Sök
Loewe Connect 37

Loewe Connect 37

Dyr läckerbit

2008-06-18

Loewes senaste lcd bjuder på spektakulär design samtidigt som den presterar högkvalitativ bild och erbjuder de senaste tekniska funktionerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,3/10 "Quality are certainly excellent"
Stuff 5/5 "Gorgeous looks"
Hjemmekino - "En totalpakke som ingen kommer i närheten av"
M3 8/10 "Loewes super-tv imponerar"

Vad tycker testarna?

Alla testare tycker att priset är lite väl saftigt men tv:n håller hög klass när det gäller design, funktionsområden samt ljud och bild. Betygen blir höga och de menar att filmupplevelsen blir detaljrik med bra färger och skärpa. Det går att hitta apparater som presterar bättre bild men testarna tycker att Loewe erbjuder ett helhetspaket som fungerar väldigt bra. En testare tycker att bildjusteringarna är lite väl avancerade men i övrigt är helhetsintrycket gott hos alla testare.

Cnet

"Quality are certainly excellent"

Cnet tycker att några av Loewe Connects många fördelar förutom ljudet och bilden är användarvänlighet och designen som de anser har blivit finputsad till perfektion. Det som talar emot är det höga priset. Men Cnet gillar dess åtskilliga funktionsområden, media streamer, pvr och tv. Inte minst när man tittar på material från hd-källor. Testaren tycker även att tv:n återger färger och rörelser otroligt bra. Svärtan känns lite urtvättad men testaren menar att man får räkna med det hos lcd-apparater.

Källa: www.cnet.com (GB)

Stuff

"Gorgeous looks"

Ett elegant koncept med bra bild och en strålande ljudkvalitet, som är mycket bättre än hos konkurrenterna är domen från brittiska Stuff. Det finns dock lite brus och testaren saknar vissa funktioner såsom stöd för formatet Apple Lossless. Stuff gillar att man enkelt kan streama video, ljud eller bilder direkt från datorn till tv:n. Helhetsintrycket blir väldigt bra och testaren drar sig inte för att dela ut högsta betyg.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Hjemmekino

"En totalpakke som ingen kommer i närheten av"

Norska Hjemmekino tycker att tv:n presterar mer än väl när det gäller färger och svärta samt att bildkvaliteten blir otroligt knivskarp. Ett annat plus är designen som anses tillhöra en av de snyggaste. På minussidan placerar Hjemmekino bildjusteringarna som de tycker är för avancerade samt att fler hdmi-anslutningar hade varit önskvärt. Testaren tror att priset kommer att påverka försäljningen då det finns konkurrerande apparater till ett mycket billigare pris. Är man ändå ute efter en tv som har gott om tekniska möjligheter och ett helhetspaket som heter duga så tycker testaren att Loewes lcd är ett gott köp.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2008

M3

"Loewes super-tv imponerar"

M3 tycker att Loewe har lyckats åstadkomma en tv som är snygg och stilren samtidigt som det finns en hel del innehåll att gotta sig i. Många funktioner höjer betyget men det finns andra tv-modeller som ger bättre bild. Negativt är att priset är alldeles för högt, att tv:n är ganska tjock och att den vid testtillfället inte var godkänd av någon tv-operatör. Känner man sig beredd att betala de dyra slantarna så får man en tv som har det senaste i funktionsväg och en otroligt snygg design. M3 sträcker sig så långt att de menar att utvecklarna Loewe har lyckats göra den ultimata lcd:n, om man bortser ifrån priset.

Källa: M3 (SE) nr2 2008

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Loewe Connect 37 är en lcd-tv på 37 tum med full hd-upplösning. Kontrasten är angiven till 1000:1, ljusstyrkan 500 cd/m2 och responstiden 5 ms. Anslutningarna utgörs av 2xscart, usb, vga, komponent, s-video, 2xhdmi. Betraktningsvinklarna är 178 grader horisontellt respektive vertikalt och bildformatet är 16:9. Ljudet sköts av två högtalare på 20 watt vardera. Måtten utan bordsstativ är 959(b)x688(h)x120(d) mm och vikten är 23 kg. Modellen finns med och utan Media-tillägg, vilket möjliggör direktåtkomst av bild, musik och videos från nätverksenheter. Med DRplus medföljer även en integrerad 160 gigabytes hårddisk.

Tillverkare: Loewe