Sök
LG 47LG7000

LG 47LG7000

LG kliver framåt

2009-03-27

Med 47LG7000 fortsätter LG att knappa in på konkurrenterna på hd-marknaden. Lite missledande gör man stor affär av bluetoothfunktionen när det istället är färgåtergivningen och 100 Hz-hanteringen som höjer ögonbryn hos recensenterna.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 "LG's picture doesn't quite convince"
M3 7/10 "Blandar högt och lågt"
Cnet - "LG is doing good things"
Home cinema choice 4/5 "Totally believable in tone"
Trusted reviews 9/10 "Exceptional ability with fine detail"

Vad tycker testarna?

Tv:n får beröm för bra 100 Hz-teknik, förutsatt att man använder funktionen med måtta. Blutooth-funktionen som kan användas för att se mobilbilder på skärmen samt ansluta trådlösa hörlurar är mer som en leksak än en verkligt attraktiv funktion. Det är istället bildkvaliteten, färgåtergivningen, designen och det pedagogiska menysystemet som är LG7000s vinnande karaktärsdrag. Men tillverkaren har fortfarande problem med djupet i svärtan och att få till en riktigt bra fjärrkontroll.

What hifi

"LG's picture doesn't quite convince"

What hifi har tidigare klagat på LGs oförmåga att leverera riktig svärta och 47LG7000 är tyvärr inget undantag. Testaren tycker det är dåligt att man tvingas välja mellan tryck i det vita eller djup i svärtan och det blir lätt en grådaskig kompromiss. Däremot är detaljrikedomen och färgåtergivningen fortsatt högklassig, speciellt i ljusare scener. Menyerna är tydliga, vilket är LG-standard, medan fjärrkontrollen känns mindre genomtänkt, även det ett typiskt LG-drag. I ett test med sju andra hd-apparater placerar sig LG7000 i bottenskiktet medan Sony KDL-46W4500 hamnar i topp. Sony får bland annat beröm just för att det finns tryck både i det vita och djup i svärtan.

Källa: What hifi (GB) april 09

M3

"Blandar högt och lågt"

M3 tycker som de flesta andra recensenter att LGs återkommande design med ett rött ljusstreck runt ramen är riktigt snygg. I ett test med sju andra hd-apparater kommer LG7000 i topp vad gäller brusreducering, men testaren hade uppskattat om det hade gått att dra ner på detta till förmån för lite ytterligare skärpa. Annat som får beröm är det pedagogiska menysystemet och uppskalningen av lågupplöst material. Återigen är det djupet i svärtan som saknas och 100 Hertz-tekniken övertygar inte recensenten. Det rycker i bilden vid hastiga panoreringar. Tillsammans med avsaknaden av mer avancerade färginställningar drar detta ner betyget och LG 47LG7000 hamnar på en fjärdeplats, med Samsung LE46A766 i toppen av listan.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Cnet

"LG is doing good things"

Med 47LG7000 kliver äntligen LG ut ur sin koreanske granne Samsungs skugga, tycker Cnet. Visserligen är bluetoothfunktionen mer en rolig detalj än ett viktigt säljargument. Tv:n är lite klumpig och har inte lika bra svärta som önskvärt. Men det är en av de snyggaste tv-apparaterna just nu, dessutom rikligt utrustad med fyra hdmi-ingångar, usb-port, 100 hz-processor och dolda högtalare som branschgiganten Mark Levinson designat. Upplösningen och bildkvaliteten är det bästa LG åstadkommit hittills tillsammans med riktigt trovärdig och intensiv färgåtergivning. Trumotion, 100 Hz-processorn, gör ett riktigt bra jobb om man inte kör på max. På för hög nivå hackar det lite. Allt som allt mycket tv för pengarna, avslutar testaren.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Home cinema choice

"Totally believable in tone"

Home cinema choice tycker det är synd att LG har fokuserat på bluetoothfunktionen som i mångt och mycket är en begränsad leksak. Istället tinar testaren upp när han börjar prata om design och bildkvalitet. 47LG7000 är en snygg produkt med sina rundade hörn och det röda fartstrecket som särskilda kännemärken. 100 Hz-tekniken är inte lika markant jämfört med flera konkurrenters mer aggressiva stil och LG anses vinna på detta i längden. Den har alltså inga problem med att återge hastiga rörelser och färgerna är extremt livliga och mättade utan att kompromettera tonen som är helt trovärdig. Ett stort steg framåt för LG, enligt HCC.

Källa: Home cinema choice (GB) issue 164

Trusted reviews

"Exceptional ability with fine detail"

Enligt Trusted reviews fungerar 100 Hz-tekniken utmärkt på LG 47LG7000. Det pedagogiska menysystemet med symboler istället för vanlig text är lätt att uppskatta och inställningsmöjligheterna är avancerade. Färgåtergivningen är närmast radioaktivt intensiv, utan att bli onaturlig. Däremot är svärtan lite gråaktig och i en del lägen ”klipper” ljuset. Överlag anses 47LG7000 vara ett steg i rätt riktning när det gäller att leverera bildkvalitet. Tillverkaren har länge varit en maktfaktor att räkna med om man pratar design och pris. Just detta test utfördes innan produkten fanns till försäljning, varför testaren hoppar över att bedöma prisvärdet.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 47 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Kontrast: 50000:1 (dynamisk)
Responstid: 5 ms
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar: Komposit, s-video, 2xscart, komponent, 4xhdmi, usb, bluetooth, d-sub pc-ingång, rs232c.
Övrigt: Dvb-t, isf-kalibreringsstöd, 100 Hz
Mått: 1026,2x734x293,4 mm (med stativ)
Vikt: 30,1 kg (med stativ)

Tillverkare: LG