Sök
Nyhet - Samsung smart tv

Nyhet - Samsung smart tv

Samsung satsar på smart tv

2011-03-24

Vi har vant oss vid smarta telefoner. Nu vill Samsung att fler ska få upp ögonen för smarta tv-apparater.

Det är ingen nyhet med nätuppkoppling, appar och on-demand tjänster i dagens tv-apparater. De flesta tillverkarna lanserar i år nyheter på området. Bakom begreppet Samsung smart tv hittar vi en inbyggd webbläsare som kan styras via exempelvis surfplattan Galaxy Tab,  mobilen Galaxy S eller fjärrkontrollen. Tillverkaren informerar även om att flera lokalt utvecklade appar som till exempel TV4 Play, Canal Digital Go och SF Anytime. Funktionen Smart Hub ska göra tv:n till navet där all information ska vara tillgängligt via trådlösa nätverk, dlna och Allshare.    

Som vanligt krävs ett stabilt, trådlöst nätverk för att de nya tekniska lösningarna ska fungera. Möjligheten att styra tv:n med en mobil eller surfplatta ökar intresset för webb-tv då navigering med fjärrkontroll oftast inte är en självklar hit. Ett tips är att alltid kolla vilka plattformar som stöds.Exempelvis har inte Samsung haft specifik Mac-kompatibel programvara för dlna vad vi vet sedan tidigare.

Fakta från Samsung - nya modeller
8-serien (UE-D8005)
. 3d-led-tv med en tunn ram av borstad metall som är drygt fem millimeter tunn. Inbyggd wifi, webbläsare, Samsung Apps, Search All. 3d med stöd för att konvertera 2d till 3d. Inspelning av tv-program till usb-minne. Bland tillbehören finner vi 3d-glasögon och en fjärrkontroll med en tre tum stor touchskärm. Finns i storlekar mellan 40 till 55 tum. Cirkapris 46 tum: 21 500 kronor.

7-serien (UE-D7005). 3d-led-tv med svart ram med transparent kant. Inbyggd wifi, webbläsare, Samsung Apps, Search All. 3d med stöd för att konvertera 2d till 3d. Inspelning av tv-program till USB-minne. Bland tillbehören finner vi 3d-glasögon. Finns i storlekar mellan 40 till 55 tum. Cirkapris 46 tum: 18 500 kronor.

6-serien (UE-D6xxx). 3d-led-tv med energisparande funktioner. Samsung Apps, Search all. 3d med stöd för att konvertera 2d till 3d. Inspelning av tv-program till usb-minne. Finns i storlekar mellan 32 till 55 tum. Cirkapris 46 tum: 16 000 kronor.

Läs mer på www.samsung.com/se