Sök
LG MZ-42PZ10

LG MZ-42PZ10

Tunt var det här

2002-06-10

Plasmaskärmar blir alltmer populära och LG MZ-42PZ10 är en av skärmarna som konkurrerar med ett resonabelt pris. Skärmen har fördelar men även en del brister som påtalas i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 4/5 "Great price"
What Video & TV 3,5/5 "Excellent value for money"
Home Cinema Choice 3,5/5 "Stylish design"

Vad tycker testarna?

Den tunna plasmaskärmen från LG får medelbra omdömen i testerna. Den anses snygg och stilig och ligger bra till i pris. Det finns inget att klaga på när det gäller användbarhet. Denna skärm är enkel att begripa sig på. Två testare är imponerade av att den är så tyst eftersom den saknar fläkt, medan en testare alarmeras av att den blir väldigt varm. I jämförande tester med andra skärmar får LG dock ge vika i termer av bildkvalitet, främst när det gäller kontrasten. I de jämförande testerna får konkurrerande skärmar från Panasonic, Philips och Pioneer bättre betyg.

Home Entertainment

"Great price"

Home Entertainment testar flera plasmaskärmar och förutom LG MZ-42PZ10 tittar man på skärmar från Hitachi, Panasonic, Philips, Fujitsu, Prodisplay och NEC. Det första man konstaterar är att skärmen inte behöver en fläkt, vilket gör den mycket tystgående. Skärmen är lätt att använda och förstå sig på med enkla menyer som man kan följa. Men videobilden är inte särskilt imponerande. En tendens till svarta ränder dyker upp på bilden och man anser att den inte ger en tredimensionell upplevelse. Testaren är tveksam till att rekommendera skärmen, eftersom detta var en förmodell, men visst har den potential eftersom den har snygg design fina färger och ett bra pris. Valet för bästa köp går till Panasonic TH-42PW4B. Philips 32PF9964 tar hem priset för Editor’s Choice. Man rekommenderar också Prodisplay PV42M som budgetalternativ.

Källa: Home Entertainment, februari 2002
What Video & TV, maj 2002
Home Cinema Choice, maj 2002

What Video & TV

"Excellent value for money"

What Video & TV tycker att LG-skärmen utmärker sig genom att vara exceptionellt fri från alla digitala störningar i bilden och menar att bilden är fräsch och naturlig. Detaljrikedomen är bra utan någon som helst grynighet i bilden. Men den låga kontrasten gör att färgerna ser något onaturliga ut vilket inte direkt skänker den önskade bioupplevelsen. Förvisso fungerar skärmen tyst eftersom den inte har inbyggd fläkt, men blir också rätt het om den används ett längre tag. Priset på skärmen är konkurrenskraftigt, men det finns skärmar som är bättre rent bildtekniskt.

Home Cinema Choice

"Stylish design"

Även Home Cinema Choice tittar på flera plasmaskärmar från Panasonic, Philips, Pioneer, Thomson och LG. LG MZ-42PZ10 har två fördelar, dels har LG lyckats skapa ett namn för att vara specialist på tunna plasmaskärmar och dels ligger man prismässigt bra till. Den här modellen är attraktiv då bilden är rätt bra, men kontrasten slår testaren ner på. Ljusa partier hänger sig kvar som en skugga. Med externa högtalare får man dock ett acceptabelt ljud. Skärmarna från Panasonic och Pioneer överträffar fortfarande LG. Panasonic har en utmärkt bild och bra ljud och detsamma gäller Pioneer. Båda dessa skärmar koras till bästa köp.

Cirkapris: 62000 kronor

Produktfakta: Koreanska LG MZ-42PZ10 är en plasmaskärm som kan användas som TV eller datorskärm, med 42 tums storlek och en upplösning på 852x480 pixlar. Modellen saknar fläkt och är därför tyst. Skärmen har dimensionerna 1056x625 mm och en kontrast på 350:1 (utan filter 500:1). Klarar av att hantera ingångsignaler som PAL/SECAM/NTSC, HD, VGA-COMP och XGA. Skärmen har metallicfinish och ingångar för RGB, PC samt video och clipskontakter för externa högtalare. Kommer med fjärrkontroll. Måtten är 1056x634x82 mm och vikten 15 kg. Högtalare säljes separat.

Modell: LG MZ-42PZ10