Sök
LG 60PF95

LG 60PF95

En bjässe

2007-08-30

En 60 tum full hd-plasma som får fina betyg för sin hd-kapacitet. Det krävs dock ett ganska stort rum för att få plats med 60 tum tv. Testarnas åsikter går isär om huruvida svärtan är bra nog.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 “A very large TV indeed”
Home cinema choice 4,5/5 “Upscaled DVDs looks great”
Hdtv org 89/100 “The HD performance is staggering”
T3 5/5 “A simply stunning HD plasma”
Cnet 9/10 “Shows how great high definition can be”

Vad tycker testarna?

Testarna enas om att det är en väldigt stor skärm med en bra detaljnivå och fina färger med högupplöst material. Svärtan är man inte riktigt ense om. Vissa testare tycker att den är bättre än genomsnittet medan en annan testare inte anser att den är så bra. Med sd-material förekommer en del brus och missfärgningar i bilden. Testarna menar att man bör vara en hd-entusiast för att köpa 60F95. För ”normal” tv finns det bättre alternativ enligt en testare. Ljudet hade kunnat vara bättre då mjukare delar av dialogen i filmer har en tendens att försvinna ibland. En testare blir positivt överraskad av ljudet.

What hifi

“A very large TV indeed”

What hifi konstaterar att LG60PF95 är en väldigt stor tv. Det krävs att man sitter minst fem meter från skärmen för att det ska kännas bekvämt. Designen bedöms vara snygg och vissa delar påminner om Bang & Olufsen. Med de omfattande menyerna och den logiska fjärrkontrollen så är det enkelt att få ut det bästa av tv:n. Den har dock varierande prestanda. Digital-tv ger bra färger och kontrast med en överkomlig detaljnivå och bildhantering. Vissa objekt kan dock vara otydliga runt kanterna och envisas med att lysa. Standard dvd ser okej ut. Bilden kan ibland vara lite “kantig” och ge ett visst brus. Med högupplöst material är bilden bättre med en mjuk och detaljerad bild, med superba färger och ett fast grepp om snabba rörelser. Enligt testaren passar LG 60PF95 bra till folk som är hd-fanatiker. Har man därtill ett stort hus där det finns gott om utrymme är den ett bra val. Vill man däremot ha en tv för mer vanligt tittande finns bättre alternativ, skriver What hifi.

Källa: What hifi (GB) augusti 2007

Home cinema choice

“Upscaled DVDs looks great”

Home cinema choice finner att LG 60PF95 är en skärm som främst är byggd för att se på högupplöst material då bilderna kommer ordentligt till liv. Bilden beskrivs som glädjande frisk och har en len mjukhet med rika upplysta färger. Svärtan är dock inte lika spektakulär. I jämförelse med Pioneers G8-serie så ser bilden urtvättad ut och vid jämförelse med andra lcd-modeller så står den sig dock bra. Uppskalad dvd blir mycket bra. Ljudmässigt överraskar LG positivt, bättre än genomsnittet med ett djupt och slående ljud. Fjärrkontrollen beskrivs utseendemässigt som en chokladbit och testaren menar att det endast är en gimmick som ska få mainstream-pressen att bli exalterad. Home cinema choice finner också att de rött lysande knapparna på panelen är känsliga för fingeravtryck och annat flott.

Källa: Home cinema choice (GB) juni 2007

Hdtv org

“The HD performance is staggering”

Hdtv org tror att den fysiska närvaron av LG 60PF95 kommer att göra de flesta människor överväldigade. Det första som slår testaren är dock svärtan, som man säger är bättre än genomsnittet. Med högupplöst material är bilden utmärkt, med en skärpa som matchar mindre modeller, men med en detaljnivå som endast går att få på stora skärmar. Lägger man där till ett bra djup och hårfina färger, så menar Hdtv org att detta kan vara den bästa hemmabioupplevelsen de har haft till dags datum. Testaren spår också att spelentusiasterna kommer att bli glada. Sd-material får inte samma goda omdöme. Högtalarna bedöms sakna kraft och är sämre än förväntat.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

T3

“A simply stunning HD plasma”

T3 får vibbar från LGs chokladtelefon. Knapparna på fronten av tv:n lyser i rött precis som hos telefonen. Med hd-material blir resultatet häpnadsväckande bra. Xbox 360 och filmer på hd-dvd återges underbart, med skarpa detaljer. Det är trots det färgerna och svärtan som imponerar mest. Dimmiga scener ser smidiga ut utan konturer som plågar vissa andra plasmamodeller. Ljudintrycket är blandat, men ska man kasta upp så mycket pengar för en tv, så tycker T3 att man är dum om man inte investerar i surroundsystem.

Källa: www.t3.co.uk (GB)

Cnet

“Shows how great high definition can be”

Cnet finner att om man kopplar upp den med hd dvd eller blu-ray levererar den bland den bästa bild man sett. På grund av dess storlek så visar den detaljer som skulle försvinna på mindre apparater. Oavsett vad det är man ser på skärmen, allt från havet till New Yorks skyline, så är bilden skarp och klar. Med LG 60PF95 får man inte de störande ljusa övermättade skuggorna som en del andra lcd-skärmar har. Ljusa färger är ljusa nog och gradering från ljust till mörkt fungerar bra utan några distraherande konturer. Spel ser på liknande sätt bra ut och det förekommer ingen ghosting under snabba rörelser. Sd-material tycker man inte ser hälften så bra ut. Ljudkvaliteten är inte den bästa, eftersom delar av dialogen i filmer ibland försvinner. Testaren ger slutligen rådet att man ska tänka på att detta är en så pass stor tv att den helt enkelt inte får plats i alla rum.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 60000 kronor

Produktfakta: LG 60PF95 är en 60 tum plasma-tv som har upplösningen 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är på 1000 cd/2 och dynamisk kontrast 3000:1. Skärmen har dvb-t. Det finns två hdmi-ingångar som accepterar 1080p (60/50/24p) och komponentingången 60p. Dimensionerna är på 1613(b)x970(h)x985(d) mm och vikten är 64,6 kg (utan stativ).

Tillverkare: LG