Sök
LG 42PC1RR

LG 42PC1RR

Bra bild till ett hyggligt pris

2007-02-26

Prisvärd allround-tv som ger en bra bild i de flesta lägen. Somnar du gärna i soffan mitt i filmen? Då har du din tv här, LG 42PC1RR är utrustad med hårddisk och "timeshift"-möjlighet.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 39/50 "Digital bild via HDMI och DVI är i toppklass"
Prylportalen 4/5 "Både kompetent och snygg TV"
Bild och ljud hemma 9/10 "Bra och prisvärd plasma!"

Vad tycker testarna?

LG prisas för att vara en bra tv för de som tittar mycket på just analog televison eller hdtv. Den inbyggda hårddisken med funktionen timeshift tycker de är genialisk. Det innebär att man kan pausa i ett program och tv:n buffrar sändningen på hårddisken. Dessutom anses plasman ge en bra bild även när den analoga signalen inte är på topp. De tycker också att LG har gjort en bra fjärrkontroll och att tv:n är snygg i sig. Prislappen tycker testarna är helt okej för det man får, men önskar sig en större hårddisk och lite fler utgångar till nästa gång.

Hemmabio

"Digital bild via HDMI och DVI är i toppklass"

Hemmabio har gjort ett stort test på plasmaskärmar från olika märken. Den anloga signalen är mycket bättre på LG än på många andra platta tv-apparater. Bilden är helt okej även när det är sämre bildmottagning och bilden har inga överdrivna färger. Ljudet beröms för att vara kristallklart och för att det är utmärkt röståtergivning. Testaren tycker bilden blir fantastisk via hdmi och funktionen timeshift uppskattas. LG 42PC1RR rekommenderas till de som tittar mycket på tv. Minus är att det bara finns en scart med rgb. Testvinnaren är Hitachi 42PD9700. De andra apparaterna som testats är LG42LB1R, Panasonic TH-42PV60E, Pioneer PDP-436SXE och Philips 42PF9831D/10.

Källa: Hemmabio (SE) nr 8 2006

Prylportalen

"Både kompetent och snygg TV"

Prylportalen tycker den inbyggda hårddisken med timeshift är genialisk då den spelar in senaste timmen av det som visats på skärmen. Tänk så ofta det hänt att man somnat mitt i en film, nu kan man enkelt bara gå tillbaka och se slutet i efterhand. Dubbla analoga mottagare gör att du kan titta på en kanal samtidigt som du spelar in ett program på den andra. Fjärrkontrollen är tydlig och lättskött. Om man vill spela in från en extern källa så får man vara nöjd med en signal från scart, s-video eller komposit. Inspelning via hdmi eller vga är inte möjligt vilket testaren tycker är synd. Det klagas också över den lilla hårddisken som är på 80 gigabyte. Annars är det en snygg tv med bra funktioner och bra bildkvalitet från både analoga och digitala källor.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Bild och ljud hemma

"Bra och prisvärd plasma!"

LG ingår i ett stort test tillsammans med bland annat Hitatchi 42PD9700 och Samsung PS-42Q7H. Bild och ljud hemma anser att LG har gjort en bra tv för allroundbruk. Det blir en fin bild med den vanliga analoga signalen och ännu bättre med hdtv-signal. Svärtan och kontrasten i bilden är inte den bästa i testet men ändå tillräcklig för att bilden skall få ett bra djup. Framförallt tycker de att LG är en prisvärd tv som tål att tittas på. I testet hamnar LG på andra plats av fyra tv-apparater och testvinnaren är Panasonic TH-42PV60E.

Källa: Bild och ljud hemma (SE) nr 9 2006

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: LG 42PC1RR är en plasma-tv som är 42 tum. Upplösningen är på 1024x768 pixlar och ljusstyrkan på 1200 cd/m2 och kontrasten är 10000:1. Den har dubbel analog tv-mottagare, hdmi, komponentvideo, scart, s-video, kompositvideo och pc-ingång. Hårddisken är 80 gigabyte. Måtten är 1129x695x99 mm och vikten 30 kg.

Tillverkare: LG