskort. Måtten är 104(b)x67(h)x14(d) cm och produkten väger 35 kg.