Sök
LG RE-44SZ20RD

LG RE-44SZ20RD

Oslipad diamant

2003-10-06

107 cm bred men bara 34 cm djup. LG:s stora TV med den relativt nya tekniken DLP bakprojektion får väldigt bra omdömen för bildkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 4/5 "Stabiles, flimmerfreies Bild"
Video 63/100 "Sehr brillant"
Home Entertainment 4/5 "Big and bright but ever so light"

Vad tycker testarna?

Bildmässigt går testarnas åsikter isär en smula, vissa tycker den är bra, andra tycker den är mycket bra. Vissa mindre skavanker upptäcks som att svart ibland blir grått. Det alla anmärker på är att LG stoppat in toppmodern DLP-teknik i ett föråldrat chassi. Fjärrkontrollen får kritik liksom övrig kringutrustning. Framförallt saknas fler inkopplingsmöjligheter och bara tre SCART räcker inte till i ett modernt hem. Allt som allt blir omdömena dock positiva, mest för bra bild.

Audio

"Stabiles, flimmerfreies Bild"

Tyska Audio menar att LG:s senaste TV är snygg och kompakt, bildstorleken ligger väldigt nära testarens idealmått. Men LG får kritik för att man har snålat med kontakterna och endast en av tre SCART är RGB-kompatibel. Däremot blir det idel lovord gällande bildkvaliteten där det är skarpt, flimmerfritt och perfekt geometri ända ut till kanterna. Det finns vissa konkurrenter med rörteknik som erbjuder snäppet bättre bild, men LG:s DLP är klart snyggast av alla menar Audio.

Källa: Audio, Nr 4 2003
Video, Nr 7 2003
Home Entertainment, Sept. 2003

Video

"Sehr brillant"

Video tycker det är modigt av LG att ta steget till DLP-teknik även inom bakprojektion. Det är även kul att den bara är 34 cm djup. Testaren riktar dock en del kritik mot användargränssnittet som inte alls är särskilt smidigt och den snåla utrustningen drar ner på betyget ytterligare. Bildmässigt menar testaren att LG:s bidrag inom vissa områden är det bästa hittills. Det felar visserligen på svartnivåerna och nattliga filmscener blir grådaskiga, dessutom märks vissa solarisationseffekter. I detta test ingår sex andra TV-apparater med bakprojektion eller plasma. LG RE-44SZ20RD hamnar på sjätte plats och vinner gör Philips 42PF9965 (plasma).

Home Entertainment

"Big and bright but ever so light"

Home Entertainment anmärker liksom övriga på att DLP-tekniken är modern, men samtidigt har LG använt en hel del omodern teknik inom andra områden. Fjärrkontrollen andas 80-tal och utrustningsmässigt är det överlag snålt tilltaget. Bildmässigt tycker testaren att skärmen sköter sig riktigt bra. Rörelser visas utan hack eller suddighet och färger blir starka. Testaren anmärker på att färgbalansen inte kan ställas in. En annan sak som drar ner betyget är den regnbågseffekt som kan synas hos i stort sett alla DLP produkter. Men det positiva överväger det negativa med stor, fin och detaljrik bild tycker man.

Cirkapris: 33000 kronor

Produktfakta: LG RE-44SZ20RD är en bakprojektions-TV som använder DLP-teknik hämtad från projektorer. Bilder visas i 16:9 på bildrutan, som mäter 112 cm över diagonalen. Upplösningen är 1024x576 och bilden visas med 60 Hz progressive scan. Funktionsmässigt finns zoom, barnlås och brusfilter. I kontaktväg finns tre SCART (en RGB), S-video in och audio ut. Fjärrkontroll ingår. Mått 1070x800x340 mm, vikt 45 kg.

Modell: LG RE-44SZ20RD