Sök
Panasonic TH-37PA30

Panasonic TH-37PA30

Bioduk i tv-format

2005-01-05

Testarna menar att denna 37-tums plasmaskärm har en otroligt bra och skarp bild med hög kontrast, utmärkt skärpa och bra svärta. Testarna saknar dock DVI och stöd för HDTV.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 5/5 “Dette er referansen på bildekvalitet”
DVD & Hjemmekino 96/100 “Dette er referansen på bildekvalitet”
Video Magazin 71/100 “Brilliante, kontraststarke Bilder”
Audio 80/100 “Sehr guter Schwarz-Darstellung”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Panasonic TH-37PA30 har en mycket bra och kontraststark bild som hamnar långt framme i jämförelse med konkurrenterna. Svärtan är mycket bra och man får en detaljrik bild även i nattscener. Testarna efterlyser DVI-ingång samt stöd för HDTV. Några påpekar att ljudet är bra, men för att utnyttja prestandan maximalt och undvika resonans bör man investera i ett separat surroundsystem. Skärmen är enkel att installera och menyerna är logiska, samtidigt som fjärrkontrollen enligt testarna är väl genomtänkt.

Essential Home Cinema

“Dette er referansen på bildekvalitet”

Essential Home Cinema menar att skärmen har en elegant framtoning. På baksidan hittar man alla anslutningsmöjligheter man kan behöva utom HDMI- och DV-ingångar, men detta är bagateller. Fjärrkontrollen är snygg och logiskt designad och alla knappar är tydligt utmärkta. Menyerna är snygga och enkla att hantera, varför installationen går på nolltid. Testaren har visserligen sett bättre layout för det digitala TV-systemet hos digitalboxar, men detta system är ändå mer än tillräckligt. Dess riktiga styrka ligger i prestandan. Sändningarna är starka och omedelbara. DVD är dock det område där skärmens prestanda kommer till sin rätt. Färgerna är mycket realistiska och har inga som helst störningar. Kontrasten är utmärkt. Ljudet är inte lika imponerande som man skulle kunna önska, men kompletterar man med ett hemmabiosystem är förutsättningarna perfekta. Skärmen får utmärkelsen ”Best buy”.

Källa: Essential Home Cinema, nr 36 2004
DVD & Hjemmekino, nr 5 2004
Video Magazin, nr 10 2004
Audio, nr 11 2004

DVD & Hjemmekino

“Dette er referansen på bildekvalitet”

TH-37PA30-2DVD & Hjemmekino testar förutom TH-37PA30 även Pioneer PDP-434HDE, Sony KE-P42MRX1, Hitachi 42PD5200, Philips 37PF9965, Samsung PS42V4S, Apollo HP-4200B samt LG RZ-42PX11. Testvinnare är Panasonics skärm som har en otroligt bra bild, redan under kalibreringen får man ett smakprov på vad som komma skall. Svärtan är otroligt bra och skapar en stark dynamik och djupkänsla som nästan verkar tredimensionell. Dessutom är färgerna strålande och bilden ligger miltals före konkurrenterna. Fjärrkontrollen är översiktlig och enkel att använda. Testaren saknar DVI-ingång eller HDMI, men annars har man allt man önskar sig. Prestandan är den bästa testaren upplevt på en plasmaskärm, bilden är helt i avsaknad av digitala artefakter.

Video Magazin

“Brilliante, kontraststarke Bilder”

Video Magazin testar Panasonic TH-37PA30 och Philips 37PF9986. Testvinnare är Philips men Panasonic får benämningen ”Kauftipp”. Skärmen har en upplösning som är utmärkt och fullt tillräcklig, men om man i framtiden vill använda HDTV halkar den efter i jämförelse med Philips, anser testaren. Menyn är funktionell och vid daglig användning går det snabbt att lära sig menyernas uppbyggnad. Fjärrkontrollen är dock något svåröversiktlig. Ljudet är klart och bra, men vid djupare frekvenser uppkommer en del resonans som störde ljudet. Bilderna är kontraststarka och har otroligt bra färger. Svärtan är utmärkt och bidrar till de djupa och livfulla bilderna.

Audio

“Sehr guter Schwarz-Darstellung”

Audio testar förutom TH-37PA30 även Philips 37PF9986 och Sony KE-P37XS1. Testsegrare är Philips 37PF9986 medan Panasonic TH-37PA30 kommer på en tredjeplats. Testaren menar att skärmen har en bra och övertygande svärta, som utklassar de flesta konkurrenter. Testaren saknar bara DVI-ingång och stöd för HDTV. Kontrasten är enormt hög och gör att man även i mörka scener kan upptäcka ett stort antal detaljer, något som ibland kan upplevas som överdrivet. Skärpan är god men kan knappast underrätta underverk på den stora skärmen, anser testaren. Man noterar att prisskillnaden till 42-tumsversionen inte är särskilt stor.

Cirkapris: 29000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-37PA30 är en 37-tums plasma-TV i 16:9-format. Den har en upplösning på 852x480 pixlar och en kontrast på 4000:1. Skärmen har inbyggda stereohögtalare och mottagare för TV-signaler. Befintliga anslutningsmöjligheter är komponent, dubbla scart, kompositvideo, s-video, VGA, SD-kortläsare, ljud in och ut. Dimensionerna är 1040x679x90 mm och vikten är 34,5 kg.

Modell: Panasonic TH-37PA30