Sök
NEC Plasmasync 42MP3

NEC Plasmasync 42MP3

Mest prisvärda plasman?

2002-08-20

Nec 42MP3 är NEC:s senaste 42-tums plasmaskräm. Den är optimerad för multimediarum men kan med fördel också användas i ett hemmabiosystem. Betygen är genomgående bra i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 45,5/50 "Bäst just nu"
What Video & TV 4/5 "An impressive plasma screen"
T3 4/5 "Has the edge"
Home Cinema Choice 4/5 "A step forward for plasma technology"

Vad tycker testarna?

Testarna är övervägande positiva till NEC Plasmasync 42MP3. Bilden är skarp, designen snygg och den är lätt att använda. Den får genomgående höga betyg. Även om plasmatekniken blivit billigare är den fortfarande relativt dyr och frågan är hur snabbt den nya tekniken utvecklas.

HemmaBio

"Bäst just nu"

Hemmabio har testat fyra plasmaskärmar (Fujitsu PDS4229, NEC Plasmasync 42MP3, Sony PFM-42BI och Thomson 42 WS94 EF). NEC:s skärm blir här utsedd till testvinnare. Anledningen är främst hög kontrast, naturlig färgåtergivning samt skärpa som får högsta betyg. Detta tillsammans med mycket bra detaljåtergivning och hög ljusstyrka gör denna skärm till testarens favorit. Det finns inga direkta minus förutom att svärtan inte är särskilt bra jämfört med en vanlig TV, men det är ett generellt problem för plasmaskärmar. Skärmens design gillas skarpt till skillnad mot fjärrkontrollen, som inte håller samma nivå skriver HemmaBio.   

Källa: Hemmabio, nr 12 2001
What Video & TV, juni 2002
T3, juli 2002
Home Cinema Choice, juni 2002

What Video & TV

"An impressive plasma screen"

What Video & TV tycker att skärmen är mycket smakfull och sober med sin matta, svarta yta i motsats till de flesta andra plasmaskärmar i silver. Den är lätt att använda och menyn är enkel att följa. Bilden är levande, färgerna är intensiva och vitt hanteras självsäkert. Tack vare detaljrikedom i mörka partier ger den en riktigt bra djupkänsla men tyvärr klarar den inte bildstörningar lika bra. Grå punkter uppstår sporadiskt och ibland även färgstreck. På det hela taget är dock 43MP3 en imponerande plasmaskärm, anser What Video & TV.

T3

"Has the edge"

T3 gillar att man kopplar i sladdarna från sidan och tycker att det finns tillräckligt med ingångar, trots att skärmen saknar SCART. Designmässigt är det en av de snyggaste skärmar testaren sett. När det gäller plasmatekniken har Nec klarat steget från kontoret till hemmet förvånansvärt bra. Menysystemet är lätthanterligt. Bilden är fantastiskt bra i action- och färgstarka scener. Det enda som drar ner betyget är att bilden känns lite suddig i de mindre extrema scenerna. Den är inte dålig, men inte heller så bra som hos T3:s favorit Panasonic TH-42PW4B.

Home Cinema Choice

"A step forward for plasma technology"

Home Cinema Choice tycker att den svarta skärmen ger ett robust och elegant intryck och även denna testare gillar att sladdarna kopplas i från sidan. SCART saknas men det finns ändå tillräckligt många videoingångar. Testaren är också positiv till att det finns så många sätt att förhindra fastbränning. Bilden från TV-program är lika bra som på många traditionella CRT-apparater. När det gäller DVD är bilden också bra men ibland uppstår färgstreck i mörka scener och svarta prickar ser ibland grå ut. 42MP3 är dock ett steg framåt för plasmatekniken, inte minst när det gäller kontrasten.

Cirkapris: 69000 kronor

Produktfakta: NEC Plasmasync 42MP3 är en 42-tums plasmaskärm med maximal upplösning på 853x480 pixlar. Den har digital zoom, White screen- och Screen wiper-funktion för att undvika fastbränning samt Gamma-10-funktion som ger fler nyanser och mer detaljerad skärpa i mörka scener. NEC Plasmasync 42MP3 har ingångar med RGB (VGA, 5 BNC, 1 DVI) och S-video, dock ingen SCART. Bildformatet är Widescreen (16:9), bildfrekvensen 100 Hz och kontrasten 500:1. Den har ett tyst kylsystem utan störande fläkt. Måtten är 1048x648x89 mm och vikten 28,5 kg.

Modell: NEC Plasmasync 42MP3