Sök
LG 50PB65

LG 50PB65

Bra pris men lovar för mycket

2007-12-06

Väldesignad plasma-tv med stor kapacitet når inte hela vägen fram. Betyget blir ändå godkänt tack vare det förmånliga priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 3,5/5 “Motion handling is impressive”
Hdtv org 85/100 “It deserves serious consideration”
Cnet 6,8/10 “Stupendously cheap”
Trusted reviews 6/10 “A real disappointment”
What video 3/5 ”Great price”

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av de djupa och klara färgerna och skärpan hos objekt i rörelse. Alla är också överens om att priset är väldigt bra för en väldesignad plasma-tv med så pass avancerad teknik. Det stora problemet ligger i förmågan att hantera svärta då tonerna blir gråa och det drar ner betyget markant. Vissa testare har också upptäckt en viss fördröjning där bilder ligger kvar i några sekunder. LG 50PB65 får godkänt tack vare det låga priset trots att många hade förväntat sig mer av den här produkten.

Home cinema choice

“Motion handling is impressive”

Home cinema choice jämför två väldesignade plasma tv apparater. LG 50PB65 ställs mot konkurrenten Samsung PS50Q97HD. Samsung utses till vinnare. LG har trots allt en oslagbar färgåtergivning och en väldigt bra rörelseskärpa. Återgivningen av svarta toner i bilden är godkänd men mörka filmscener kan bli något gråaktiga. LG har även ett Clear Filter Pro screen som förhindrar ljusreflexer i rutan. LG har ett resonabelt pris och levererar ett bra resultat men Samsung är i det här fallet ett bättre alternativ.

Källa: Home cinema choice (GB) november 2007

Hdtv org

“It deserves serious consideration”

Hdtv org skriver att LG 50PB65 är väldesignad och har en inbyggd bildbehandlingsteknik som ger god rörelseskärpa, bra kontrast och färgåtergivning. Snabba actionscener återges med mycket bra skärpa och visar ett fint resultat. I mörkare scener med svarta toner försvinner detaljer och det drar ner betyget. Högupplösta filmer har skärpa, detaljrikedom och djupa färger vilket får höga betyg med tanke på det låga priset. Ljudet saknar bas och imponerar inte, en extern ljudanläggning rekommenderas. De brister som finns hos LG 50PB65 uppvägs trots allt av det låga priset.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cnet

“Stupendously cheap”

Enligt Cnet har LG 50PB65 en tilltalande design som är baserad på en av LG ”choklad”-mobiltelefoner. Bildkvalitén bedöms vara god med skarp kontrast och mycket detaljer. Framförallt är färgrikedomen den bästa som testaren har sett på en plasma-tv. Rörelseskärpan får även riktigt bra kritik. Förmågan att hantera mörkare toner är undermålig. Ett annat problem är att väldigt ljusa bilder dröjer sig kvar när de egentligen skulle ha försvunnit. Prismässigt är det här ett bra köp men svagheterna väger över vilket gör att LG 50PB65 inte når hela vägen fram.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

“A real disappointment”

Trusted reviews anser att LG 50PB65 har en bra uppsättning anslutningar för att vara en budgetprodukt. Trots bra upplösning och maskinvara som borgar för fina bildegenskaper blir resultatet inte bra. Den största besvikelsen med tanke på den utlovade höga kontrasten är de svarta färgtonerna som istället är gråa och därför förlorar mörka sekvenser djup i bilden. Ljudsystemet har bra kapacitet med dynamiskt och klart ljud. Färgåtergivningen och objekt i rörelse återges bra men den övergripande bildkvalitén får sämre betyg och det finns konkurrenter som erbjuder bättre produkter.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What video

”Great price”

What video tycker att även om bildkvalitén inte är perfekt så är LG 50PB65 ett bra köp med mycket skärmstorlek för pengarna. Menysystemet är bra upplagt även om vissa funktioner kan vara för tekniska för en del användare. Det är klara och tydliga färger i bilden men den svarta återgivningen har problem då bilden blir platt och grå vid mörka scener. Det uppstår även viss fördröjning av bilder som ligger kvar några sekunder efter att de borde ha försvunnit. LG 50PB65 kommer trots mycket resurser i form av processorer för bildbehandling inte upp i konkurrenternas standard.

Källa: www.tech.co.uk (GB)

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: LG 50PB65 är en 50 tum stor plasma-tv med upplösningen 1366x768 pixlar, kontrasten är 15000:1 och ljusstyrkan 1500 cd/m2. Analog och digital mottagare finns. Kombo-tunern har även CI-plats. Bland anslutningarna finns dubbla scart, dubbla hdmi, komponent och digital ljudutgång. Måtten är 1360x890x370 mm och vikten är 48 kg. Högtalarna är 2x10 watt.

Tillverkare: LG