Sök
LG 50PF95

LG 50PF95

Medelmåttig designplasma

2008-02-12

En plasma på 50 tum med full hd-upplösning och 100 Hz bildfrekvens. Testarna ger tummen upp för designen och ett riktigt bra ljud. Bildkvaliteten är också bra, men står inte ut från mängden av tv-modeller.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 8/10 "Absolut en riktig kalasbild"
Din teknik 4/5 "På rätt sida godkänt"
What hifi 3/5 "No better than average"
Forbruker 3/5 "Ueffen bildekvalitet"

Vad tycker testarna?

Testarna ger tummen upp till utförandet hos LG 50PF95. Det som imponerar är att skärmen ger ett intryck av att vara långt större än de 50 tum den är. Dessutom så uppskattas den vridbara foten och den lilla displayen som visar ingångskälla. Ljudet från de inbyggda högtalarna beskrivs vara kraftigt för att komma ur en plattskärm och erbjuder dessutom en bit djupbas. Bildkvaliteten beskrivs som bra men den står inte ut bland mängden. Färghanteringen är enligt testarna mycket bra men svärtan är inte den bästa och detaljer i mörka partier framträder inte alltid. Enligt testarna så behövs också en hel del justeringar i menyerna innan den optimala bilden framträder.

Hemmabio

"Absolut en riktig kalasbild"

Bilden beskrivs som naturlig och fri från märkliga stick. Det går enligt Hemmabio också att ställa in teven till rätt färgtemperatur utan problem. De högtalare som finns i LG 50PF95 ger ett ordentligt och fylligt ljud. Analoga tv-sändningar hanteras sisådär. Bilden blir släpande. Med digitalmottagare blir det dock markant bättre. Dvd-filmer uppges ge en mycket bra bild, med låga brusnivåer, ett bra flyt och god detaljering. Testaren kommenterar att skärmen inte hanterar 1080p/24Hz vidare bra då signalen görs om till 50 Hz internt vilket leder till ryck. Testaren uppger också att panelen är känslig för inbränning och att spökskuggor efter menyer och text gärna hänger kvar en liten stund. Det är därför bra att ett inbränningsskydd finns vid anslutning av dator. Hemmabio jämför LG 50PF95 med fyra andra 50 tummare och utser Pioneer PDP-LX508D till bästa produkt, följt av Panasonic TH-50PZ70 och sedan LG 50PF95 tillsammans med Samsung PS-50Q96HD på delad tredje plats. Sist kommer Hitachi 50T01.

Källa: Hemmabio (SE) nr 11 2007

Din teknik

"På rätt sida godkänt"

Din teknik skriver att LG 50PF95 har en bildkvalitet som är minst lika bra som andra skärmar i samma prisklass. Denna tv hanterar dock inte alla ingångskällor lika bra. Ljudet som kommer ur högtalarna imponerar och beskrivs vara kraftfullt och mycket bättre än genomsnittet för platt-tv. Testaren skriver att det också är imponerande att teven går att vrida när den ställs på den medföljande foten. Den lilla displayen i ramen som visar ingångskälla beskrivs vara ett roligt tilltag.

Källa: Din teknik (SE) nr 13 2007

What hifi

"No better than average"

Brittiska What hifi tittar på åtta olika skärmar mellan 50 och 52 tum och utser däribland Sony KDL-52W3000 till bästa produkt. LGs bidrag hamnar på delad sistaplats. Produkten beskrivs leverera en bra bild med digital-tv även om den inte är helt brusfri. Med blu-ray så är detaljrikedomen mycket hög och skärpan likaså. Testaren ger beröm till PF95 för hur den hanterar utbrott av ljusa färger bredvid utmärkt återgivna svärtor. Färgpaletten är stor men färgerna kan vara en aning för mättade. Det som drar ner betyget något är att rörelser hanteras onaturligt och att brus faktiskt förekommer. Detta gäller även med blu-ray. Prislappen tillsammans med den glänsande finishen må vara lockande men skärmen presterar inte mer än medelmåttigt, avslutar What hifi.

Källa: What hifi (GB) februari 2008

Forbruker

"Ueffen bildekvalitet"

Det är designen som är den stora styrkan hos LG 50PF95 menar Forbruker. Testaren skriver att skärmen ger ett maffigt intryck då den verkar större än den är. Lackytan och finesser som vinkelbar fot, den lilla displayen i ramen och att knapparna i ramen lyser upp när de berörs är tecken på att designavdelningen tänkt till ordentligt. Skärmen får också ett plus i kanten för ljudet som den levererar. De inbyggda högtalarna återger såväl ljud som musik bra och bjuder dessutom på en gnutta djupbas. Men när det kommer till bildkvaliteten lyckas skärmen inte övertyga lika bra. Den har bra färgåtergivning men svärtan är inte i klass med de bästa på marknaden och skärmen kräver dessutom en hel del justeringar för att få ut maximalt av bilden. Men inte heller då är den lika bra som Pioneer PDP-LX5080D som blir testets vinnare eller tvåan Panasonic TH-50PZ70 som faktiskt är billigare än LG 50PF95.

Källa: www.forbruker.no (NO)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: LG 50PF95 är en plasma på 50 tum med upplösning på 1920x1080 pixlar. Den dynamiska kontrasten är 3000:1 och ljusstyrkan 1000 cd/m2. Analog som digital mottagare med plats för ca-modul finns. Bland anslutningar återfinns dubbla hdmi (1.3), dubbla scart, digital ljudutgång och pc-ingång. Högtalarna är 2x10 watt med surround max. Måtten är 1360x890x370 mm och vikten är 48 kg med ställ.

Tillverkare: LG