Sök
LG 42PG6900

LG 42PG6900

Styrkan ligger i inspelningen

2009-02-23

Att LG 42PG6900 har många vettiga inspelningsfunktioner konstateras snabbt av testarna som också tilltalas av det snygga utseendet på tv:n. Upplösningen är dock inte den högsta.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 “Performs brilliantly”
Home cinema choice 3/5 “Has obvious appeal”
Trusted reviews 7/10 “Looks very nice”
Stuff 5/5 “Brilliantly implemented system”

Vad tycker testarna?

De flesta testare ger höga betyg till LG 42PG6900. Det som framförallt får beröm är design och tilltalande funktioner. Tv:n har dock inte speciellt hög bildupplösning. De flesta testare uppskattar trots detta bildkvaliteten och tycker att skärmen har bra kontrast, god skärpa och fina färger. Även ljudet får positiva omdömen då ljudet anses vara klart och starkt. Köparen får mycket tv för pengarna.

What hifi

“Performs brilliantly”

What hifi tycker att LG 42PG6900 är användarvänlig och snygg. Priset är lågt och köparen får mycket funktioner för pengarna där bland annat tillgången till hårddisk beröms. En nackdel är att det saknas full hd-upplösning. Designen är tilltalande och att högtalarna är inbyggda gör mycket för helhetsintrycket. Det finns gott om användbara anslutningar. Bilden är klar och detaljerad. Färgerna är välbalanserade och rörelser hanteras utmärkt. Ljudet är rent och starkt. Skärmen har både bra funktioner, mycket bra bild och ett lågt pris.

Källa: What hifi (GB) december 2008

Home cinema choice

“Has obvious appeal”

I:\Webmaster\BilderPublicering\LG_42PG6900_hoger.jpgHome cinema choice skriver att LG 42PG6900 levererar godkänd bildkvalitet där inspelat material ser lika fint ut som originalet. Det är dock något begränsande att bara kunna spela in från en kanal i taget. Färgåtergivningen får kritik och vid rörelser kan en del störningar i form av prickar uppstå. Svärtan är bra och vitt framkommer också bra vilket gör att bilden känns dynamisk. Bilden är skarp och detaljåtergivningen bra. Priset är attraktivt men prestanda och funktionalitet lämnar mer att önska.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2009

Trusted reviews

“Looks very nice”

Trusted reviews uppskattar att det finns inbyggd hårddisk. Designen beskrivs som minimalistisk och tilltalar testaren. Anslutningsmöjligheterna är många och användbara. Bilden är fin men upplösning och kontrast kunde imponera mer. Ljusstyrkan är bra men tv:n har svårigheter med att få till korrekt färgåtergivning. Testaren upplever också att detaljer försvinner i mörka scener. I övrigt beskrivs bilden som skarp, dynamisk och behaglig. Detta gäller speciellt med högupplöst material. Priset är relativt lågt och skärmen är prisvärd även om bildkvaliteten har både bra och dåliga sidor.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Stuff

“Brilliantly implemented system”

I:\Webmaster\BilderPublicering\LG_42PG6900_hoger.jpgEnligt Stuff är tv:ns enda större nackdel att det saknas full hd-upplösning. I övrigt har skärmen mycket bra prestanda. Ljudkvaliteten från högtalarna är god med klart och starkt ljud. Att spela in på hårddisken går enkelt och smidigt. Bildkvaliteten bedöms som fantastisk med bra upplösning, fin svärta och livliga färger. Bilden känns överlag väldigt dynamisk och tilltalande. Kontrast och skärpa imponerar. Själva designen på skärmen beskrivs som snygg och stilren.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta:

LG 42PG900
Typ: Plasma
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1024x768 pixlar
Kontrast: 30000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 1500 cd/m2
Betraktningsvinkel: iu
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komponent, 2xscart, optisk ljudutgång
Övrigt: Dvb-t, 100 Hz, 160 GB hårddisk, spela in betalkanal och samtidigt se de fria kanaler
Mått: 1044,4x735,4x308 mm
Vikt: 28 kilo

Tillverkare: LG