Sök
LG 50PT85

LG 50PT85

Prisvärd trots brister

2007-12-21

Prisvärd plasma-tv som får goda omdömen tack vare sin inbyggda hårddisk. Betyget dras emellertid ned av bristande bildegenskaper.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 “Strong pricing and features”
Ljud & bild “Fullt fungerande”
M3 8/10 ”Mycket prisvärd och modern”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att LG 50PT85 är en prisvärd plasma-tv som generellt sett presterar bra. Testarna är också överens om att inspelningsfunktionen är enkel att styra och att hårddisken har stort lagringsutrymme. Bilden har bra färger och god skärpa, men det finns problem med kontrasten, svärtan och kvardröjande bilder. Flera av testarna noterade att vid mörka scener försvinner detaljer och de svarta nyanserna blir gråaktiga. Testarnas omdöme blir ändå sammantaget bra, trots bristerna med bildegenskaperna.

What hifi

“Strong pricing and features”

What hifi skriver att LG 50PT85 har en bra bildkvalitet med naturliga färger, men ibland infinner sig lite oskärpa kring textrutor. Den inbyggda inspelningen av tv-program är bra och enkel att använda. Inspelningarna kan jämföras med originalkvalitet. Uppspelning av dvd-film flyter på bra med detaljerad bild, men mörka scener får sämre omdömen. Högupplösta bilder som visas en längre period på tv-skärmen dröjer sig kvar och försvinner först efter någon minut. Testarens första intryck är att LG 50PT85 är en prisvärd och ganska bra produkt, men betyget dras ned rejält av problemet med kvardröjande bilder.

Källa: What hifi (GB) december 2007

Ljud & bild

“Fullt fungerande”

Enligt Ljud & bild är LG 50PT85 en prisvärd plasma-tv som ger godkänd bildkvalitet för den som inte kräver de mest avancerade finesserna. Mörka scener blir vid ljusa rumsförhållanden gråaktiga, med dålig kontrast. Det beror på den svaga svärtan i skärmen. Men i ett rum med optimala ljusförhållanden är svärtan tillfredställande. LG 50PT85 har användarvänligt menysystem och bildinställningar görs utan problem. Hårddisken är stor och det är möjligt att spela in program samtidigt som man tittar på en annan kanal. LG 50PT85 är en mycket kapabel tv till bra pris menar Ljud & Bild.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 9 2007

M3

”Mycket prisvärd och modern”

M3 är mycket nöjda med LG 50PT85s inspelningsfunktionen som är enkel att styra, och den inbyggda hårddiskens lagringsutrymme. Bilden är bra vid allmänt tv-tittande men när man spelade upp en film i blueray blev resultatet sämre. Även om bilden har bra färger och skärpa blir kontrasten dålig. Förmågan att hantera mörka scener får också negativt omdöme då detaljer i bilden flyter ihop. Trots bristerna med svärtan är det en prisvärd tv som med sin inbyggda hårddisk får ett bra omdöme av M3.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: LG 50PT85 är en 50 tums plasma-tv med inbyggd hårddisk på 160 gigabyte. Tv-skärmens upplösning är på 1366x768 pixlar, den dynamisk kontrasten är angiven till 15000:1 och ljusstyrkan till 1500 cd/m2. Analog och dubbla digitala mottagare finns samt ci-plats. Bland anslutningarna finns dubbla scart, dubbla hdmi, komponent och digital ljudutgång. Hdmi-ingången stöder upp till 1080p och 24p. Måtten är 1308x906x370 mm och vikten är 42,2 kg, båda uppgifterna med stativ.

Tillverkare: LG