Sök
Loewe Spheros R37 Masterpiece

Loewe Spheros R37 Masterpiece

Gör skäl för namnet

2005-10-18

Ett så kaxigt namn kräver självförtroende, men lever Loewe 37 Masterpiece upp till namnet? Enligt testaren så gör den det, med bravur.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 17/20 ”Bildekvaliteten er glimrende”
What Video 5/5 ”One of the best”
Home Cinema 4/5 ”One of the best”
What Plasma & LCD TV 5/5 ”We don’t doubt the ”masterpiece” slogan”
Home Cinema Choice 4,5/5 “Simply the best”

Vad tycker testarna?

En LCD-TV som gör skäl för sitt namn, Loewe 37 Masterpiece är ett mästerverk enligt testarna. Inte bara har den en unik, exklusiv design, den är också välbyggd och har utmärkt bildkvalitet. Färgerna är naturliga, kontrastförhållandet superbt och de många pixlarna ger oerhört god skärpa. Även ljudkvaliteten är mycket bra. Teknologiskt är Masterpiece också en fullträff. Alla tänkbara anslutningsmöjligheter, inklusive HDCP-kompatibel DVI-ingång för framtiden. En ypperlig tv för den som har råd.

DVD & Hjemmekino

”Bildekvaliteten er glimrende”

Masterpiece_side 2
DVD & Hjemmekino är mycket imponerade av bildkvaliteten hos Loewe 37 Masterpiece. Bilden är bra i alla ljusförhållanden, men visas bäst i ljusa till medelljusa miljöer. Detaljåtergivningen är bra även i mörka filmpartier. Färgerna återges med perfektion och de många pixlarna ger god skärpa. Den speciella designen gör att Masterpiece skiljer sig från andra TV-apparater. Det tjocka glaset som täcker skärmen ger ett exklusivt utseende. Ljudkvaliteten från de fyra högtalarna är ”ganske bra”. Priset på Masterpiece är högt, men testaren påpekar att det medföljer en hel del utrustning. För köparen som har råd med en TV i denna prisklass rekommenderas Loewe 37 Masterpiece starkt.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 3 2005
What Video, nr 294 2005
Home Cinema, juni 2005
What Plasma & LCD TV, nr 12 2005
Till Home Cinema Choice

What Video

”One of the best”

Masterpiece_back
What Video skriver att Masterpiece är mer som en modern skulptur än en TV. Designen är bortom allt som setts tidigare. Masterpiece har gott om anslutningsmöjligheter, vilket testaren menar är typiskt för en Loewe-produkt. Nyhet är dock att DVI-ingången är HDCP-kompatibel, vilket gör TV:n förberedd för framtida teknologi. Den unika designen slutar vid fjärrkontrollen som har ganska små knappar och inte håller samma klass som huvudenheten. Instruktionerna på skärmen är mycket bra och gör installationen till en barnlek. När det kommer till bildkvaliteten har testaren enbart hyllningar att komma med. Färgerna är naturliga, tack vare utmärkt kontrastförhållande. Responstiden får också den högsta betyg. Kort och gott en tv som både har snygg design och topprestation.

Home Cinema

”One of the best”

Masterpiece_profil
Home Cinema säger att Loewe 37 Masterpiece tillhör de allra bästa LCD-apparaterna på marknaden. Förutom sin unika design är den välbyggd med borstad aluminium och rena linjer. Den är också späckad med teknologi. Kvalitetsmässigt är Masterpiece en fullträff. Bildkvaliteten är suverän med bra färgåtergivning. I jämförelse med en plasma har Masterpiece inte riktigt samma kontrastrikedom, men den är inte långt ifrån och den är den bästa LCD-tv testaren sett. På minussidan lyfts priset fram. Enligt testaren kostar Masterpiece tre gånger mer än en 37 tums Panasonic plasma-tv.

What Plasma & LCD TV

”We don’t doubt the ”masterpiece” slogan”

What Plasma & LCD TV tycker att Loewe 37 Masterpiece inte bara har alla tänkbara anslutningsmöjligheter, den har dessutom en extraordinär design och är en av de tunnaste skärmarna testaren sett. Bildkvaliteten är mycket bra med naturliga färger, bra kontrastförhållande och minimalt med brus. Ljudmässigt är Masterpiece en dröm. Loewe 37 Masterpiece slår sina konkurrenter i de flesta avseenden, och testaren säger att den gör skäl för sitt namn.

Home Cinema Choice

“Simply the best”

Home Cinema Choice har bara positivt att säga om Loewe 37 Masterpiece. Man tror att den kommer vara den mest eftertraktade TV-apparaten i år. Modellen är förberedd för kommande teknologi och är fullmatad med anslutningar. En av dess främsta fördelar är den inbyggda hårddisken. Likt föregående testare prisar man bildkvaliteten, och ljudmässigt imponerar Masterpiece med förvånande bra ljudkvalitet. Sammantaget en TV som är vacker på utsidan och fulländad på insidan.

Cirkapris: 80000 kronor

Produktfakta: Loewe 37 Masterpiece är en 37 tums LCD-TV. Skärmytan blir 94 cm diagonalt. Upplösningen på skärmen är 1366x768 pixlar och kontrastförhållandet 800:1 med ljusstyrkan 450 cd/m2 och betraktningsvinkel 170 grader H/V. TV:n kommer med fyra högtalare. Virtual Dolby Surround. Modellen har full bild-i-bild samt TV/Teletext-splitfunktion. Text-TV med 3500 sidors minne, DVI samt VGA-ingångar, två scartkontakter, komposit, S-Video samt digital audio ut/in. Finns i flera modeller, bland annat med DVB-T, motordrivet stativ och inbyggd 160 GB hårddisk. Mått 1100(h)x994(b)x120(d) mm och vikt 67 kg.

Modell: Loewe Spheros R37 Masterpiece