Sök
Mirai DTL-742E600

Mirai DTL-742E600

Billigt är inte alltid bra

2008-02-18

En budget-tv med full hd-upplösning. Designen är enkel och prestationen blek enligt flera testare. Med lite ansträngning går det dock att justera fram en bra bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud & bild - “Att det här är en budget-apparat märks”
Gamereactor 8/10 “Ett mycket bra alternativ”
M3 4/10 “Kladdig budget”
Hemmabio 6/10 “Väldigt mycket bild för pengarna”

Vad tycker testarna?

Mirai DTL-742E600 har fått liknande omdömen från tre av de fyra testarna. De menar att denna budget lcd-tv har allt för många brister och att konkurrenterna erbjuder bättre kvalitet till likartat pris. Fjärrkontrollen och menysystemet anses vara svårhanterligt och såväl bild- som ljudkvalitet är undermålig. En testare tycker att tv:n ger mycket bild för pengarna och skriver att den har en naturtrogen, behaglig, ljusstark och kontrastrik bild. Den presterar som bäst med högupplöst material över hdmi-anslutningen. Tre av fyra testare anser att det krävs för mycket tålamod och ansträngningar från användaren för att väga upp det billiga priset.

Ljud & bild

“Att det här är en budget-apparat märks”

Ljud & bild skriver att detta är en taiwanesisk nykomling på den svenska tv-marknaden och den nog får svårt att konkurrera med de etablerade tv-tillverkarna. Det är en budgetvariant och det märks, menar testaren. Fjärrkontrollen är trög och bilden anses vara dålig även med högupplöst material. Via hdmi blir dock bilden bättre. Bildkvaliteten beskrivs som undermålig, betraktningsvinklarna och skärpan likaså. Ljudet är också ett problem, trots att tal är tydligt så är musik i filmer och tv-program ingen njutning. Testaren menar att Mirai har en bra bit kvar att gå till deras apparater kan leverera samma kvalitet som de stora konkurrenterna.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 12 2007

Gamereactor

“Ett mycket bra alternativ”

Gamereactor tycker att Mirais lcd-tv är en snygg, robust och lättskött apparat. Testaren anser att tv:n är prisvärd. Menysystemet är lättnavigerat och bilden beskrivs som naturtrogen, behaglig, ljusstark och kontrastrik. Testaren anser att bilden blir mycket bra med högupplöst material men anser även att vanlig dvd ser bra ut. Den snabba responstiden gör också att DTL74E600 fungerar bra för tv-spel. Sammanfattningsvis är denna relativt billiga full hd-enhet ett bra alternativ till de dyrare konkurrenterna.

Källa: www.gamereactor.se (SE)

M3

“Kladdig budget”

M3 har gjort ett jämförande test mellan tio tv-apparater där Mirai DTL-742E600 hamnade på sista plats. Testaren är inte vidare förtjust i vad som beskrivs som en budgetapparat. Menyerna finns visserligen på svenska, men felstavningar och särskrivningar ger ett sunkigt intryck. Bilden anses ha medelmåttig kontrast och kladdiga färger. Testaren menar helt enkelt att du får dålig kvalitet och väldigt lite tv även om priset är lågt. Vill man ha en budget-tv finns det bättre val enligt testaren.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Hemmabio

“Väldigt mycket bild för pengarna”

Hemmabio tycker att designen är enkel och neutral om än lite plastig. Ljudet är kraftigt men bumligt på samma gång. Bilden är bra vid filmuppspelning och bitvis mycket bra via blu-ray och hd dvd, menar testaren. Bildkvaliteten är helt enkelt starkt beroende av vilken bildkälla som ansluts. Om man enbart tänker använda hdmi kan tv:n vara ett alternativ. Testaren upplyser om att betraktningsvinklarna gör att en position mitt framför tv:n rekommenderas. Det krävs en del tålamod och envishet för att ställa in tv:n, vilket gör att den inte är optimal för den ovana användaren.

Källa: Hemmabio (SE) nr 1-2 2008

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Mirai DTL-742E600 är en 42 tums lcd-tv med en upplösningen 1920x1080 pixlar och kontrasten 1200:1. Ljusstyrkan är 500 cd/m² och responstiden är 6,5 ms. Betraktningsvinklarna är 176 grader h/v. Bland anslutningarna finns två scart och två hdmi samt vga. Inbyggda högtalare på 2x15 watt. Måtten är 1053,5x798x319 millimeter med ställ och den väger 29 kilo.

Tillverkare: Mirai