Sök
LG 50PS8000

LG 50PS8000

50 tum prisvärd THX-tv

2009-05-08

LG kan skryta med sin 50PS8000 med att vara den första plasma-tv:n i Europa som är THX-certifierad. Samtliga testare är eniga om att den har en mycket god bildkvalitet och är sannerligen billig för alla de funktioner som finns tillgängliga.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "For the money this stylish 50in screen represents fine value"
Prylportalen 5/6 "Tv för högkvalitativ film och bra bild vid vanligt tv-bruk"
Trusted reviews 8/10 "Good-with-HD pictures "
M3 9/10 "Funktionsspäckad och prisvärd"

Vad tycker testarna?

LG:s 50PS8000 får höga betyg av alla testare och hyllas för sitt pris och många funktioner. Testarna framhåller att tv:n är unik med sin thx-certifiering och 600 Hz-bearbetning. Bilden på högupplöst material är mycket bra med naturliga och levande färger, god svärta och bra skärpa. Tv:n får även beröm för ljudet, omfattande anslutningar och avancerade kalibreringsfunktioner. Den får viss kritik för att den saknar nätverksfunktion, har en del eftersläpningar och uppvisar lite ryck vid snabba panoreringar. Flera testare hade önskat bättre svärta, men samtliga är ense om att 50PS8000 är prisvärd.

What hifi

"For the money this stylish 50in screen represents fine value"

What hifi menar att LG 50PS8000 är mycket billig och prisar 600 Hz-bearbetningen som anses vara unik. Testaren lyfter fram att det är den första tv:n med thx-certifiering. Designen beskrivs som slät och stilig. Bilden från högupplöst material imponerar. Färgerna är naturliga och har en god insiktsnivå. Svärtan kunde dock ha varit något starkare. Tv:n arbetar bra med lågupplöst innehåll och visar upp mjuka rörelser och anständig detaljåtergivning. Har man plats för en 50-tummare i vardagsrummet så är LG 50PS8000 ett utmärkt budgetalternativ, skriver What hifi.

Källa: http://www.whathifi.com (GB)

Prylportalen

"Tv för högkvalitativ film och bra bild vid vanligt tv-bruk"

Svenska Prylportalen hävdar att 50PS8000 rent designmässigt påminner om tidigare LG-modeller. Det nyskapande är ett bordstativ i glas och en förbättrad nedre del av tv:n. Anslutningsalternativen bedöms som standard men stödet för mpeg4 uppskattas. Dvb-c saknas dock av testaren. Tv:n får beröm för sitt eleganta och lätthanterade menysystem som kombineras med flertalet användbara funktioner och kalibreringsalternativ. Att den har en funktion för automatisk bildjustering uppskattas. En smått revolutionerande funktion är videostödet via usb, där mkv-filer hanteras. Svärtan anses vara avsevärt bättre i jämförelse med fjolårets modeller och blu-rayfilmer visas med förträfflig klarhet och utan judder (hackig bild). Dvd-uppspelningen är dock inte lika bra och innehåller en del ryckningar. Testaren är generellt mycket nöjd med bilden som anses ha magnifika färger och ett överväldigande djup. Ett litet minus är att den saknar nätverksfunktioner men bildkvaliteten och det förmånliga priset väger upp för detta, menar testaren.

Källa: http://www.prylportalen.se (SE)

Trusted reviews

"Good-with-HD pictures "

Trusted reviews påpekar att 50PS8000 är en mycket prisvärd tv och att den har en oöverträffad uppdateringsfrekvens. Testaren förundras över designen och tycker att tv:n är kolossalt läcker. Anslutningarna beskrivs som generösa. Testaren lovordar tv:n för lysande kalibreringsmöjligheter. Bildens ljusstyrka är bra, färgerna är livliga och mättade vilket ger en dynamisk känsla. Hd-bilder är mycket skarpa och har inget synligt brus. Testaren noterar dock en del problem med eftersläpningar. Ett annat problemområde är att svärtan inte är lika djup som hos konkurrerande plasmamodeller. Återgivning av lågupplöst material får underkänt. Däremot är ljudet mycket sjyst och levererar kraftfulla och korrekta effekter.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

M3

"Funktionsspäckad och prisvärd"

Svenska M3 tycker att LG 50PS8000 är attraktiv och billig i jämförelse med liknande modeller. Testaren imponeras av färgåtergivningen om beskrivs som naturlig, det finns även bra med inställningsmöjligheter för bilden. Thx-certifieringen borgar för hög bild- och ljudkvalitet, menar testaren. Skärpan anses vara mycket bra och detsamma gäller svärtan. Den får lite kritik för att den saknar 100 Hz-läge vilket bidrar till att det blir en del hackiga panoreringar. Uppskalningen och tv-mottagaren bedöms hålla mycket hög klass. Testaren uppskattar också bluetooth-funktionen och den inbyggda mediespelaren som stöder många filmformat. M3 har gjort ett jämförande test med sju andra modeller och LG:s 50PS8000 kom på andra plats, men bedömdes vara det mest prisvärda köpet.

Källa: http://www.idg.se (SE)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta:

LG 50PS8000
Typ: Plasma
Storlek: 50 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 2000000:1
Ljusstyrka: 1500 cd/m2
Betraktningsvinkel: -
Anslutningar, urval: 4xhdmi, usb, komposit, komponent, 2xscart (en rgb)
Elförbrukning: 291 watt (0,2 watt standby)
Övrigt: Bluetooth, THX-certifierad, stöd för divx och hd-divx
Mått: 1229x795x79 mm
Vikt: 39,2 kg inkl. stativ

Tillverkare: LG