Sök
Loewe Art SL 42

Loewe Art SL 42

Smakar det så kostar det

2009-02-20

Loewe Art SL 42 får genomgående positivt omdömen. Den levererar bra bild och har snygg design men installationen kan kräva en del tid.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 81/100 "Unübersichtliches Setup"
Audiovision 76/100 "Niedriger Kontrast"
Hjemmekino "Kvalitet koster"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att tv:n är snygg samtidigt som den erbjuder en bra prestanda. Installationen kunde ha varit något enklare. Menyerna är tydliga men man behöver ta sig en ordentlig titt i bruksanvisningen eftersom inställningsmöjligheterna är så många. Man får bra bild när man använder sig av standardupplöst material, men föga förvånande blir resultatet bättre om man tittar på hd-material. Detaljerna blir tydligare, skärpan högre och färgerna starkare. En testare menar dock att skärmen är ljusstark, vilket gör att den passar bättre i ett väl upplyst rum än i en nedsläckt hemmabio.

Video

"Unübersichtliches Setup"

Video testar förutom Loewe Art SL 42 även LG 42LG6100, Philips 42PES0001 samt Samsung LE40A859. Loewe blir testvinnare. Designen får beröm men bildkvaliteten är inte den bästa i testet. När man har packat upp den måste man justera en del innan bilden är till belåtelse. Skärmen är försedd med en ljussensor som sparar dämpar ljusstyrkan vid behov, vilket kan dra ner strömförbrukningen. Med hd-material är bilden skarp, kontrastrik och riktigt bra. Installationen är lite omständlig men användningen i sig är relativt okomplicerad. Högtalarna får klart godkänt.

Källa: Video (DE) nr 2 2009

Audiovision

"Niedriger Kontrast"

Audiovision testar förutom Loewe Art SL 42 även Grundig Vision 9 42-9870 T samt Philips Essence 42PES0001D. Testvinnare är Philips Essence 42PES0001D medan Loewe Art SL 42 hamnar på andraplats. Hanteringen generellt sett är ganska enkel tack vare tydliga menyer. Bilden håller en genomgående bra kvalitet, färgerna är neutrala, detaljerna tydliga och hög skärpa. Detta gäller dock vid användning av standardupplöst material. Använder man sig av hd-material blir resultatet flera snäpp bättre. Testaren menar att skärmen gör bra ifrån sig och är väl värd att rekommendera, den enda betydande nackdel som uppvisas är att kontrastomfånget är något begränsat.

Källa: Audiovision (DE) nr 2 2009

Hjemmekino

"Kvalitet koster"

Hjemmekino anser att tv:n är ganska svår att installera. Menyerna är klara och tydliga men man bör ändå ta en ordentlig titt i bruksansvisningen på grund av att inställningsmöjligheterna är så pass många. Testaren menar att tillverkaren dock har prioriterat hög ljusstryka framför svärta i bilden. Därför passar skärmen bäst i ett rum med god belysning. Det är tryck i bilderna och färgerna är starka. Priset kunde gärna fått vara något lägre. Anslutningsmöjligheterna är bra och totalt sätt finns det egentligen ingenting att anmärka på.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 2 2009

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 1300:1/10000:1 (dynamisk)
Ljusstryka: 450 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 3xhdmi, usb
Mått: 1046x703x89 mm
Vikt: ca 30 kg

Tillverkare: Loewe