Sök
LG MW-30LZ10

LG MW-30LZ10

Omfångsrik

2003-07-23

LCD-TV för den som kräver god estetik och har stora ytor. Mäter 30 tum och kan väggmonteras eller placeras i det medföljande stället. Alla testare uppskattar bildkvaliteten med rika färger och fin detaljåtergivning.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video Widescreen 4/5 "The best "bigscreen" LCD we've seen"
Home Cinema Choice 4/5 "One of the more impressive"
Home Entertainment 3/5 "Expensive and poorly equipped"

Vad tycker testarna?

LG:s väl tilltagna LCD-skärm pryder sin plats i de mest krävande av vardagsrum. Det råder inga tvivel om att MW-30LZ10 är en snygg produkt. Testarna överraskas av att en så stor skärm, som uppenbarligen är riktad mot privatmarknaden, inte är utrustad med en TV-tuner. Det drar ner betyget för användarvänlighet, särskilt då skärmen saknar Scart. Bildkvaliteten är det inget fel på, färgerna är levande och naturliga och detaljåtergivningen fin. En testare tycker att inställningarna är för grova vilket gör det svårt att hitta balans i bilden. Högtalarna ger ett detaljerat ljud, men testarna hade gärna sett lite mer tyngd i basen. Sammanfattningsvis tycker man ändå att MW-30LZ10 är en bra produkt.

What Video Widescreen

"The best "bigscreen" LCD we've seen"

What Video Widescreen uppskattar formgivningen på skärmen så väl som högtalarna. MW-30LZ10 har ett bra funktionspaket. Mest användbar är bild i bild-funktionen som gör det möjligt att se på två olika bildkällor samtidigt. Bildåtergivningen har naturliga färger och utelämnar inga detaljer. Som PC skärm lämnar MW-30LZ10 intet att kritisera. När bildkällan är kopplad till AC är kontrastomfånget allt för knapphändigt vilket testaren anser vara skärmens främsta tillkortakommande. 400:1 är relativt lågt för dagens standard. Det leder till att små objekt som rör sig kan förlora skärpa. Högtalarna ger ett detaljerat ljud och anses acceptabla men lite mer tryck i basen hade varit önskvärt. MW-30LZ10 är den bästa 30 tums LCD-skärm som testaren kommit över.

Källa: What Video Widescreen, April 2003
Home Cinema Choice, June 2003
Home Entertainment, July 2003

Home Cinema Choice

"One of the more impressive"

Home Cinema Choice tycker skärmen är snygg med sin minimalistiska silverram utan synliga kontroller. Med tanke på att skärmen verkar vara avsedd för hemmamarknaden tycker Home Cinema Choice att det är mycket märkligt att TV-tuner inte byggts in, särskilt då skärmen saknar Scart- och RF-ingång. Skärmmenyn är väldesignad och användarvänlig. Fjärrkontrollen är tydlig och lätt att förstå sig på. Det finns många användarvänliga möjligheter att justera bildkvaliteten, vill man däremot förändra ljudbilden är situationen en annan. Hämtar man bilden via komponent video ingången blir återgivningen klar, färgrik och med fin detaljåtergivning. Hämtar man däremot bilden via S-video är den inte lika imponerande. Färgerna är fortfarande bra, men det uppstår problem med brus. Kopplad till PC är skärmen spektakulär. Högtalarna är tillräckliga med skarp dialog, men det saknas tyngd i basen. Home Cinema Choice tycker att MW-30LZ10 är en imponerande skärm.

Home Entertainment

"Expensive and poorly equipped"

Home Entertainment anser det vara märkligt att LG inte byggt in en TV-tuner i en så stor skärm eftersom det väsentligt påverkar användarvänligheten negativt, särskilt då skärmen saknar Scart. Komponentvideoingången känns som en bonus. Estetiken är trevlig, MW-30LZ10 passar i de flesta vardagsrum. Att justera inställningarna är enkelt. Men de är knappast subtila vilket gör det svårare att hitta balans mellan kontrast och ljusstyrka. Testaren upplever problem med bildkvaliteten vid rörelser. Ljudkvaliteten upplevs inte som strålande men problemet kan lösas med ett separat ljudsystem. Testaren tycker att priset är högt med tanke på att MW-30LZ10 saknar TV-tuner och Scart, men det är inte en dålig produkt.

Cirkapris: 34000 kronor

Produktfakta: MW-30LZ10 är en 30 tums TFT/LCD skärm. Upplösningen uppgår till 1280x720, ljusstyrkan ligger på 450 cd och kontrastomfånget på 400:1. Skärmen har kontakter för bl.a. D-sub, DVi-d, S- video, komposit och komponentvideo. Den har en enkel ram i borstad aluminium utan synliga kontroller och två separata högtalare. Kontrollerna hittar man istället på skärmens undersida. Den kan placeras på det medföljande stället eller väggmonteras. TV-tuner följer inte med. Enligt tillverkaren har skärmen en betraktningsvinkel av 170 grader. Mått 759(B)x501(H)x103(D) mm och vikt 22 kg.

Modell: LG MW-30LZ10