Sök
Loewe Xelos SL20

Loewe Xelos SL20

I god form

2004-08-12

SL20 är en 20 tums LCD TV för formmedvetna. Med sin eleganta ram är den lätt att placera i de mest krävande rum. Split screen ger möjlighet att se på tv och text-tv samtidigt.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 81/100 ”Skreddersydd for Dagsrevyn”
What Video 4/5 ”Far from unwatchable”
What Hifi 4/5 ”Worth an audition”

Vad tycker testarna?

SL20 är en ovanligt snygg och lättplacerad skärm. Enligt en testare gör sig den lite grovkorniga bilden bäst för tv. Å andra sidan hävdar en testare som jämfört åtta konkurrenter att SL20 har testets bästa bild. Dvd-bilden får godkänt, men inte heller där är testarna överens. Den grovkorniga bilden ger enligt en testare en utslätad bild vid direktsändningar. SL20 framstår ändå som ett alternativ värt att överväga.

DVD & Hjemmekino

”Skreddersydd for Dagsrevyn”

DVD & Hjemmekino kan konstatera att SL20 producerar en bild helt utan linjer och flimmer men vissa justeringar fick göras innan bilden fick bra kontrast. Detalj- och färgåtergivning är god och kanterna är skarpa. I jämförelse med många nya skärmar ger bilden ett grovkornigt intryck vilket enligt testaren kan bero på den låga upplösningen, som passar bättre för tv-sändningar än de nyaste skärmarna gör. Hämtas bilden från dvd blir det inte lika bra. Vid bred bild får apparaten svårt att hantera bilden som blir alltför grovkornig. Ljudkvaliteten ligger i nivå med förväntningarna. Modellen har bra formgivning, så placeringen utgör inga problem menar testaren.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 3 2004
What Video, May 2004
What Hifi, June 2004

What Video

”Far from unwatchable”

What Video tycker att SL20 är en tjusig tv med sin eleganta ram. Man uppskattar att tillverkaren byggt in FM-tuner. Modellen är användarvänlig och intuitiv men fjärrkontrollen kan kännas dubbeltydig med sina få knappar. Det är dock inte värre än att man vänjer sig. Menyerna är inte så spännande och man kan bara justera de enklaste bildelementen. TV-bilden är bra med fin färg, skärpa och detaljrikedom. I några fall uppstod spökeffekter och bilden är bättre med digitala än analoga källor. Från dvd får man en naturlig bild med fina färger och detaljer. Testaren tycker dock att direktsända tv-bilder kan bli utslätade och rekommenderar sportfans att tänka över sina behov innan ett köp. Svärtan är inte helt övertygande men inte heller dålig. Man kan också kasta ett öga på Philips 23PF9945 menar What Video. SL20 är bra men inte fullkomlig.

What Hifi

”Worth an audition”

What Hifi testar åtta LCD-TV och tycker att SL20 är en ovanligt snygg tv med sin eleganta ram. Fjärrkonrollen kallas minimalistisk och med sina få knappar är den enkel att lära sig. FM-tunern är trevlig extrautrustning. Efter att ha grejat med justeringarna får man testets bästa bild med fin detaljåtergivning, också vid scener med svag belysning. Ibland har bilden svårt att hänga med när det gäller snabb action. Också ljudkvaliteten är testets bästa. Musik återges med atmosfär och tyngd. SL20 ger valuta för pengarna. Bäst omdöme i testet får dock Sharp LC-20S1E.

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: 20 tums LCD TV med upplösning på 640x480 pixlar. TFT med aktiv matris. SL20 har split screen för tv och text-tv samtidigt. FM-radio med automatisk kanalsökning och 196 programpositioner. De två högtalarna har panorama- och surroundfunktion. SL20 har automatisk avstängning och volymkontroll. Med på köpet följer en elektronisk manual samt fjärrkontroll. Textminnet rymmer 100 sidor. Anslutningar för antenn, AV/Scart, s-video, RGB kabel, ljud ut och in samt två AV och hörlursutgång på fronten. OSD menyn i svensk översättning. Mått 530x500x75 mm. Vikt 10 kg.

Modell: Loewe Xelos SL20