Sök
Loewe Individual 32 Selection

Loewe Individual 32 Selection

Många val och tillval

2006-04-28

En 32 tums lcd-tv där användaren själv kan välja utseende med val mellan sex olika färger, nio olika paneler och fem olika ställ som tillbehör förutom väggmontering.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 76/100 "Solider Verarbeitung und Top-Ausstattung"
Home cinema choice 4,5/5 "Endless flexibilty in design and features"
What hifi 4/5 "The best-sounding 32in lcdtv"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker det är väldigt kul att Loewe tillåter att användaren själv komponerar ihop utseendet och vissa av funktionerna. Därmed anses produkten skäligen göra rätt för sitt namn. I grundutförandet anses det vara en väldigt generöst utrustad skärm. Anslutningsmässigt finns allt som kan behövas. En av testarna tycker initialt att två scart-kontakter är snålt men å andra sidan behövs kanske inte fler, med en inbyggd digitalmottagare. Bildmässigt är det en skarp och klar bild som skärmen uppvisar, men kontrasten kunde varit något bättre. När det gäller ljudet skriver två av testarna att det är det bästa man någonsin hört från en 32 tums lcd.

Video

"Solider Verarbeitung und Top-Ausstattung"

Bland sex lcd-skärmar som tyska Video testar är det Loewe Individual 32 som utses till bästa produkt. Det anses vara en tv med väldigt god utrustning. Att digitalbox och hårddisk kan byggas in är väldigt bra tillägg som sparar plats. Utseendemässigt är skärmen tilltalande och den medföljande foten har en generös vridningsvinkel. Menyerna är välutformade och enda problemet är att styrkorset på fjärrkontrollen är känsligt, varför det är lätt att användaren hamnar i fel meny. Panelen har god skärpa och filmscener ser naturliga ut. Kontrasten är däremot inte den bästa och fina detaljer i mörka delar av bilden kan vara svåra att se. Ljudet är i topp och återges med bra tryck och precision skriver Video.

Källa: Video (DE), nr 2 2006

Home cinema choice

"Endless flexibilty in design and features"

Det är svårt att finna en produkt som tillåter lika mycket individuell anpassning, skriver Home cinema choice. Med upp till 400 olika alternativ finns något för alla. Loewe anses dessutom ha kommit till stånd med allt detta utan att tumma en millimeter på kvaliteten. Den inbyggda bildförbättringen fungerar väldigt bra, med en skarp och detaljerad bild. Men den är inte helt felfri och lite mer svärta hade varit bra, skriver testaren. Ljudmässigt är enheten inget annat än utmärkt. Bredden, precisionen och dynamiken i ljudet slår allt som tidigare hörts ur en lcd. Det kan vara lite mödosamt att ta sig igenom installationsprocessen och hålla kolla på alla funktioner innan man får det att fungera utan problem. Kan man bara bestämma sig för hur man vill ha sin skärm utseendemässigt och funktionsmässigt så har man i produkten en väldigt bra och inte alltför kostsam lcd. 

Källa: Home cinema choice (GB), april 2006

What hifi

"The best-sounding 32in lcdtv"

Redan utan image+ är bildkvaliteten hos produkten väldigt bra, enligt What hifi. Aktiveras sedan den digitala bildförbättringen så ökas ytterligare skärpan och detaljen i bilden. Ljudet beskrivs som det i särklass bästa som hitintills kommit ur en lcd, med stor bredd och detalj. Med sin prestation och sina funktioner är detta en åtråvärd, snygg skärm och ramen kan passa in i vilket vardagsrum som helst. Och nu när Loewe skurit ner priset rejält på sina skärmar finns inte längre någon hållbar ursäkt till att inte införskaffa en, skriver What Hifi. Visserligen kan liknande prestanda fås billigare, men inte i närheten av en så cool tv.

Källa: What hifi (GB), maj 2006

Cirkapris: 33000 kronor

Produktfakta: Loewe Individual 32 Selection är en lcd-tv på 32 tum med 1366x768 pixlars upplösning. Kontrasten är angiven till 800:1, ljusstyrkan till 450 cd/m2 och responstiden till 450 ms. Betrakningsvinkeln horisontellt och vertikalt är 170 grader. Modellen har DVB-T/DVB-C digitalmottagare samt går att uppgradera med DVB-S. Övriga anslutningar omfattar bland annat hdmi (hdcp), komponent och vga. Funktioner omfattar bild-i-bild och image+ digital bildförbättring. Produkten har dimensionerna 815(b)x579(h)x99(d) mm och väger 27,4 kg. Finns i sex basfärger med sidopaneler i nio färger. Dessutom fem typer av ställ som tillbehör. Finns också i en variant med inspelningsbar hårddisk på 80 gigabyte och har då tillägget DR+ i namnet.

Modell: Loewe Individual 32 Selection