Sök
Packard Bell Smart TV32

Packard Bell Smart TV32

Smart men bristfällig

2007-03-20

Packard Bell Smart TV32 är en kombination av en 32-tums lcd-tv med ett mediecenter. Testarna menar att idén är god men att Smart TV32 inte når hela vägen.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "We like the PC aspect"
Pc för alla 4/10 "Ett ganska dåligt köp"
M3 hemmabio 2/10 "Platt fall"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att pc:n i sig är fullt duglig, men att problemet med Smart TV32 istället ligger i tv:n och kombinationen av de båda delarna. Förutom datorns prestanda och komponenter beröms även de dubbla tv-mottagarna och att fjärrkontrollen fungerar så bra som muspekare. Tv:n får dock rejäl kritik. Bilden tycker man är för dålig och även ljudet får underkänt. Ytterliggare ett problem med Smart TV32 är att datorn måste vara påslagen för att tv:n ska fungera, vilket är ett irritationsmoment. Överlag anses Smart TV32 vara grundad på en god idé, men att utförandet är allt för slarvigt. Testarna rekommenderar inte produkten.

What video

"We like the PC aspect"

Brittiska What video uppskattar pc-aspekten av Smart TV32 men menar att tv:n är en besvikelse. Installationen är enkel och programvaran och datorinställningarna är till stor del redan gjord av tillverkaren. Testaren menar att datorns prestanda är helt okej relativt till vad den ska användas till och att den även klarar av vissa tuffare uppgifter. Hårddisken tycker man är väl tilltagen och att låta fjärrkontrollen agera muspekare fungerar förvånande bra. Produktens problem ligger istället främst hos tv:n. Bildkvaliteten är inte i klass med många av dess konkurrenter. I jämförelse är bilden hos Smart TV32 mindre detaljerad och med sämre svärta. Ljudet får också kritik, externa högtalare rekommenderas. Ytterliggare ett problem är att datorn måste vara på för att tv:n ska kunna användas, vilket antingen innebär lång väntetid eller höga elräkningar.

Källa: What video (GB) oktober 2006

Pc för alla

"Ett ganska dåligt köp"

Idén bakom Smart TV32 är briljant, menar svenska Pc för alla. Tyvärr faller allt på genomförandet. De dubbla tv-mottagarna möjliggör inspelning samtidigt som man kan titta på en annan kanal och den gyroskopiska fjärrkontrollen fungerar bra som muspekare. Det finns dock en hel del brister. För att använda tv:n måste datorn vara igång, vilket kan skapa problem för till exempel familjer med små barn som måste lära sig hur datorn fungerar. Ljudet är heller inget vidare, separata högtalare är ett måste. Hårddisken knastrar och låter rejält och medan grafikkortet stödjer upplösningen 1366x768 klarar tv:n endast 1280x720. Testaren menar att idén bakom Smart TV32 är rent lysande men alla nackdelar drar ner helhetsintrycket och produkten går inte att rekommendera.

Källa: Pc för alla (SE) nr 11 2006

M3 hemmabio

"Platt fall"

Svenska M3 hemmabio är mycket besvikna på Smart TV32. Problemet är att båda delarna, pc och tv, måste vara dugliga då man inte kan byta ut bara den ena. I det här fallet får ingen av delarna godkänt. Testaren menar att idén är god, men att utförandet lämnar mycket att önska. Tv:n anses vara allt för dålig, till och med bland det sämsta man har testat i 32-tumsklassen. Bilden får rejäl kritik, Bluray-film i 720p och 1080i beskrivs närmast likna en dåligt kodad divx-film. Kontrasten sägs därtill vara riktigt dålig och färgerna får inte direkt beröm de heller. Tv-kortet tycker man har alldeles för dålig mottagning för att få godkänt. Kritik ges även för att tv:n inte kan användas utan att datorn är påslagen samt att pc:n är långsam, strömslukande och väldigt varm. Minnet och hårddisken tycker dock testaren är helt ok. Totalt sett menar M3 att samtliga bör hålla sig borta från Smart TV32.

Källa: M3 hemmabio (SE) nr 1 2007

Cirkapris: 29000 kronor

Produktfakta: Packard Bell Smart TV32 är en 32-tums lcd-tv med inbyggt mediacenter. Kontrasten är 1200:1, ljusstyrkan 500 cd/m2 och maxupplösningen 1366x768. Responstiden är 8 ms och betraktningsvinklarna 176 grader så väl horisontellt som vertikalt. Några funktioner är dubbla tv-mottagare, som möjliggör inspelning på en kanal samtidigt som man tittar på en annan. Det finns ingångar för bland annat hdmi, usb samt 15-i-1-kortläsare. Processorn är en Intel Pentium D 945, minnet 1024 MB, grafikkortet ett ATI Radeon X1300 och hårddisken rymmer 400 gigabyte. Medföljer gör även en gyroskopisk fjärrkontroll, som fungerar som muspekare när den rörs i luften, trådlöst tangentbord och mus samt ett bordsstativ.

Tillverkare: Packard bell