Sök
NEC PlasmaSync 61MP1

NEC PlasmaSync 61MP1

Det kostar att vara värst

2002-09-26

En 61 tums plasmaskärm som levererar fantastisk bild. NEC-skärmens bildkvalitet får höga betyg av testarna, utöver det att bildytan är rejäl. Negativt är att priset är "ganska högt".
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 "Love it forever"
T3 4/5 "Beats projectors"
Industry Klick 71/100 "Delivers the goods"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att NEC PlasmaSync 61MP1 är en mycket stor skärm som ger ett bestående intryck, inte bara rent visuellt. Skärmens menysystem är lättmanövrerat och bildkvaliteten får höga betyg av alla. Ett par testare menar att bilden är skarp även under de mest actionfyllda bildsekvenser utan rörelseoskärpa. Men det är viktigt att ha ett ganska stort avstånd till skärmen för att uppnå bästa resultat och storleken gör att det krävs gott om utrymme för att få plats med skärmen. Skärmen är dyr, men det man får för pengarna går inte av för hackor.

Essential Home Cinema

"Love it forever"

Essential Home Cinema skriver att NEC har tagit fram världens största skärm för tillfället, en enorm skärm med utstuderat vacker design. Bilden är mycket skarp även under de mest actionfyllda filmsekvenser men det krävs ett ganska stort avstånd till skärmen för att nå bästa resultat. Filmen Gladiator såg visserligen mycket bra ut på nära håll men allra bäst blev det när testaren flyttade soffan ett par meter bakåt. Priset är dock så högt att skärmen får anses vara en extremt lyxig pryl. Den höga kvaliteten och den vackra designen gör trots allt att den är ett utmärkt val och det kan inte bli bättre än så här, menar testaren. Det är bara att börja spara.

Källa: Essential Home Cinema, nr 11 2002
T3, augusti 2002
Till Industry Clicks hemsida

T3

"Beats projectors"

T3 skriver att NEC PlasmaSync 61MP1 är en gigantiskt stor men dåligt designad 61 tums skärm. NEC är kända för att vara experter vad gäller storbildsskärmar på offentliga platser. PlasmaSync 61MP1 är ingen billig leksak men du får mycket för pengarna. Skärmen levererar bra och ljusa färger. Actionspäckade filmer som Crouching Tiger och Taxi 2 gör sig perfekt och den förväntade rörelseoskärpan existerar knappt. Damm, snö och detaljer visas alla med god noggrannhet. Det enda negativa är de svarta partierna som kan uppfattas som mörkgrå. För en extra slant levereras ett par högtalare med skärmen men med tanke på priset är det värt att kolla efter alternativ. Avslutningsvis rekommenderar testaren skärmen om man prioriterar bilden. För bästa resultat måste avståndet till bildytan dock vara minst 5 meter.

Industry Klick

"Delivers the goods"

Industry Klick har gjort en stor jämförelse mellan 6 plasma skärmar. PlasmaSync 61MP1 var den största av dessa och får bra betyg för det lättmanövrerade menysystemet. Menyn håller en bra placering på skärmen och användaren har direkt åtkomst till inställningarna för alla färger. Bildkvaliteten är överväldigande bra även om de svarta nivåerna känns höga ibland. 61MP1 står inte som vinnare i någon av de kategorier testaren har satt upp, men den är absolut värd att beskådas. Kan NEC få ordning på svärtan och lite annat kommer 61MP1 att bli svårslagen. Högst poäng erhöll Panasonic TH-50PHD3U (betyg 84/100 och Pioneer PDP-503CMX (83/100).

Cirkapris: 218000 kronor

Produktfakta: NEC PlasmaSync 61MP1 är en 61 tums plasmaskärm med måtten 1480x890x119 mm. Skärmytan är 1351x760 mm och alltihop väger 61 kg. Kontrast 1000:1. Skärmen är NTSC/PAL/SECAM kompatibel. Kompabiliteten vad gäller datorer sträcker sig till VGA/SVGA/XGA/SXGA/UXGA. Skärmen har 3x S-video, komponent input, 2x analog input, 3x RGB m.m. Som extra tillbehör finns ett par fristående högtalare.

Modell: NEC PlasmaSync 61MP1