Sök
Loewe Individual 46 Compose

Loewe Individual 46 Compose

Nära perfektion

2008-08-15

Loewe Individual 46 Compose går att få i lite olika varianter. Gemensamt är att alla är väldigt bra och att de kostar en hel del.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 6/6 "Drömbild"
Prylportalen - "Lyx har aldrig smakat bättre"
Hemmabio - "Maxutrustad kvalitetsprodukt"

Vad tycker testarna?

Flera av testarna använder ordet perfektion när de ska beskriva tv:n. Bilden beskrivs som knivskarp och designen som läckert lyxig. En testare menar dock att bildkvaliteten är för skarp och att filmkänslan försvinner. Priset är av det maffiga slaget, men har man råd kommer man inte bli besviken på denna, enligt testarna, näst intill fulländade lcd. Konkurrenter har inte mycket att säga till om och Loewe står sig därför stark och sticker ut på marknaden.

Bild & ljud hemma

"Drömbild"

loewe46c-individual-46-c_4.jpgLoewe är enligt Bild & ljud hemma inte långt ifrån att ha lyckats bygga den perfekta tv:n. Testaren är djupt imponerad av bildkvaliteten och beskriver den som "den kanske högsta bildkvaliteten vi sett någonsin från en lcd-skärm". Rörelsekompensationen fungerar oerhört bra och testaren tycker att detta system fungerar oerhört bra då det ger mjuka och flimmerfria rörelser. Tv:n beskrivs dessutom som väldigt användarvänlig och modellen rekommenderas till alla som har råd och lust.

Källa: Ljud & bild hemma (SE) nr 2 2008

Prylportalen

"Lyx har aldrig smakat bättre"

loewe46c-individual-46-c_1.jpgPrylportalen tycker att Loewes lcd har det mesta och syftar på den inbyggda hd-mottagaren, hårddisken, läcker design, bra skärpa, god kontrast och färgåtergivning. Priset utgör ett problem men som tv är den svårslagen och testaren tycker att de unika egenskaperna, de många anslutningarna och den lyxiga designen gör att den sticker ut på marknaden.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Hemmabio

"Maxutrustad kvalitetsprodukt"

Loewe Individual 46 Compose 3Hemmabio tycker att Loewe lyckas leva upp till förväntningarna med en stark och välutrustad kvalitets-tv. Bilden beskrivs som otroligt skarp, men testaren menar att den nästan är för skarp och att en del av filmkänslan därför går förlorad. Testaren är inte särskilt imponerad av betraktningsvinklarna och menar att bilden tappar i både svärta och stuns när man ser på tv:n från sidan. Trots detta anses tv:n vara nästintill fulländad. Man får helt enkelt vad man kan förvänta sig av det höga priset.

Källa: Hemmabio (SE) nr 7 2008

Cirkapris: 58000 kronor

Produktfakta: Loewe Individual 46 Compose är en 46 tum lcd-tv med full hd-upplösning. Responstiden är 8 ms och kontrasten är angiven till 2000:1 och 10000:1 (dynamisk). Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och betraktningsvinkeln är 178 grader. Bland anslutningarna finns två hdmi, komponent, två scart och usb. Det finns mottagare för dvb-t, dvb-s och dvb-c samt hd-mottagare. Med tillägget DR+ finns även en inbyggd hårddisk för inspelning. Måtten är 1141x745x114 mm och vikten är 35 kg.

Tillverkare: Loewe