Sök
LG 60PG7000

LG 60PG7000

Bildstorleken har betydelse

2009-04-06

LG 60PG7000 är en 60 tums plasma-tv vilken beskrivs som billig, snygg och med mycket god bildkvalitet. En del småmissar men överlag mycket tv(-yta) för pengarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Hdtv test 4,5/5 "LG is a brand name which carries a strong value for money”
Hd review 4/5 "Certainly big, but is it beautiful?!"
Hemmabio 8/10 "Oförskämt odyr"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare ger höga betyg och menar att LG 60PG7000 är mycket förmånlig, attraktivt designad och har en bra bild. Nackdelarna innefattar den något föråldrade fjärrkontrollen, vikten, mindre problem med svärtan samt den enorma blanka ytan som är som en jättespegel. Alla testare är eniga om att tv:n definitivt är köpvärd och att man får mycket valuta för slantarna.

Hdtv test

"LG is a brand name which carries a strong value for money”

I:\Webmaster\BilderPublicering\LG_60PG_7000_remote.jpgHdtv test menar att LG 60PG7000 är betydligt billigare än liknande tv-apparater från konkurrenterna. Förutom att tv:n är mycket prisvärd så har den en attraktiv design både på själva skärmen och i menyerna. De olika anslutningsalternativen med fyra hdmi-ingångar och multimediaalternativ beröms, så också funktionen Expert Mode som möjliggör kontroll över gråskala och färg. Den utmärkta rörelsehanteringen, fantastiska diagonala interpolationen samt tv:ns goda uppskalning av lågupplöst innehåll lyfts också fram. Testaren menar att den föga övertygande svärtan berövar djupet på bilderna. De är också något missnöjda med den gammalmodiga fjärrkontrollen och med eftersläpningar som kan irritera tv-spelare. Men generellt menar Hdtv test att köparen får mycket valuta för pengarna.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Hd review

"Certainly big, but is it beautiful?!"

I:\Webmaster\BilderPublicering\LG_60PG_7000_remote.jpgHd review menar att vikten utgör ett problem och det blir således besvärligt när den ska förflyttas. Designen anses vara vardaglig och inte bjuda på några speciella stilistiska finesser. Fler anslutningsalternativ efterlyses, men de fyra hdmi-anslutningarna bör behaga användare som vill koppla in flera enheter. Samtliga anslutningar har en bra placering. Bildkvalitén anses vara mycket god och detaljrik. Tv:n har vissa problem att återskapa riktigt bra svärta, men det går till viss mån att justera via inställningarna.

Källa: Hd review (GB) issue 17

Hemmabio

"Oförskämt odyr"

Hemmabio skriver att LG 60PG7000 har snygg design och imponerar kraftigt i testerna. Svärtan är klart bättre än tidigare modeller från tillverkaren. Den får även beröm för bra menyer och goda kalibreringsmöjligheter. Den enda nackdelen som lyfts fram är storleken och den blanka ytan som är som en enorm spegel och reflekterar övrigt ljus i rummet. Ytan bidrar också till att skavankerna blir klara om man befinner sig för nära. Det uppstår en del ryckighet i bilden (judder) vid 1080/24-läge, men det är inte jätteirriterande. Överlag en billig tv, med tanke på vad man får.

Källa: Hemmabio (SE) feb 2009

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta:

LG 60PG7000
Typ: Plasma
Storlek: 60 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 50000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 1500cd/m2
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar: 4Xhdmi, komponent, usb, optisk ljudutgång, ca-plats, 2xscart.
Övrigt: Bluetooth, 100 Hz.
Mått: 1455x925x414 mm
Vikt: 62,4 kg

Tillverkare: LG