Sök
Loewe Aventos 3981ZW

Loewe Aventos 3981ZW

Kvalitativt och prisvärt

2003-11-10

Kan Loewe bibehålla sin höga kvalitet med en TV för "vanliga konsumenter"? Svaret från testarna är med viss tvekan ja, även om åsikterna går isär om prisvärdheten.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 5/5 "The Aventos struggles to keep up"
What Video & TV 5/5 "Luxury for all"
Video 64/100 "Kein Zeilenflimmern"
Essential Home Cinema 3/5 "An excellent offering"

Vad tycker testarna?

Testarna är samtliga nöjda med prestandan. Två testare anser att bildkvaliteten är ypperlig medan en anser den vara suddig på nära avstånd. Menyerna lovordas och alla utom en testare anser att Aventos prismässigt ger mycket för pengarna.

Home Entertainment

"The Aventos struggles to keep up"

Home Entertainment är inte missnöjda med Loewe Aventos 3981 ZW, men anser inte riktigt att den rättfärdigar det höga priset. Hade prislappen varit lägre hade det varit en annan sak. Testaren anser att menyerna och färgerna som visas på bildytan är fantastiskt bra, men är negativt inställd till ljudkvaliteten som bara låter som den ska utan att leverera nåt extra. Bilden är aningen oskarp för en TV i den här prisklassen, något man dock inte märker om man sitter på normalt avstånd. Fjärrkontrollen får plus i kanten för genomtänkt layout och användbarhet.

Källa: Home Entertainment februari 2001
What Video & TV februari 2003
Video nr 5 2003
Essential Home Cinema nr 21 2003

What Video & TV

"Luxury for all"

What Video & TV blir förtjusta i både bild som ljud och är inte sena att ge Loewe Aventos 3981 utmärkelsen Best Buy. Färgerna är rika, välbalanserade och mjuka utan tendenser till brus. Testaren anser att bildkvaliteten är helt i klass med Loewes dyrare apparater. För priset får man också kontrollerad bas samt rik och tydlig dialog, som förvisso inte står sig mot de dyrare anläggningarna men ger mycket för pengarna. Sony, Philips och Toshiba får se upp menar man.

Video

"Kein Zeilenflimmern"

Video testar Loewe Aventos 3981 ZW tillsammans med sex andra apparater i samma prisklass och placerar Loewe på fjärde plats. Vinnare blir Grundig Mfw 82-5310 följd av Thomson 32 Wd 610 med 70 respektive 69 poäng. Testaren är positiv till Loewes flimmerfria bild och översiktliga meny men klagar över geometriproblem i bilden samt att det inte finns något Text-TV minne.

Essential Home Cinema

"An excellent offering"

Essential Home Cinema ser de många kopplingsmöjligheterna på baksidan av Aventos som en klar fördel, men är ännu mer förtjusta i Loewes egna operativsystem till TV:n och menysystemet som det för med sig. Installationen är enkel och sedan är apparaten en fröjd att använda. Bilden är riktigt detaljfylld och imponerar i kvalitet. En bild av denna kaliber borde i testarens ögon kosta lite mer. Lite tråkigt är att ljudkvaliteten i Virtual Dolby inte är bättre.

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Loewe Aventos 3981 ZW är en 32-tums widescreen-TV på 100 Hz. Bland funktionaliteten kan nämnas brusreducering, picture-in-picture, Virtual Dolby, Nicam stereo, Panorama sound, timer och alarm. På sidan finns ingångar för kompositvideo, S-video samt stereo. Enheten är uppgraderbar med Dolby Digital, trådlöst ljud, IR-länk och koppling till PC. På baksidan 3 SCART- kontakter varav 2 RGB samt utgångar för ljud och RF. Storlek 860x675x575 mm, vikt 58 kg.

Modell: Loewe Aventos 3981ZW